Monday, September 10, 2012

Cerita Raya shaye!

Assalamualaikum

hoho. orang dah habis beraya aku baru nk update cerita raya kan. hahaha. whatever. ok. raya pertama saya rumah PIL dekat kajang tu. Alhamdulillah. sempat la balik kajang before raya. Rafif mengamuk gler2 that day. terkesima mak ayah mertua i. ;p baru tau ek cucu camni. ekekeke. Hari raya pagi salam2 kte gerak pegi klang rumah mak cik husband. sbb semua berkumpul kt situ.


tengahari ktorang gerak pegi kedah. ini first time dalam hidup i hari raya habis masa dekat jalan raya. blerghh. anak ibu pulak asyik berpeel dalam kete. mau nye ibu jadi org sawan dalam kereta. haha

Raya ke 2 kte g beraya rumah sedara husband. atok, makcik, kte ikut je kan Rafif. tapi awak tu la. segenap rumah pegi beraya awak mengamuk kan? adoii. penin ibu!! -__-

day 2

 day3 kte dah gerak blk kl. lagi skali ibu pening naik kete dengan awak rafif. -___-"" 
smp rumah je terbongkang sume tdo! kepenatan. ayah penat drive, ibu penat melayan rafif, rafif penat mengamuk. hahaha. i cakap dekat husband nk belikan rafif closet sbb baju dok dlam kotak je, kesian dia. (padahal napsu ibu yg nak.haha) ayah kate jom ikea. raya ke 4 pegi ikea. naseb baik la last2 dah nk abes shopping baru rafif mengamuk. hihihi. 

muka tensen je 

gitu jela cite raya i. raya tahun ni mmg la seronok sbb ada bby kan. tapi bby kecik lagi pon payah gak. nk beraya rmh org pon susah. i plak kena control2 makan lagi. org hidang air ais. mesti tak ley minum. terpaksa teguk air liur. hahaha. org bg teh pura2 minum. takot kecik hati. kte kan masih berpantang makan. nak2 lagi i bf. takot kembong perut anak. takpe! next time, i nak bajet betul2. next princess mesti raya kena dia dah beberapa bulan. ewahh!! laju nye ko plan. hahahah
aritu i ada buat mini open house. sbb ajak2 family je. ada jugak blogger datang, thanks mommy cha datang! bawak mikha comel. tp kesian pipi lebam kena smackdown kot. hehehe. 

Ini duit raye shaye! ibu cakap nak simpan Tabung Haji. ayah cakap ASB. tapi shaye nak beli toyssss!! nak lego, nk airplane, nak robottt! *ibu pitam*

masih lagi tak tau nk simpan mana. duit die kehulu kehilir ku bawak. tak decided2 pon lagi. ada la jugak 700++ duit dia. kemain lagi kau anak. kau mengamuk rumah orang pon orang bg duit kat ko. agak2 klau ibu mengamuk orang bg apa la. mesti lempang sedas. hehe.
btw, korang simpan mana? jgn cakap insurans tau! i dah sedia maklum pasal tu. hurmmmm..



9 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

simpan dalam ASB pun bagus, Tabung Haji ke.. Atau pun SSPN

Mommy_Cha said...

hi mimie..hi baby suka tido :)

momy cha dah selamat simpan duit aye mikha dalam tabung haji. selamat donia & akherat! hahaha...

tq sebab jemput momy cha...nanti momy cha jemput u ols pulak yer dtg aqiqah mikha...hikhikhikhik :)

tata sayang!

ctmah said...

sama cam u.kehulu kehilir bwk duit raya bb.hehe!half simpan kat tabung haji n half simpan kat ASB.ASB boleh simpan bile bb 6 bulan ke ats

Wawa said...

byk nye wet raya die...nak cket..hihi...selamat ariraya...raya sebulan kan...:)

Zimie said...

comelnye baby rafif.sejuk je tengok hihi btw baby mmg dpt byk duit raya kan?tak sabar nak tunggu next year lalala

Syima Syaz said...

alaa ngamuk plak...baru nk ajak bermesra kr rumah i...tp blh gak dtg sb aisya ada.blh kwn2...hehe

i tanya my sis, tabung hj ke ASB? my sis kata ASB...

sweetlavender86 said...

mimi akak rase rafif kecik sgt lgi kot.tu pasal die duk mengamuk2 pegi jln..die pun bru 2 bln kan.belum biase lgi tu.die pun cepat penat..hihi..akak phm cmne mimi rase.hahah..nk pulak dlm kereta kn nk pegi jln jauh anak mengamuk.bg 1st time mumy sure rase mcm kene sawan.akak anak 2 ni pun rase cm nk jdi incredible hulk.hahahahhaa..sabo je la kan.tarik napassss dlm2.

farhana shamsuddin said...

bahahhaha ibu gelap mata tgk bnyak duets

Noorly A Puad said...

Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/