Monday, January 30, 2012

Perubahan hidup

Assalamualaikum
Dah seminggu lebih saya tak update blog. Skrg kerja workload banyak. Pastu makim hari makin penat bawak perut ni. Balik rumah dah terbongkang penat. Skrg ni drive kete yg auto tu pon rase penat. Huhu. Ni pon update blog sambil baring. Guna phone je. Haha. Punya lah malas.

Apa yg saya nampak perubahan dekat diri saya stakat ni. Saya menjadi semakin sensitif. Ore kelate oyak kesot hati. Hahaha. Tp saya cuba utk bersikap ceria supaya tak stress. Kadang2 tak tahan jugak bila orang kate makin gemok. Sememeh je g office. Pakai tudung color lain baju color lain. You know who you are. Hahah. Kadang2 nk cepat g office. Bila pakai tudung matching singkat. Terus tak selesa. Saya prefer tudung yg menutup dada. Org pregnant mesti tahu kenapa. *Alhamdulillah. Satu perubahan bagus bg diri sendiri*

Saya act makeup jugak simple pegi office tp disebabkan muka ni jadi berminyak gler since preggy. Makeup last like an hour je. Hahah. Pimples are everywhere!!! So malas nk touchup. *mungkon orang tak pernah rase situasi kita tak faham*

Takpelah. Small matter saya tak amek port. Klau nak kate gemok pon takpe lah. Ada orang sebok pipi saya tembam. But who cares?? Husband pon tak sebok. Everyday cakap dekat husband makin gemok makin gemok. Tp dia senyum je. Just said, normal tu sayang. ;) he never said i'll back to normal shape tapi tak pernah terasa hati. I know well how he take care of me when im pregnant. *now i miss my husband*

Now both of us tak sabar nk tau gender baby. This coming saturday ada next checkup. Saje nak tny doctor. Kalau boy senang nk nampak. Klau girl malu. Hehehe. Nama utk dua2 dah ada. InsyaAllah kami tak akan reveal nama until delivered. Sbb dalam islam tak galakkan kita gtau nama sampai lah selamat bersalin atau lebih afdal hari ke7 hari akikah. ;) cuma gender mungkin akan diberitahu. Tengok lah nanti. Hehehe

Semalam mak mertua dgn ayah mertua datang rumah. Discuss about nak buat solat hajat atau org kelate panggil melenggang perut nanti 7 bulan. Saya okay je. Boleh sediakan air smyg hajat skali. Dan discuss pasal akikah nanti. I know its too early to discuss but this is what we are. Same goes what happen masa kenduri dulu. Byk planning yg dobuat awal sbb takot kelam kabut. Huhuhu

Skrg nk tbah beli barang bby pon husband kate tunggu tahu gender. Baik! Menurut perintah! *sbb guna duit dia kan* hehehe.

Weeks: 18w4d
Weight: 58kg
Total gain: 4kg

*saya tulis bukan utk orang kutuk. Gemoknye!!. Saya tulis utk catatan sendiri*

4 comments:

Miss Sunshine said...

kakak saya kate.. kalau malas nak make up2 ni selalunya anak lelaki.. hehe.. tapi tak tahu betul ke tak...
Take care dear..

Cik Puan Mimi said...

ye ke? sbb pernah dengar. klau malas nk makeup anak perempuan. tp klau muka mak dia glow je waktu preggy anak lelaki. hehe. x tau lah

cikpingu said...

bce blog kite... tgk berat kite dh berapa skrg.. huhu.. xleh nk elak dh. adehhhh

kayna said...

masa kayna, malas make up, and serabai pi kerja tak bergosok.. anak ppuan.. masa bby boy, suka bermake-up and beli baju cantik2 online. hahaha..