Wednesday, August 15, 2012

Shopping baju raya iqi DONE!

Assalamualaikum

haa. smlm ktorang pegi Jusco kan. time tu dah dekat pukul 9 sbb ayah tak habes-habes reply emel, reply emel, reply emel. geram je nak jerit HANTUUU!! hantu kerja! erghh. tapi takpe. ibu get readykan iqi. time tu time tdo die. mesti la nk tdo kan. sbb iqi klau malam mmg tdooo je. until pagi. kesian die pulak bila bawak pegi jalan2.

turun kereta tu okay la. i letak dalam stroller. mula2 terlopong tdo. tapi kejap je tersedar. terus tengok kiri tengok kanan. masuk jusco die dalam stroller lagi. smp ktorang naik dekat bahagian baju pon die still dalam stroller. ku sangkakan panas ke petang, rupanya ribut petir die tengahari. die dah gelisah mak esah. takot die nanges beriya die tu. husband amek dukung. i lah pegi cari baju die. memandangkan tema ktorang merah tahun ni. nak jugak la cari baju merah. hahaha. mak die ponnn!! i terus ke bahagian Disney sbb i tau cutting baju disney kecik sikit. so mungkin padan iqi. i ingat nk cari baju biasa je la. tp husband insist nk pakaikan anak die kemeja. siap bawak dah 1 color hijo. eh laki ku ni tau tak tahun ni tema merah ni?? i pon kelam kabut la cari lagi baju merah. sudahnye 3 helai baju sume Disney. sbb iqi mengamuk!! brape kali i masuk baby's room menyusu die. tapi sudahnye. waaaaaaaa waaaaa!! habes satu section baju tengok ktorang. hahaha. bila die macam reda sikit husband nk jugak cari seluar jeans ke pants yang macam bawak pegi berjalan kan. i told him mane ade yg kecik bang oii. sume beso2. skali terpandang bahagian Poney. ada seluar kecik. 0-6m. baju Disney td pon 0-6m. seluar tu seluar pendek. tp mesti jadi seluar panjang jugak iqi nanti. hehehe.

ktorang main rembat je. macam menang peraduan plak kena amek suke hati kau nak. yang sales girl pon menggigil tangan nk buat resit. tengok iqi menangis. hahahha. seluar Poney tu i pilih2 jugak. mane yg ada discount. husband kate. takpe takpe. amek jeee! sambil menggelabah. i sempat tengok harga 1 yg kecik rm100 lebihhh. mak aihh! seluar kau nak. seluar mak 5 hengget je. baik ko jangan nanges. haha. rempat 3 helai pants sume Poney lah. sbb malas dah nk survey yg lain. pegi counter bayar dekat 400!! amboi nakkk!! huhu pastu letih mengamuk gamaknye. tertdo. tp i dukung laaa. taknak letak dalam stroller takot die terjaga karang waaa waaa balik. hahaha. sempat lah pegi potong tali jam i. masuk kedai jam i tengok lahhh harga jam i tu. wakaka.

moral of the story. tak nak dah bawak iqi jenjalannn smp die kurang sikit berpeel. bley plak td husband cakap. arini kte bkk puasa Jusco la ek. nk cari barang sayang plak. nk beli seluar ape sume tu. takpo laaa.. den sanggup tak berayo. asal anak den tak menangeh camtu. huhuhuh.


Raya pertama merah la kte. hehehe. seluar poney tu kan yang bestnye ada boleh level macam maternity pants tu. hehehe

p/s: sape tanya stroller tu nanti ye yang. stroller kat dalam kate dah. nk tunjuk function pon susah. nanti i buat entry simple2 je dlu okey.

3 comments:

Asz Miza said...

Wahhhh..banyak nye baju raya Iqi.. :) Mitten&botees i love mommy n daddy tu ada beli jugak. :) Best beraya dengan baby thn ni kan..i raya haji insyaallah baru beraya dgn baby. :D

Mommy_Cha said...

amboih iqi baju ngalahkan retis yer ko dik...hahaha! takpe demi duit raya iqi sanggup pakai suar banyak poket hahahahah!

Nasuha said...

woww..shoping sakan..