Tuesday, January 10, 2012

Shopping for the first time. seronok! =)

Assalamualaikum

kandungan dah 4 bulan this week. so mari kita bercerita pasal barang baby. yaeayy!! bila cite pasal barang bby semua orang seronok. yang tak seronok bila nak membayo tu je. hehehe.

saya start beli dah barang bby. yang dalam list saya bykkk lagi tak beli. bila hari2 tengok list. risau bukan main kepalang lagi. bila nak beli ni. bila nak beli ni. tdo malam pon tak lena. *yang ni over* jadi saya dengan berjayanya menghasut husband beli barang baby. *rupa2nya husband lagi excited dari saya T__T*

 cubaan pertama kami! =) 

pergi sogo je sbb murah kot. yeke? ntah lah. sbb tempat lain tak tau lagi. ktorang beli dah baju. kuang3. tak menyabo. sbb tak tahan tengok comelll sgt. ada yang saya amik 0-3 month. ada 0-6 month. tengok saiz same je. bila saya nk amek yang besar sikit. husband terus NOOO!! nanti kesian dia baju besau dari tuan. hehehe. warna mmg memainkan peranan yang penting. sbb tak tahu gender. maka, kami amek warna selamat je. but for now, say no to pink color. hehe. jenama kami beli pon campur2. ada Anakku, Pureen, pooh ke ape ntah.

 

dah boleh tick!
1. Baju lengan panjang 4
2. Baju lengan pendek 1
3. Mitten and booties 5 pasang
4. Topi comel siap ada telinga. >.<"
5. Towel baby
6. Selimut / Bedung. ni ada telinga gak kot. tak ingat dah. boleh? haha
7. Baby Wipes 2 gulung tu. murah wei! 19.90 je. ke mahal ek? Baby Kiko 
8. Sabun basuh baju bby. Pureen.

Total Damage; rm200++

jadi dengan ini, persoalan saya;
1. kena basuh tangan ek baju bby ni? klau sumbat dalam mesin boleh? hehehe. sbb kecik bebeno. karang koyak pulak. 
2. penting ke rompers? sbb tengok anak buah takde pakai rompers pon. 





11 comments:

CikNaa said...

bagus.. beli slow2. ciknaa dh beli dalam 15psg gitu. tetibe sedebuk dpt 1box lengkap baju new born start dr barut, napkin, sampai la sarung tangan & kaki dia. sepupu bagi. ada yg tak pakai pun lagi. hehe. mmg tak beli lg la.. basuh pulak cuti raya cina nanti.tak bole pakai mesin, tak elok sgt.. lgpn kecik2 tu mcm sonok plak nak basuh pakai tangan.. hihi..

Liyana said...

sy pun dh 4 bulan, tp x beli ape2 pun lg... entah bila hasben nk ajak beli pun xtau... hehe

aTy _faRed~ said...

basuh pakai tangan biler dah masuk 6-7 bulan nanti.. tak sesuai kot nak masuk mesen..:) rompers tu beliikut suker..kalau rase2 suker nak pakai kan baby beli lar..kalau rase tak nak pon tak per..:) besh kan time shopping barang baby..

FieZaLieSa said...

mmg best shpping brg baby..rindu lg nk shopng..tp kna tggu abis pntg dulu..hehe..

opss..sy men hentm basuh mesin jer...

adlyn833 said...

saya pun dah 4 bulan.tapi still tak beli apa2.tak sabar sebenarnya nak shopping tapi tak tau nak beli apa dulu.. ;P

hafizsidah said...

wahh..besnye ade nak dapat baby...doakan kite jugak ye

sweetlavender86 said...

haha.mestiii excitedddd kn nk beli brg baby.akak dulu pun mase yg 1st hari2 tgk brg2 baby yg dah beli.xsbr2 nk tunggu baby kuar.beli2 tgk alamk dah beratus habis.haha/padahal rase cm sikit je amek.hehehehe.akak dulu basuh tgn.rendam kejap je pastu bilas.yg 2nd ni campak je dlm mesin basuh.kehkeheh.dah jadi malas.

nurulfarehah said...

tp bg sy,, beli ckit2 ni kn.. membawa lebih kpd terlebih beli. ^_^
sbb dok syok beli dan beli, x ingt pon kt umh dh de bpe byk. hehehe~

Cik Puan Mimi said...

eh x boleh la camtu. kena ada list lah. baru kita tak terbabas. klau xde list mmg kita x ingat kita dah beli apa..setiap kali kua nk beli barang bwk list tu skali. so kita ingat baju dah ada brape helai semua

Cik Puan Nor said...

saje nak kongsi..

1)kalau boleh beli baju yang butang kat depan
2)baju jaring2 tu penting..kadang2 budak die cepat ruam..boleh pakai tnghari.
3)Syahir dulu bnyk pakai baju jaring2 tu..Nor beli bnyk helai..lengan panjang, lengan pendek & x de lengan
4)romper kadang kesian tngk budak pakai, sebab bg Nor cam ssh nak pakaikan budak romper.
5)0-6m punyer baju baik jngn beli bnyk..budak cepat besar..kalau boleh pinjam from sister lagi bagus..advise beli 6-12m..
6)mitten & booties dulu Nor beli 10 pasang sbb selalu jugak kena tukar..1 hari kurang2 4 pasang pakai..beli yang jenis jaring tu lebih pun ok..x de ler masam berkuap tangan budak..heheh
7)masa pregnant dulu sempat pergi warehouse sale pureen..berbaloi..baju & seluar 0-12m tu semua RM1..hahahaha

Smiley Baby Shop said...

Jom Shopping online..Barangan Baby Dengan Harga Murah di "Smiley Baby Shop"