Thursday, November 22, 2012

Tips letak anak dalam car seat.

Assalamualaikum

Tips die senang je. Masuk kete terus letak pastu ko buat2 pengsan. Jangan pegang die. Jangan sentuh pon!

Jangan! Sbb die mmg akan cakap dok atas riba ibu lagi best. Warmmm je rase. Mmg la warm nak oii. Tp kepala mak dah boil sbb lenguh kemain tgn ni. Hahaha. Yee. Letak je. Rafif mmg musuh ketat dgn carseat. Rase mcm tak berbaloi beli. Tp ibu buat hati kental. Mmg merengek. Lama2 surrender. Yuhuuu. Ibu boleh tdo dgn aman!

Ok. Tambah la sikit tips. Klau mcm rafif. Kena letak bantal atas kaki die. Baru tdo lama. X tau kenapa. Tp mmg btol tips ni. Aritu balik dr kuantan. Start je masuk kete terus letak. Die tdoo smp kl. Bagussss. Hahaha.

*mesti ada org kate. Ek eleh. Letak anak dalam car seat pon kena buat tips. Yee!! Kena. Klau anak ko macam Rafif mmg kena!. *

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

Mommy_Cha said...

mikha tak suke car seat. buang duit ku beli halford yang mahal tu!
cissss!

e k i n ♥ y u s r i said...

anak ekin pon same
ekin kene wat2 tdo
bru die diam

Wawa said...

Annaila letak bantal, selimut atau apa2 kat kaki, confirm die sepak balik. Hahaha~

With Julia said...

Good tips...kena buh permainan gantung2 pun best gak baru dia leka nak tido...

Veelara said...

bukan anak macam rafif je kene ade tips.iman ni haa, sama je peel.memang slalu letak dia je, terus kite pn sandarkn badan.sbb klu duduk tegak,dan die nampak,mulalah bising suh angkat.bukan setakat merengek, menangis mcm kene sebat pn ade.

tp buat ht batu je.keselamatan die lg penting n mak nya pn xtahan lotih.hehehe

aeni saufi affendi said...

Likey.. :)
boleh test ni..
slame ni die nangis puas kupujuk..
pasni nk diam je lah..

fuza said...

anak saya ok duduk dlm carseat..mmg dia sedap tido. tp kesian sbb blkg badan berpeluh even dlm keta pasang aircond. ke carseat saya je camtu? saya pakai brand mydear.

ctmah said...

xpenah lg letak Alisha dlm carset.soon akan cuba :)

Shakina Farhan said...

shahadah suke benor tido dlm kete..tang buat2 tido tu mmg betul..atas katil pun gitu gak..last2 mak2 die tido sekali kan..kunun nak tipu2..hahaha