Thursday, February 10, 2011

My To-Do-List

Assalamualaikum

Saya sekarang ni rajin menjenguk blog-blog Bride-to-be. Kadang-kadang perasaan saya tu rasa takot bila tengok orang lain punya preparation. Saya rasa preparation saya biasa je kot. Ada satu blog saya terjumpa wedding dia same date with me. Rasa kelakar pulak bila tengok. hehehe. Biasa lah. wedding saya cuti sekolah so memang akan ramai orang kawen that time. =)

Tadi ade terjumpa to-do-list dekat blog ni, sikecilberkata bila saya baca so rasa macam nak buat juga my to-do-list. hehehe =) 

Menunggu saat itu sudah tentu banyak benda yang saya kena settle kan. Tapi insyaAllah, saya bukan keseorang. Saya ada family yang banyak membantu, dan of course my fiance yang pening sama-sama fikirkan majlis nanti. *tiba-tiba tak sangka akan jadi isteri orang dah*

Picture from; http://www.hasnizamphotography.com
 So here we goes!

1. nikah, sanding & bertandang date
- confirmed. you can see from my side bar.

2. kursus kahwin & legal docs
 
-  kursus kahwin : done (a longgg time ago at uniten)
- hiv test : belum
- borang : belum

3. venue
- nikah : Home (kelantan)
- sanding : Home (kelantan)
- bertandang : Home (Kajang)

4. catering & canopy
- kelantan : ayah uruskan. rasa belum booking (nway, kelantan side kte rewang)
- bertandang : booked

5. pelamin & decor
- kelantan : booked dengan my aunt- bertandang : sdn. bhd.

6. photographer
- nikah & reception  : belum fikir lagi nak yang mana satu

- bertandang : i have no idea :D
- pre-wedding : to plan the venue, date & theme. photographer-friends. :)

7. wedding outfit
- nikah : Alhamdulillah. dah lama bli sbb buat hantaran tunang ;)

- sanding :booked skali dengan pelamin package with my aunt
- bertandang :
done. fitting in may or early june.

8. makeup

- nikah & sanding : booked with my aunt skali package pelamin.
- bertandang : in progress. (i think mama da booked)
- inai : tak tau nak suruh sape lukis. hehe

9. bunga pahar
- sanding : I dont even buy it yet. alamakkk

- bertandang : I dont have any clue.heheh

10. hantaran
- for him : 5/9 completed
- for her : 6/7 completed
- decorator : DIY (hentam sajelah)

12. ring & bracelet
- his : I already gave on engagement day. enuf i think ^_^

- hers : done with wah chan bracelet

13. invitation card

- nikah : no card
- sanding : baru terhegeh nak buat this saturday (12.2.11)
- bertandang :
done with mykadkahwin

14. cake
- sanding : belum
- bertandang : done with package catering. cool x? dapat skali kek

15. tok kadi
-
belum

16. handbouquet
- nikah :
done. skali package pelamin.
- sanding : done. skali package pelamin.
- bertandang : I dont have any clue

17. guest list
- ongoing


18. ceremony, entertainment & kompang
- sanding : not yet decided (assigned to ayah)
- bertandang : not yet decided


19. pengapit

- kelantan : confirmed (my sist je)
- bertandang : I donno


20. dresses for family
- kelantan : not yet decided
- bertandang : variations of color

21. wedding heels
- nikah - lovely white : tak perlu ada. dok dalam rumah saje
- sanding : done with the package.
- bertandang :
done with the package.

22. event itinerary
- belum berfikir lagi

 
23. wedding props
- bunga manggar : assigned to my sisters & brother
- signage : assigned to my cousin la kot. hehe

- guestbook : no need to have it one lah. buat kat rumah je pon i think

 24. homestay
- assigned to ayah : belum booking lagi

25. spa treatment
- erk. perlu ke tengah tak de duit ni. heheh >.<" *sape sudi belanja?

26. honeymoon plan
- Honeymoon plan is the first thing yang sudah lama DONE.bahaha



so, sape-sape yang bride-to-be, boleh la start buat your to-do-list ni. hehehe.

8 comments:

Kegembiraan yang Ikhlas said...

nikah bile ek??...buln june bape hb??..hehe

si kecil said...

yeay! kita punya majlis lebih kurang harinye. cik puan mimi awal seminggu. sayang, no.21 dresses for family tu..lupa nk edit jadi kelantan tu.

jeleesss!! dah ada plan honeymoon! huhu..
happy preparing!

Cik Puan Mimi said...

@kegembiraan yang ikhlas; akad nikah ke dear? 27 mei. insyaAllah

Cik Puan Mimi said...

@si kecil; Allah, terlupa edit la sayang. hehe. awk kena buat plan honeymoon jugak tu.hehe

Ahmad Mauluddin said...

Photog? Nak? Kita bleh nego ni..ekeke

Cik Puan Mimi said...

ahmad; nakkkk.ada benda nk discuss ni ^_^

Mimie said...

cik mimi perlukan phtographer boleh hubungi saya di email ini (skitpwot_mimi@yahoo.com)

Cik Puan Mimi said...

insyaAllah.saya akan emel =)