Monday, May 18, 2015

Family day Gojes 2015

DanAssalamualaikum

Haih, mata aku ni biru tak habes lagi penat dok scroll gambar kt fb tu. Penuh cerita pasal family day gojes aritu. Okay kita bermula lah camne boleh terfikir nk buat family day ni.

Korang ingat tak masa kita gathering kt taman layang2 dulu? Haa yg smp masuk paper ada gambo ho ho ho horlick tuuu... Lepas balik dari tu la terfikir bestnye klau kite gathering lama2 sikit. Ape kata buat family day pulak? Dari dlu lg plan tak jadi2 pong. Last2 dengan masa yg singkat kitorang pon pilih la tempat. Haa cite pasal tempat ni nnt aku review 1 entry khas pasal tempat aje! Ok itu later2 lah. 

So dah preparation pung pang pung pang. Ko bawak tu aku bawak ni. Ko jd mc aku sponsor tu. Tabik spring la mummy gojes ni. Semua tak lokek nk belanja tu belanja ni. Aku sempat nk sponsor 1 hadiah utk pasangan romantik. Wee~~~ 

2 hari sebelum family day tu rafif buat lawak seram lak dedor2 panas kejap2. Alahai aku dah cuak camne nk pegi holiday ni dah la aku the only one pegi alone dgn anak. Nangis tak berlagu. Dah kate tempat tu sejam dr rumah aku, aku on je. Balik kb pon aku drive 8jam! *flips hair*. So ada bykkk aktiviti lah yg dah di prepare. Potluck ptg sabtu aku janji nk masak bihun. Pergh dr pagi aku masak, petang baru makan. Naseb naik sedap budak ni cakap. Ye ye oo deme ni. Ntah2 balik bilik sakit perut. Lol. Aku x makan pon. 

Ni haa tunggang langgang dok dlm kete. 

Aku gerak dgn umi. Kitorang konvoi. Pelan je aku bawak kete aritu. Mcm very the sopan. Konvoi nye pasal. Hahaha. Smp sane dalam pkl 2.30 dah. Smp terus jmp ciknaa. Amek kunci bilik. Yeay! Tup2 aku sebelah dgn aznor. Hmmm minah ni. Nnt aku cerita. Lol.

Ni lah bilik yg aku dapat. Masuk2 dua bijik katil ni. Apekehelnye smp 2 bijik. Xpe lah.

Yg ni nama die duluxe kot. Aku pon x pasti. Rm150. Ada ekon takde kipas. Ada tb channel njoi. Excuse the mess.

So smp je aku terus la hangkut segala mak nenek bag aku dgn kena handle rafif sorg2 ko bayang kan lahhhh!! dengan pelampung lagi. Hahaha. Smp terus salam2 budak2 ni. Yg dah smp masa tu ramai dah tp dok dlm bilik semuanya. Aku solat tukar baju harus lah masuk kolam dgn anak bujang.

Kesian rafif sekali tenggelam timbul dlm kolam. Sekali gedebam jatuh. Kikiki. X duduk diam. Nk main lari2. Ade ke pulak.

Masa ni aznor jiran aku pon dah mandi. Kitorng kira yg awal mandi ha. Tp aku mandi kejap je. Pastu naik mandi2 bilik air tukar baju semua turun utk potluck pulak dlm pkl 5 tu.

Aku dah salin baju dah. Org lain ada yg x naik2 mandi. Yg baru smp. Makanan potluck ko jgn cakap. Mmg bykkkk!! Tapi mak2 dgn bapak2 ni mcm kebulur tau. Bedal jugak semua benda. Bihun aku dgn macaroni kak ami paling laju habis. Satu lagi puding jagung khairul. 

Bawah ni lah kitorang berpotluck. Nnt lah nak cerita suka duka nk berpotluck ni. Hmmm. Tunggu. Ni lah yg dtg aritu. Ada lagi yg dlm kolam si lin. Umi xde kot ni. Naseb lah anak aku x gemo sgt mandi kolam lama2. Lega aku ha. Klau x mesti aku kelaparan. Menjejes air liur tgk makanan sedap2. 

Lepas dah sudah potluck semua balik bilik and get ready dinner pulak. Ada bbq. Yg hmmm. Nnt lah cerita. Eh susah pulak buat 2 part ni. Hahahah. 

Malam tu aktiviti dinner. Celebrate birthday 7 org anak gojes, tukar hadiah dan cabutan bertuah. Gitu la aktivitinye. Aku just sediakan 7 hadiah jela utk anak2 ni. Idok ler bawak kek ke apa. Si tokey kek kite achiek anis tu buat 2 kek tau. Ena sponsor 1. Diorng anak celebrate birthday okay la. Cukup utk kami yg ramai itu.

Happy birthday tuyuuuu~~~ sebok semua nk tiup lilin. X paham aku budak2 ni. Termasuk lah rafif. Terpaksa lah uncle lan pasang balik lilin semata nk tiup gitu je. Aduiii. Peninggg

Yg sambut birthday malam tu 7 org. Haa nama sape aku pon x ingt dah ni. Husna, afryna, airis, afiq, haris, airiell, sape lagi sorg? Allah lupa dah. Hmmm ape nak jadi...

Yg ni menu dinner. Ada nasi goreng cina, ayam bakar, kambing bakar, fries, tembikai. Ktorang byr extra pulak rm52/person adult. Utk 3 kali makan. Dinner, breakfast dan lunch esoknye. Review makanan? Nanti2 lah lolll

Okay la semua dah membedal. Dinner dah. Birthday tuyu dah. Masa utk tukar2 hadiah. Kitoang ni kumpul tny ramai2. Kite x nak bebankan masing2. Sbb dah keluar duit byk. Dgn bilik lg, makan lagi, potluck lagi, baju lg jd utk hadiah tukar2 ni bajet rm15 ke atas. Haaa. Bagus x kitorang? Tp nan hadooo yg bg rm15. Puii. Semua hadiah best2! Hahaha. 

Aku dapat no 3. Sekali kena dapat hadiah my!! Wuhuuu~ berdebo lak titew. Ape lah my ni bg. Yg penting laki die tolong balutkan hadiah. Wakaaka. Cantik balutan die. Smp rumah baru aku bukak.

Ni hadiah aku. Dapat kt ros anissss. Omg! Mmg kena sgt namanya. Aku bg pewangi. Ada lilin wangi tu tulis rose. Alahai ko cari tuan ko ye lilin. Heheh. Bagus2.

Pastu dah gegar habis dewan makan tu. Cabutan bertuah pulak. Eii tak sangka2 tau aku menang!! Wuhuuu~~ sponsor dr umi sue studio. Tq sue! 

Ceteka lah dalam ni ada ape??

Set pisauuu dan clutch bag! Yeayy! Aku suke la pisau my ni. Tp tak leh guna lagiii. Simpan dlu. Yg pisau geng2 ikea aku tu mane hilang dah ntah. Bagus la dpt pisau ni. Bertambah koleksi. Gaya cakap mcm ko chef kan mimi oi. Hahahaa

Okay lahhh sukenye dah habis aktiviti utk hari sabtu tu. Balik pkl 10 lebih. Semua pitamsss kepenatan. Prepare utk esok pulak lah.

Good morning everybody! Semua turun pegi makan nasi lemak dlu pagi tu. Aku makan byk mcm nk masuk acara je. Lol. Kitorang ada game pagi tu. Tp ape pon x leh main aku ni sbb mata asyik nk kena tgk rafif. Bole la aku ngelat. Kikiki. 

Habis makan je hujan renyai2 turun lbasahi bumi. Dah camane dgn games kite ni? Last2 yg apak semua alih meja. Main kt dewan makan tu je. Hahahah! Mampos lah klau nk marah pon marah la.  Aku x kira. Nk main kt sini gak! Kikiki

Acara pertama mak2 main kotak beracun. Rara handle sbb die sponsor hadiah. Sporting giler wei mak2 gojes ni. Mcm dah setahun x dapat hadiah. Hahaaha.

Walauponnn kiri kanan anak tetap nk main kan? Ape punya peel ni? Hahahaah. 

Tgk aznor. X padan dgn anak kecik! Hahaaha. Kelakar giler first round tu laki die pegi stopkan kotak kt aznor last2 music berenti. Kenalah racunnyeee. Tp ala semuanya senang je rara buat. 

Pastu continue pulak games masukkan bola dlm kain apak. Cara main sebenarnya anak je amek bola. Yg mak ni pon sebokkk tengah2 alam tu heret anak sane sini. Ko tgk lah aqeel tu. Mesti dalam hati die tny. Ape salah aku ni? Waakaka. 

Yg ni anak ira. Masuk celah kangkang! Bukan masuk celah kangkang cara mainnyeeee~ amek bola nak oiii. Hahaahah mcm2 peel. Yg eksident sane sini. Ko langgar aku aku siku ko ko cantas aku. Hahaahah! Mmg bising giler.
Dapat la buat 3 4 round games tu. Kain pon ada 3 je. 

Ni hadeen anak anez. Ikut sape comel sgt ni? Tgk gaya mak apak lain beneno. Wakakaak. Pastu ada lgi games tiup blepn smp pecah. Husband sape ye menang? Aku sebok kejar rafif je. Hahaha
Tp yg aku ingat husband rara tak habis2 ayat aku di aniaya. Sape nak aniaya die ntah haahaha. Sporting semua weii.

Ni games last. Kanak2 berebut gula2. Rafif amek bahagian la. Tp tau dah die ti mane heran wei nk berebut2 ni. Die cakap whyyy whyyy kena berebut?  >.<
Dah tu pulak dapat semua gula2 asam jawa! Hahaaha. Sape beli gula2 ni wei. Korang buat lawak ke apa?

Dan yg di nanti2 telah pon tiba. Pengumuman pasangan paling romantik! Jatuh kepada sue dan husband! Yeay! Time aku nk umum jatuh kepada tu husband aznor dah bgn dah. Aduii salit perut aku gelak. Semua setuju sue menang. Mmg lamantis btol dua org tu. Hahaha. Harap sue suke la dapat hadiah plushie dr scissorandbutton. :)

Dah selesai semuanyaaa. Time tu amek gamboooo!!! 

Yg sampai pagi tu nadt dan fiza. Ni dah cukup korum ke blom? Aku pening nk tegok 1-1. Semua total 21 family yg joint. 

Ceria2 semuanyaaa. Masa ni aku la snap ni. X tengok rafif kejap je ntah mane2 dah die pegi dok berkawan dgn anak si leenda asyraf. Yg tu dapat kawan xpe lah. Mak belakang cerita pon xpe.


Lepas semua games settle. Masuk bilik kemas2 sbb dah nk checkout! Masa tu bg la goodies sane sini. Smp penuh beg aku. Ape kebenda ntah la diorg ni. Pemurah btol. Aku sempat hadiahkan ciknaa dan leenda cenderahati utk ingatan dr lovely lace jugak. Itu pon aku main tinggal je. Hahaha. Harap admin x serik nk buat family day lagi ye. Korang dah bersusah payah nk menjayakan family day ni. Kan kite plan PD lak. Eh? Hahhaha. 

Dah check out ape lagiii! Kite up kan barang dagangan laaa. Berebut haa mak2 ni beli cekak la headband la. Mmg support kawan btol engkorang ni. Aku x sempat nk keluarkan plushie dan baju. Klau x, sales aku aritu mesti boleh cover duit bilik dan makan. Hahaahaha. Otak bianes tak kemana jugak.

Semua comei masing2 menggayakan headband cekak masing2. 




Alahaii semua comelll. Nak bby girl plsss

Dah settle meniaga dapat 100 lebih aku aritu. Tutup kedai terus balik. Hahahaah. 
Dengan tu habis la semua cerita tentang family day. Seronokkk enjoyyy sgtt2!! Korang semua sporting! Tolong sama2 nk jayakan family day kita. Tak kurang yg apak pon sama. Semua sporting. Mcm korang lak tubuh kelab ye? Yg pegi tengok bola pastu kena kejar anjing lah yg itu peel tu yg ni peel ni. Tp alhamdulillah semua sporting dan best! 

Mcm2 cerita tau family day yg first ni. Kite akan buat post mortem utk penambah baik lagi utk masa depan. 

p/s: ada org pecah tanah, ada org terkunci dari luar, ada org tinggal hadiah, ada org lupa tarik salur air mesin basuh, ada org "nampak". Aku jugak nmpk cendawan pancut depan bilik. Hahahaah. 

Next entry sponsor post dan review SS. 

16 comments:

SweetLikeWhat said...

hahahha macam2 kes..

rindu dah kat semua..

kejapnye rasaaaaa..

safurara said...

Bongok gila mimi.tergelak2 aku baca.mcm mcm halll.hahaha.okay PD.aku sokong!

Allene typicalmommy said...

wah... complete cerita dah...

mrs kayrul said...

adoi kejang otot pipi aku baca entry ko nie...macam2 je la...korang memang terbaik..

aku tunggu gak baju dagangan ko..sampai sudah x bawa keluar baru nak melaram baju baru...hehehhe

Liyana said...

please plan ke pd pulak. iols nak follow jugak. sedih x pat join yg ni :(

Nadt said...

Kenapakah cerita lupa tarik salur air mesin basuh tu masuk kat sini gak.. wakakkaa..

Nadt said...

Kenapakah cerita lupa tarik salur air mesin basuh tu masuk kat sini gak.. wakakkaa..

norhidana miswan said...

mmg seronok, hepi nengok family blogger gojes nih....

mcm2 aktivit ada yek, tp bab paling best yg bab meniagakan barang jualan itu... sambutan sgt mengalakkan....

aznor ibrahim said...

kuangasam ko kan..asek petik name aku je..haha

ameris said...

mimiiii... klakar sangat laa entry mimi ni. rindu semuaaaa

umie shahidah said...

mak.. bilik ko ade karpet ke ape tu... ke tile die bunge2...

Hafizah said...

Sian ko kan..mst xleh tdo dgr aznor bising kt sblh. Kah3

puteriraifana said...

biorpun SS ni dekat ngn rumah. tak pernah tau pun kewujudannya. haha.. best korang gathering ha. paling best part makan.haha

juicy X said...

wahhhhhhh nak joinn!

btw salam perkenalan :)

UMIE SUE said...

tenkiuu mimi hadiah tu..hii
br nak baca..wakakkaa..bz benor ni..hee

Muhammad Azizi said...

apa nama tempat family day gojes ni ye?? puas mencari..:(