Wednesday, August 8, 2012

Puasa with iqi

Assalamualaikum

Puasa dengan iqi memang mencabar. Bila nk bkk puasa dalam pkl 6.30 i mmg akan mandikan die. Sbb 7.30 dah bkk puasa. Bila die mandi tu. Lepas tu tdo la kejap. Tp elok2 i nk jamah nasi. Tadaaa!! Bgn buat muka ceria kejap. Pastu dah meraung2 mcm sakit sgt. Cett!!

Camtu jugak ngn sahur. Die mmg akab bgn!! Walaupon pkl 4 dah bgn menyusu. Kot2 tdo la sejam kan. Nk makan pkl 5 tu mesti die bgnnn. Adoyaii. Pastu dah bgn susah dah ler nk tdo. Buat muka ceria lgi. Sudahnye makan beriba la. Meraung smbl i makan. Haha. Bila pagi i paling la tensen. Die xnok tdoo. I harapkan pagi tu lacnk tdo topup tdo i kan. Hampeh! Kejap je tdo nye. Bgn yg lebih. Iqi mmg budak x suke tdo la. Anak korang camtu ke??

Published with Blogger-droid v2.0.6

6 comments:

aTy _faRed~ said...

aty sahur ok lagi..anak memang kuat tidor..kejut2 pagi pon tak bangun..huhu..tapi mase berbuker memang susah..sebab tu bukan waktu tidor die..die tidor pukul 9-tetiap hari..kalau sebelum2 tu soh tido memang jangan harap ar..so..makan beribe gak..kekadang letak jer rocker die..makan ngadap die..huhu

ctmah said...

normal kot wak.. :)
lama2 ok la tu..
baby still lg dlm peyut, so xleh nak jawab soalan tu..hihi

CikNaa said...

selalu je.org tua ckp bby mmg cmtu time mak dia nak mkn..mesti dia akan kacau :)

Cik Puan Rara said...

akan merasa pengalaman tu pulak tahun depan.hehe

cikpingu said...

dhia sahur n bbuke die nk join gak

Cik Puan Mimi said...

Hehe. Ramai rupanya anak joint makan skali. Heheh