Monday, November 27, 2017

Menunggu orang baru

Assalamualaikum

Tetiba je terasa nak menulis malam ni. Rupanya tahun ni langsung takde entry walau 1. kahkah. Memang karam betul  dah blog ni. Bismillahirahmanirahim. First entry untuk tahun ni dan mungkin last entry jugak. hahaha. 

Berbalik kepada tajuk. InsyaAllah tahun ni kami sekeluarga akan terima ahli baru dalam family in just one week. Woot woot! officially in 39weeks pregnant now. Alhamdulillah syukur kepada Allah swt diberi rezeki untuk mengandung lagi. Dan Rafif is going to be Abang. Tak sabar tapi nervous weh. Abangnya dah 5 tahun lebih. Jarak jauh jadi semua pon kekok. 

Persiapan 

Kalau tanya persiapan dari segi barang2 tu insyaAllah dah siap dah kot. Kali ni bersalin dan berpantang di rumah sendiri je. Tak balik kampong pon. Harapnya semua dipermudahkan. Tapi kalau tanya persiapan dari segi mental dan fizikal tu alahaiii. Seram je fikir. Huu.
Dan nak dijadikan cerita, bila dah hujung2 nak beranak ni husband pulak sebok handle projek. Biasa dia hujung2 tahun mmg busy projek aje. so this time pon sama. Nak terkena gitu. So klau sakit perut baru gtau dia. (kalau i terasa nak bagitahu dia la. hiks) tapi insyAllah everything will be fine. kuantan dgn klang tak jauh sgt pon. Ada la 3 jam haha. Berdoa saje lah yg baik2. 

Pilihan Hospital

InsyaAllah kalini plan nak bersalin di KPJ klang ni aje. Dekat dengan rumah. tak sampai 20min pon dari rumah ni. And kali ni dah booking siap2 doc perempuan. InsyaAllah akan bersalin dengan DR Asmah. So far pegi checkup dengan dia best. Jenis tak serius sgt. Ramah la suka sembang2. Itu yang jadi lama klau checkup sorg2. haha. Setiap kali pegi checkup pon menunggu. Ramai booking dia kot. Camane boleh terfikir nak booking Dr Asmah ni, kakak tukang urut datang rumah aritu dia yg suggest Dr Asmah ni sbb katanya jenis jahit epi tu kemas cantik. hahahha. mak fobia btol pasal cite jahit2 ni. Sebab masa Rafif tu dlu jahitan tak cantik sgt. Nurse KK datang check kt rumah pon tak puas hati pasal jahitan epi tu. So this time tak tahu lah cmane. Harap2nya okay la
Gender Baby

Sepanjang kitorang pegi checkup and scan tak pernah lagi doc cakap lain gender. and kami pon berharap betul la tu. InsyaALLAH we will going to have a baby girl in the family. Kalau betul la. Kalau keluar boy tu ko pakai jela baju pink2 yg dah dibeli. kahhh. InsyaAllah girl lah kot. Kalini punya pengalaman mengandong sgt2 berbeza dengan Rafif. Kalini alhamdulillah langsung tak muntah. Loya pon sikit2 aje. takde macam Rafif dlu muntah menyembur2. Lemau aje. Kaki asyik krem. Tapi kalini Allah permudah semua. takde muntah, loya, kadang2 aje krem. Nampak sihat la pregnancy kali ni. Lain anak lain simpton tu kan.
Sekarang ni kira menunggu hari la. Due date haritu ingat 4 dec. Rupanya doc tulis 7 DEC. Diharapkan semua urusan bersalin, berpantang dipermudahkan Allah swt. Itu yang penting. 

Sempat la kite wat photoshot masa kandungan 32w. More to family photoshot je. Untuk kenang kenangan di masa hadapan.



Okay la. itu jela berita yang nak di coret dalam blog ni. hehehe.
Bai.

3 comments:

mrs kayrul said...

moga dipermudahkan mimi

safurara said...

tahniahhh makkkk, actually aku sangat happy utk ko, dpt girl, dapat sepasang, lama kan tunggu saat ni, lama x pegang baby, memang kekok. tapi lama2 rasa mcm, Ya Allah, terima kasih utk anugerah yg Kau berikan. good luck mi, semoga semua selamat, amin, hugggg dar jauh ( ampang je pong ) hahaha

Mimi Aquamarine said...

br tau ko ada blog mi.. hahaha.. blog aku dah lama karam kot..hihi