Friday, September 7, 2012

Review Stroller: Silver Cross

Assalamualaikum

ok. i ada hutang review stroller. hehe. mari laksakan hutang ituw. tapi sori la entry cincai2 je. dah susah nk berblog macam dlu. memandangkan i ada kereta optima myvi je. jadi apa yang paling penting bila nk berjalan mesti nk sumbat stroller dalam bonet kete kan. jadi paham2 la bonet kete myvi ni alahaii. hidup segan mati tak mahu betul. hehehe. so mmg kena cari yang lipat jadi kecik. mari lah i listkan apa yang i nak pada stroller bby i. 

1. lipat jadi kecik. at least muat bonet kete
2. senang untuk lipat sbb i akan handle bby sorang2. so kena senang dan tak memerlukan tenaga batin
3. ringan. sbb biasanya i klau malas naik kete balik kb. i akan naik flight. so klau berat2 mati lahh. eh?
4. tayar die tak kejang macam trolly dekat giant. or carrefour or tesco
5. bley guna dari new born smp ke yang new born tu dapat adik dah. eh? haha

haa..tu jela kriteria2 yang i nak. time tu i kt kg lagi. pantang. husband yang carikan dekat mybabyworld. eh. ke onebabyworld ha? haha. xtau la. mula husband cakap nk beli yg maclaren quest 2012. tapi disebabkan orang jual tu cakap newborn tak sesuai. jadi cancel. orang jual tula recommend yg silver cross ni. kain die mmg sama macam maclaren. boleh laras tempat tdo tu jadi rata. eh paham x? haha. i mmg suke la. dah la canopy comei. tayar die mmg smooth sgt. bley lock. biasa la tu kan. lipat mmg jadi kecik. byk lagi space bonet kete. dannn. tempat duduk die tu kan. tempat lutut tu. boleh lipat ke atas klau new born. takde la kita risau anak kite terjatuh kebawah. dan bila anak kte besar. ada tempat bby letak tangan tu. tp die boleh cabut2. so klau nak bley letak. klau tak nak cabut je. sori takde gmbr. sbb stroller tu dok dalam kete je.




gini la jadi bila lipat. i cilok google. haha. die umbrella fold. so beli! harga murah je. rm499. rasenya waktu tu ada sale. from rm699 kot. i pon lupa la. eh. review ape aku ni. hahaha. naseb la i tak beli maclaren quest 2012 tu. sale pon rm999. half price tau! hurm.. tu jela kot. hehe

13 comments:

fifi tiez said...

Tunjukla gmbr bby kat dlm tu dear..nak tengok..

Cik Puan Mimi said...

alamak..x sempat nk snap la dear~ lagipon baru 2kali i guna. hehehe. tp mmg puas hati i beli. murah kan

kay_are said...

huaahuahua i xsurvey silver cross sbb i tau mahal.huhu. i tgk byk yg 2k above. tatau pulak yg ni below 1k!!! worth buyinggggg! :)

Syima Syaz said...

murah jugak kan..btl la myvi sesuai yg umbrella je la...mmg takde chance nak beli quinny...eh...

sweetlavender86 said...

muat ehh msuk myvi.akaknye yg graco pun lipat umbrella gak.tapi xmuat la msuk cik viva akak..eh mungkin kene tukar kete baru kot ;p hahah.klu adoi duit.duit nk kene invest beli lg 1 stroller tuk anak lgi 1.huu

Shakina Farhan said...

Mimi, muat x viva agk2? Hehe

Cik Puan Mimi said...

Kina. X pasti lah yang muat ke x. X pernah tgk plak bonet viva camne. Klau lebih kurang myvi mmg muat la

has_serenity said...

beli kat mana yer?

has_serenity said...

CIk Puan Mimi beli kat mana yer...kereta saya pun Myvi juga...nak cari yang kecik sikitla...memula ingat nak amik Halford S8, tapi besar jugak bila lipat...macam xmuat bonet je....so sekarang tengah surveyla neh....sy tengok kat website onebabyworld xplak silver cross neh...model ape yer

Cik Puan Mimi said...

Die mmg xde kt dalam website. I pon x sure model ape. Huu. Ada kt kotak tp x sempat nk tgk.

Adam Eve said...

Boleh saya tahu kat mana Puan Mimi beli stroller ni. Ada contact no kedai tak? Tq :-)

Adam Eve said...

Kat mana Puan Mimi beli stroller ni? Ada contact no kedai yg jual stroller ni? Tq :-)

Adam Eve said...

Kat mana Puan Mimi beli stroller ni? Ada contact no kedai yg jual stroller ni tak? Tq :-)