Friday, September 21, 2012

Review Diapers

Assalamualaikum
Harini i dapat anak buah baruuu. Yeayy!! My second sister dah selamat bersalin petang td. I dapat anak awal dari dia. Rezeki Allah dah aturkan. Hihi. Alhamdulillah semua selamat. Diorang sume pegi hospital ni. I dok rumah dengan rafif sbb budak tecik tu tdo. Kesian plak nk kejut. Takot tak cukup tdo karang mengamuk ler die. Hehheh

Ok. Arini i nk review diapers i guna for my baby. Stakat ni i dah try 3 jenis. Mamy poko i pakaikan dr awal bersalin smp la 2 minggu lepas. Then i tukar ke huggies. Saje i nk try sbb i rase mamypoko mcm mahal la pulak nk pakai selama-lamanya. Pastu i ada try 1 je drypers wee wee dry tu. Amek yg my niece. Sbb kakak i cakap murah je. So tahap kepuas hatian i sama ikut mcm gambar. Heheh.

Ofkos no 1 i suke mamypoko. Walaupon mahal. Tp tak pernah beli guna duit i. Ada aku kisah mahal ke x. Eh?!! Hahaha. Seriously i suke mamypoko. Walaupon dah berat. Byk kali kencing masih lg mcm kering tau. Plus skrg rafif poo poo 2 hari sekali je. Klau arini poo esok tak. Tp ble dah poo tu penuh lah satu pampers! Panik la i. Hahaha. Stakat pakai mamypoko mmg tak pernah bocor.

Bila i tukar ke huggies tu sbb pampers mamypoko i pakai before ni saiz s. Pastu nk tukar i nk try yg baru. I pilih huggies sbb org kate huggies okay jugak. I pakaikan saiz m. Tp i kurang berpuas hati. Die nipis dah die x brape lebar. Since i dah bandingkan dengan drypers wee wee dry tu. Die lebih tebal. Lebar dan lebih murah! I tengok rafif pakai takde rashes dan tak ketat dah kat peha. Maklumlah. Drumstick sedap. Eh! Haha.

So lepas ni i nk continue mamypoko utk malam. Sbb i tak tukar pampers malam2 takot die buat muka ceria. Mampos i x tdo malam. Hehehe. Siang i pakaikan drypers. Pakai murah2 sudah la nak. Rafif pakai pampers satu hari dalam 6-8 psc. I mmg slalu tukar jugak la. Takot die gatal ke tak selesa ke kan

Sekarang ni rafif suke berdukung. Adoiii i risau gler. Sbb skrg takpe la dekat kg ramai yg boleh gilir2. Nanti i balik rumah sendiri. Pitam la ibu nak oii. Die tau klau kte duduk. Terus nanges. Bangun je mcm tutup radio. Senyap! Aaaaaaa. Tensen la ibu. Ada je akal baru awak ye rafif. Aritu rafif dah meniarap. Yeay!! Tp 2 kali je. Skrg ni tgk die bila mengiring nk angkat kepala. Tp mengamuk lah. Kepala berat! Heee. Mcm2 la dah ada anak ni. Seronok tgk perkembangan die seharian!

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

puansazusarin said...

Saya pakaikan anak petpet..ok jgk..

LisaLisut said...

my baby nk masuk 2 bln 2 oct ni.masa expo mid i beli 2nb n 2 S mamypoko. haha.i siap ckp kt dia smbil pakaikan pampers, kencing byk2,berak 1kali tau. br baloi tkr pampers.hahahah cmtu skali.i nk try brand lain. drypers so far ok tp mamypoko lg ok hehe.benda mahal ok ler ye x. kwn i kata huggies warna hijau ok

Syima Syaz said...

drypers dah 3x poo poo dia bocor.1x kena baju i masa i bwk gi rumah nadya... pengsan mama dia.haha.. so drypers sesuai duk rumah je, kuar2 i nak kena try pampers baru

Wawa said...

annaila pakai cap murah punye, hey baby...
tp semalam jpe lg murah, baby like...taktau ok ke tak....hahaha~ sebaek la montot naila ni boleh layan cap2 murah ni...:p

Cik Puan Mimi said...

Lisa. I pon beli time expo 2newborn 2S. Heheh. Pastu dok punggah kt manjaku jela.

Syima. Yeke? Drypers wee wee dry ke? My sister pakaikan anak die ok je.

Cik Puan Mimi said...

Wawa. I takot nk beli yg murah sbb dlu bby pernah rashes. Kesian die. Huhu

norhidana said...

heheheh... akak mcm2 dh try dik, dr yg murah sampai yg mahai... tp nsb lah montot aiyan tu tak sensitip sgt... bkn pe, aiyan mmg sehari gune pampers banyak sbb dia mkn ubat utk buang air dlm paru2... so skrg ni akak guna petpet je or huggies... harga ok, standard pun ok...

Liyana said...

Skrg faiq pakai huggies. Mcm lebar sgt lak. Rase mcm nk try drypers pasni. Mamy poko mmg tak laa. Mahal kot. Syg nk buang nt. He

Mommy_Cha said...

mikha pakai pet-pet + drypers..ikut suka momy dia lah nak kasi pakai pon hihihihi...sebabnya mikha ni boleh 2brand tu jer yg lain kang muntot merah ler..sian dia...nak try CD tapi tahap kemasalan dah semakin tinggi semenjak dua menjak ni hihihi :)