Thursday, April 30, 2015

Cont: winter in osaka

Assalamualaikum

Tetiba sgt lah sekarang update cerita berabad lama dah. Hahaha. Aku serius rinduuu sgt nak update pasal aku pegi jalan2. Sebenarnya aku mmg suke travel. Tp had limit setahun 2x ajo pegi oversea. Kahkahkah. So tahun lepas kan awal tahun aku pegi osaka japan. Dan bulan 10 aku pegi lagi gold coast australia. Cerita tu semua nk tulis tp malas. Lol! 

Okok. Nk sambung dr hari pertama aku pegi osaka. Hari ke dua aku hanya pegi umeda sky building dan dontonbori je. Hari ke 2 ni aku mmg penat yg amat gara2 aku marathon berlari mcm org gila masa balik dr osaka castle tu. Jd kitorang malas nk naik train kitorang tahan cab je tepi jalan dari apartment kitroang duduk tu. Kikiki. Tak jauh pon sebenarnya tp ko paham2 la teksi kt sana boleh tahan cekik darah. Jgn convert!!! Klau convert duit mmg pitams la. 

Hahaha gambar rafif time kecik lagi haa~ 
Oh lupa masa aku pegi tu kan winter jd memang sejuk. Rafif pakai baju lapis2, pakai glove. 

Nak jugak kat sini. >.< masa aku pegi nk takde org mmg lengang giler. Nk tgk permandangan pon best je.


Rafif selamat tdo dalam carrier. Huhu. Masa ni sape ntah snap gambar. Mintak tolong tourist jugak rasenya. 


Permandangan yg damai. Walaupon ko tengok bangunan gini je. Tp sbb angin sejuk uii best pulak. Tetiba ko terbayang ada ultraman besar lawan2 raksasa kt situ. Lol (imaginasi sgt!)

Pastu dah pusing2 tawaf tgk permandangan tu lapar lah pulak. Aku bedal jela beli pancake waffles kt atas tu. Masa tu tengok2 la kot die jual benda lain. Tp semua berasaskan coklat cake biskut aje. Jd mari lah. Bismillah


Utk alas perut dlu. Okay la tu. 

Lepas dok lepak2 makan dlu. Kitroang pon gerak lah ke dotonbori lagi skali. Aku nk cari jaket baru. Takde sebab membeli kt japan ni. Bukannye murah pon. Tp sbb seronok pegi dontonbori tu.

Pusing2 mall cari coat. Cari socks. Cari ape ntah lagi aku pon x ingat dah sbb cerita setahun setengah lepas kan. Hahahaah.


Si kecik tu dah kepenatan. Seingat aku rafif pegi japan behave sgt. Hehehe. Die takde la lari melulu tak tentu pasal. 

Itu jela kot utk hari ke 2. Hari ke 3 aku beli kansai pass tu. Pegi kyoto! Omg! Kyoto is a lot of things! One of the most beautiful place ive ever been! Haha nnt aku update lagi ya chaoi


5 comments:

Fifi Nadhrah said...

assalamualaikum.. salam kenal dari fifi.. :)

SweetLikeWhat said...

dapat gak baca akhirnyaaaaa..bestnye..nak pergi entah kan bila..baca ni pun terasa ade kat jepun dah..kikikiki..ok next!haha

Hamelia Hamid said...

aduh wafer tu...sedap nyee..

ameris said...

Cpt update mimi.

Nadya Zahid said...

bestnye japan!