Tuesday, August 14, 2012

Home Sweet Home and Homesick!

Assalamualaikum

I dah sampai rumah. After 8 hour punya perjalanan. fuhhh! penat. penat sbb iqi meragam. my son ni mmg unexpected la. awal2 die nk duduk dalam car seat. fuhh. lega la I kan. siap tdo alas kepala dengan car seat die jugak. haha. smp bentong ke mane ntah. die buat muka ceria die kejap. pastu waaa waaa waaaaa. smp lah rumah nenek die kat kajang. I pegi letak stock EBM since mama yang nak jagakan iqi. masuk kete balik die dah waa waaa waaa balik. letak dalam car seat jap pastu bila nk bumping sikit terus terjaga. ayah cakap nanti ayah belikan merc lah camni. myvi mmg bumping. sambil perli sbb ibu suruh pelankan sikit bawak kete. tapi dalam hati ibu terus cakap. ibu nak AUDI plsss. wakaka. ok kelaut!

Sampai rumah kan. i tak brape nk happy sbb fikir OMG kena jaga anak sorang2. husband dah la gler kerja. asyik balik lambat. sedeyy sbb rindu mak. rindduuu sangattt. tahun ni raya kan balik kedah. tengok keadaan iqi klau die ok kte balik kb. klau x ok kte terus balik kl. waaaaaaa!! haa..amek kau! tu ibu punya tangisan tu. wakaka. semalam first day jaga sorang2. peratusan menangis iqi 50%. dah peratusan ketensionan ibu 30%. kelas kau. siap ada peratus. susah jugak la sbb iqi ni klau bangun mulut macam mulut anak burung. cip cip cip. terus nak nenen. smlm sidai baju smp teketar2 tangan takot die bangun. last2 berterabur hanger. hahaha.

ape yang best bila balik rumah, boleh buat suke hati. nk mandi pukul brape. tak nak kemas pon takpe. nk kemas lagi bagus. anak menanges lmbt sikit nk bg nenen pon takde orang marah. best2. hehe. ni la my simple home sweet home. bersyukur sangat2 dah ni dapat rumah gini. walaupon tak beso macam rumah orang lain. aku puas hati!! sbb aku tak perlu nk sapu rumah lama2. lol.

 Ye. aku tau tb rumah aku tb beso gebadak! bukan flat screen macam u olls. haha. Jarang kot tgk tb skrg ni. terperap dalam bilik je. abaikan play gym iqi. saje bkk sbb curik gantung2 letak kt buai. huhu

Tu je new furniture husband beli. lemari putih tu. katenye nak letak file2 keje senang. pergh. lemari gitu letak file? baik lah bini mu g cari set pinggan vantage. tayang dalam tu khen. kelas bini mu! 

haaa..tu jela yang mampu den tunjuk. dalam bilik agak bahaya ye. eh ke nak tengok gak? alaaa. malas la nk tunjuk kerajinan ku mengemas bilik plak. adoi jangan la paksa. *pangggg! lempang sedas*

hah! amek kauuuu!!!

kahhhh!! abaikan katil x sempat nk kemas tu. buai tu bergerak sbb iqi dok dalam tu. huhu. 


Malam ni insyaAllah klau husband balik awal. kte 3 beranak ni nk try outing. try tau! bukan betul2. hahaha. outing tempat paling dekat dengan rumah. Jusco. 5 minit je dr rumah. klau iqi ok. boleh la ibu pegi shopping2 dlu. klau iqi tak ok, mari balik!! hahaha. smlm husband ajak pegi shopping baju raya iqi sbb sepasang pon nan hado lagi anakku ini. maknye hover dah ada 3 pasang baju kurung. jadi makanya, malam ni nk shopping la baju anak. seluar mak. potong jam mak yang pak bagi adiah. tq husband! nk beli blouse mak. kasut raya mak. eh banyaknye barang mak! hahaha. malam ni jugak la kte try letak iqi dalam stroller. berdebar2 la hati ibu. sbb iqi kan tdo meniarap. acane nk meniarap dalam stroller. huhuhuh

nk tengok stroller iqi? merah membara semangat waja betul! murah jeee stroller iqi. hehe

 Taraaa!!! Puas hati dari segi function sama macam maclaren. lipat pon sama. umbrella fold. paling ibu suke, canopy comel lahaiii. tayar boleh pusing ligat. amboi ayatt. tapiii. nk duduk ke tak? kte nantikan episod shopping raya malam ini! hahaha. (tak bawak turun lagi la sbb tu bley posing dalam rumah. haha)

Next entry ibu cite pasal stroller nak? sape2 nk cari stroller bley la continue baca entry lepas ni plak. eh car seat belum cite lah. nanti ibu cite jugak ok. ibu nk pegi mandi sementara iqi tengah berayun tu. bagus nak! tidur lah. hehehe



14 comments:

ctmah said...

selamat bershopping sakan..mesti baju iqi yg paling byk kan :)

hana yoriee said...

hamboi..ni yg jeles ni baju raya mak 3pasang. baju raya mommy aisy tak dop lg oii..huhu..khamis baru nak g carik. erghh..

beruntung mimi dpt rumah cantek lagu tu! ok..i jeles..haha..

tahun ni insyaAllah balik KB dari k.pilah. doakan la kami balik bertiga dgn aman..huhuhu

Mommy_Cha said...

hamboih kemas bersih selesa best tollll umah dia...hehehe! momy cha punya umah humang aih mcm tongkang pecah..kahkahkahhkahkha!

Cik Puan Mimi said...

ctmah; mlm ni baru nk shopping kaw2. hahaha..

hana; alolo..jangan ler lagu tu mommy.. kena g cari tuh..
mimi harap hana baik2 la 3 branak dalam kete. jangan jadi macam ku. hahaha

Lara is Veelara said...

hahaha.iqi lebih kurang iman..kitrog hr tu pun siap try bw outing.1st time pass tu.hahaha.nerves tak pyh kate la...hahaha

ni nk blik beraya kmpung husben,1st time ngn iman n papa die je,xtaw la cmne....nerves gak ni

kan,umah sdiri senang.xsape nk marah2.hehehehe

Cik Puan Mimi said...

mommy cha. tipuuuuu!!!

vee; neves ni vee.hahaha.over lah mak die ni. anak rilek je dok tdo berbuai tu

fifi tiez said...

sila citer pasal stroller ye.tengah survey stroller utk bakal baby ni

CikNaa said...

cantiknye umah mommy..suke tengok ruangtamu tu simple but veli2 nice meyh.. ciknaa suke perabot putih ni sume.. hehe.

aTy _faRed~ said...

seronok ek dapat balik umah sendiri kan..:) perabot cantik kaler putih..:)

Cik Puan Mimi said...

fifi: ok. next entry :)
ciknaa n aty; tq2

Cheyan said...

Suke la umah kaler2 putih ni..nampak luas ja rumah tu..

hehehe..insyaAllah ok tu jaga anak sensorang..I pun cam tu..mula2 kalut..lama2 ok..

LisaLisut said...

i suka la purple cushion tuuuu. woweeee silver cross ade yg murah mehhh.i tgk silver cross semua ribu2 heeeeeee.merah i like!!

Aija said...

Tumpang tanya, kerusi kayu tu cat kat mana? Sbb tengah bercadang nak cat kerusi kayu pemberian mak saya jugak.

Cik Puan Mimi said...

I cat sendiri je dear. Itu spray je. Bkn cat. Tp mmg senang spray dr cat. Cepat je kering. Pegi cari je spray putih kt kedai cat. Harga spray tu dalam 6 ringgit je 1. Selamat mencuba