Friday, April 27, 2012

Alah bisa tegal biasa

Assalamualaikum

arini mmg hari saya baca pengalaman orang bersalin je. wuu wuu. panik betul bila baca tu. konon2 feel lah sgt kann. lain orang lain pengalaman. ntah camane la saya nanti. harap semua dipermudahkan. skrg dah masuk 31w ni. perut mmg rase berat. nak tidur malam punya la susah. nak2 lagi bila nk pusing tu. bby plak tak suke saya mengiring ke kanan. mesti die bergembira menendang perutku. adoi. terpaksa kalih ke kiri. senyapp je die. amboi! pandai ek.

dlu awal2 time masuk 3rd trimester, saya dah start sakit pelvic. mostly sakit blah kiri. mmg bila nk bangun tu. 2 3 minit nk amek masa. sini tak kena. sana tak kena. adoii. *jangan banyak merungut* haha. dan2 tu la saya google. baca pengalaman orang lain. ada jugak la orang kate. awal2 sakit mmg rase la sakit. bila dah lame2 sakit tu orang kate alah bisa tegal biasa. skrg ni sakit tu tak de pape dah. mmg still rase sakit. tp dah biasa. tak merenget macam dulu. huhuh

mmg la akan sakit sbb kepala bby dan makin menyentuh tulang pelvic kita. saya scan dari minggu ke 25. kepala bby kt tepi bawah kanan. scan 30w. kepala die still dok situ je. tak berganjak. doctor pon tunjuk kaki die mmg kat atas. bawah breast kiri. ooo. patut la selalu tendang situ. amboii!! *eh jangan marah*

saya mmg lah berharap dapat bersalin normal. dan harap2 la die tak pusing ke atas. scan 30w my bby dah 1.3kg. doctor cakap. klau 34w. berat bby tak ley lebih 2kg. nanti bby besar. lorrr. camne nk kontrol doc? saya makan tak brenti ni. hahaha.

so mommies~ jgn risau sakit tu. lama2 biasa la tu. skrg masih lagi solat berdiri dan berharap boleh solat berdiri smp 40w. *eh kompiden je 40w baru bersalin.haha*

11 comments:

LisaLisut said...

errrr i dh smbhyg duduk okkk.br week 25 dh smbhyg duduk haha.tp sbb kaki mmg sakit sesakitnye so acceptable lakot kan hehe

aTy _faRed~ said...

oh..kat kawasan tu ar kepale baby saye tak lepas..sempit..hurrmm...doakan awak nanti dipermudahkan key..:)

Miss Sunshine said...

semoga dipermudahkan semuanya ye mimi..
^_^

Cik Puan Mimi said...

lisa; klau sakit jgn paksa2..nanti lagi melarat sakit tu. lagipon lama lagi perjalanan tu. hehe

aty and miss; amin! =) tq2

sweetlavender86 said...

org yg penah pregnant je tau cmne sakitnye.klu cite kt husbnd pun nnti die ckp.ala sikit je.tahan la.huhu.sakitt kott.nk bangun pun kene slow2.hukhuk

Cik Puan Mimi said...

kak zura; kannn??? tp ewok mmg memahami.. over siap nk angkat lagi. macam la boleh angkat berat mimi dah 65kg ni. waaa!!

puansazusarin said...

wani pulak sakit belah kanan...klu nak bangun..Ya Allah berfikir berkali2..sakitt..skg 32w baby dh 2kg..riso jgk beso2 ni...

MimahAjil said...

baby kite growing sma la..
mmg terasa skt2 tu..
kuatkn semangat jelah..
awl2 ni pn kaki slalu skt n bengkak..
maklumlah..berat 80kg kaki tkleh nk tampung..nangis jela yg mampu..huhu

Cik Puan Mimi said...

sazu; xpe~ dalam kawalan lagi..heheh..

mimah; tau xpe..kadang2 rase nk nanges

ReYNa said...

sy aritu alhamdulillah x penah semayang duduk.even mmg lmbt sket nak bangun2 tapi still gagah lagi.huhu.insyaAllah dipermudahkan semuanya,banyakkan berdoa ye:)

Cik Puan Mimi said...

Reyna; thanks alot for ur support reyna. =) insyaAllah.