Thursday, March 24, 2016

New Year | New Post | New Energy

Assalamualaikum

Wah gitu tak nak kalah aku punya tajuk tu kan? hahaha. Lepas dah berbulan tak update blog. Tup2 muncul dengan new energy bagai. hahaha. Lamanyaaa tak update blog. huwaa. mmg tak sempat la nak update. tahun ni busy giler lepas anakanda tersayang start sekolah ni. hmmm. Nak mula dari mane ntah.

2016
**************
Rafif and school.

Rafif da start skolah. Alhamdulillah. Dia okay2 je kat sekolah. Syukur semua dipermudah urusan sekolah dia. besar dah anak ibu. sobs. Jangan emo sangat mak. haha. Alhamdulillah nampak la perubahan dia kat sekolah tu. Aku pon senang dengan teacher dia. Staff2 sekolah. Cuma bab nk menghantar mengambil tu terpaksa la mak jadi driver. hehe. Mula2 Rafif pegi naik van siap dah bayar apa semua la. Sekali die balik gtau ada abang dish dish dish. Sambil tunjuk kaki tendang. Dia pon mcm tak happy je naik van tu. mak putuskan untuk stop lah naik van. takpe mak antar je.



Bab pelajaran tu okay je. Memandangkan dia baru 4 tahun this year, so takde lah nk expect lebih2. Ada dah la a few words yang die boleh baca. Excited mak tau. hahaha. Rafif skolah petang. and insyAllah rasanya nk continue sekolah petang je sbb mcm takde lah aku terkejar2 pagi2 nak siapkan dia. Nak bg die makan tu satu hal. pastu bila die skolah petang. die tdo malam tu awal. so i get my "me time" lama sikit. ewahh. hahaha. pepagi boleh ulang kaji kt rumah. homeschool sikit2 je dgn mak. hehe

**************
Ahli Baru


Hurmm. Tahun ni plannye nak menambah ahli baru. Finally! hehe. Rafif pon dah sekolah and this is the time for us to adding new family member. kahkahkah. Kalau ada rezeki lah kan. InsyaAllah doa2kan. vote for baby girl lah pulak kan. aminnnn. biar masin mulut.

******
Diet

hahaha. ni sebenarnya tak pernah terjadi dalam kamus hidup aku nak diet. tapi terpengaruh dengan adik yang buat atkins start dr hujung tahun lepas. so aku pon sebok lah tak makan nasi jugak. aku baru start lepas raya cina aritu. so far dah lost 6kg. Alhamdulillah. aku nk continue je ni sampai aku mengandung.wakaka. so atleast aku back to berat asal masa memula pregnant rafif dulu. kalau ikut buku merah tu berat 53kg masa memula pregnant Rafif. tapi naik smp 73kg okayy. wow sadonye mak. hahaha. skrg berat 55kg. ada lagi 2 kg je nk turun. hmmm..



*******
Travel

rasanya tiap2 tahun kot aku travel jelajah mane2. so insyaAllah this year pon ada. amin. (tak boleh reveal lebih2) =p

**********
Rumah Baru

rumah skrg not so baru dah. sebab dah pindah dari bulan 9 tahun lepas. hihi. so january aritu aku ada buat doa selamat sikit2. jemput jiran2 sebelah, kawan2 dgn family je. Alhamdulillah. everything went well. Gojes paling havoc. ramai yg datang. mekasih tau korang. sanggup datang rumah aku yg kt kampung ni. hehehe. Makanan pon super banyak aritu. tak ingat la nk review. tapi all the food is awesome. berbaloi mak bayar rm15/head. cuma aritu takde la sewa kanopi apa semua. sewa meja je utk geng2 laki2 dok lepak luar. family dari kampung pon datang. Cuma ayah je tak datang sbb keje.



Itu jela kot. yang terjadi sepanjang tahun baru 2016 ni.

insyaAllah april ni ada fun day gojes lagi!! wee. excitednye. Mak sebagai ajk jadual semangat ni. (saje mention banyak kali aku ajk jadual. hahaha)

k baii.






3 comments:

safurara said...

tampar jugak AJK jadual ni kang! hahahaha. jeles miii jelesssss! aku juga nak diet lah. sobs.

Nadya Zahid said...

jeng jeng...dah ade isi ke?huhuhuh
nad dh lame xtravel jauh2 since de anak kcik2 ni..sobs :(

mrs kayrul said...

jeles tengok AJK Jadualdah slim...