Monday, April 2, 2012

Alhamdulillah.. Selesai Mendobi! =)

Assalamualaikum!

Dengan ini, saya. cik puan mimi. tak nak dah beli baju baby. hehehe. *konon2, ikrar la sangattt*. Semalam saya rehat2 kt rumah je since sabtu terpaksa datang office gak sbb kerja berlambak. So saya decided nak basuh baju bby. Terdetik gak dalam hati. ke awal sangat aku nk basuh ni. aahh. persetankan semua tu. skrg dah 7 bulan. so boleh basuh. *andaian sendiri*. hehehe. Sabtu malam pegi dating ngn husband kt IOI Mall, tengok Mirror mirror. Sempat kejap masuk jusco beli kotak. Nak sumbat baju baby. Saya pilih non-woven box je sbb senang nak angkat plus murah. ekeke.

Kotak hitam putih tu. rm29. Kotak bunny yg comei tu ada less 50% jadi rm13 je. murah jekan? berkobar2 nak basuh baju bby. padahal hakikatnya rendam sahaje. wakaka. buat 2 bekas utk rendam. 1 yg color putih sahaja. 1 lagi yang bercolor rendam dalam mesin basuh terus.Baik kte berjaga2 ye. sebelum terjadinya turun color dan melekat di baju yang lain. klau tak emosi mesti merudum. dan terus emo! haha.


Ini mesin basuh electrolux yang dibeli dengan harga rm300. hihi *mesin basuh nk enterprem*

saya guna sabun basuh ABC Pureen. eh ke bukan ABC eh? hahaha. aku tak ingat. boleh camtu? ingat senang je basuh baju baby ni. rupanya sakit pinggang woo. sebab die kecik2 je sume. adoyaii. naseb baik saya decided nk basuh skrg. bukan ape, aritu terbaca dalam facebook. ada yang terpaksa bersalin awal ke apa. senang baju sume dah get ready. 

 ok. semua. beratur2. amek nombor. hehehe


dah selesai sidai segala bagai tu. dah kering nak melipat la plak. satu hal sakit pinggang lagi skali. hehehe. tp ku gagahi jua. sbb tau klau tak buat skrg. tak berkesudahan jugak. so baik siapkan je. alang2 basuh tu saya siapkan terus beg baby nk bawak g hospital. masih ingat lagi tak beg yang saya beli ada tulis my precious girl tu? girl okayyy. ahahaha. beg tu jugak la yang ku guna. hehehe. lantak ler. 

yeay! sudah siap. smlm time lipat baju. bby tendang2. mesti die ingat nk bawak die g jenjalan. ekeke. mesti bby cakap "yeay! holiday!!" lol. skrg tinggal sikit2 jela barang yang nk top-up. rasenye beli kt Manjaku jela kot. saya dah malas nk pegi mane2 warehouse ke. clearance sale ke. sbb skrg dah makin penat nk berjalan. yang nk sumbat dalam beg tu, ada lagi ;
1. Alatan mandi (travel)
2. Minyak telon.

Bag maknye belum siap. nanti2 lah. sume dah ada. cuma tak sumbat masuk beg tu. tp kain batik macam kekurangan je aku ni. Betul2 pakai ke tak kain batik ni? nk g beli klau betul pakai. Alhamdulillah, lega sikit bila dah basuh2 ni. skrg nk pegi order comforter plak. hehehe.

p/s: Mesti korang perasan saya amek gambo tempat sama je kan. hahaha. sbb dinding tu jugak menjadi kegemaran ku. maklum la. rumah tak besar. tapi Alhamdulillah, dah lebih dari cukup husband sediakan tempat kami berlindung. walaupon rumah sewa. kecik je rumahnya. Alhamdulillah, sepanjang dok sini. saya okay. jiran sume okey. tp kami mungkin akan berpindah..........atau tak jadi pindah.........hahah. tak tau lagi. itu next2 story la ye.

19 comments:

Cikpuan rara said...

sonok nya tgkkkkk =)

norhidana said...

seronoknyer.... akak dh lepas masa2 bt gini... saat2 yg indah

semoga mimi sihat n bby jugak

CikNaa said...

dulu sy pn cuci baju masa 27w.. better buat awal2 sbb bl dh perut masuk 9 bulan, apa pun tak bleh.. perut sgt2 la besar.. =)

~ NANA ~ said...

bagusnya mimi...nana baru ingt nk stat mendobi weekend ni...dh 35w pon x seda diri lagi...haha

Cik Puan Mimi said...

rara; ehehe. penattt~ tp seronok. sbb comeii..kecik2 je sume

hidana; tenkiu akak! =)

ciknaa; eh.same la kte. hehe. 27 tu xde la awal sgt pon. hehe

nana; cepat2 basuh nana. nanti kte lagi tak larat. huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

lom men'dobi' lg

Lara Shamsyul said...

bgusnya u bsuh awal2..i plak suke btanguh...hehehehe....

Nadya Zahid said...

i yg 6 bulan ni pon dah xlarat dah beb...
mcm nak pengsan je rase..

Liyana said...

wah...dh mendobi? best kn dh selesai sume sng la hati..sy pn dh 7 bln tp bju bby blm de lg. nk tgu pureen nye sale lg 2 mgu ni plk..hoho

Shakina Farhan said...

wah..bestnye..da dpt beli kotak tu ye..bagus gak idea pakai kotak tu..ringan + smart..

Cik Puan Mimi said...

ekin; cepat kin basuh.heheh

lara; u dah brape bulan dear?

nad; nad, i paham u twin.mesti double penat i

liyana; mmg senang hati betul tengok dah basuh

kina; aah. kotak tu mmg praktikal..ringan je..

CikPuan Fara said...

sonoknya basuh baju baby. mesti hati berbunga2 tgk baju baby gantung kat ampai kan? hihihi

Hayati A.G said...

wah dah basuh...seronoknya bau baju baby kan?

aTy _faRed~ said...

saye suker tengok barang baby..:) meamng betul kene asingkan baju berkaler ker tak..saye yang asingkan pon...ade gak terkene turun kaler tu..memang geram...

Cik Puan Mimi said...

fara; mmg hati berbunga2.hehe..

hayati; bestttt..bau bby lagi best. hehe

aty; yeke? kena jugak dah asingkan pon ek

FieZaLieSa said...

comei2 je sume..
syok mendobi baju baby nih..nnt baby dh lahir, hari2 mendobi ngan melipat..hehe..

elle's laaa~ said...

Bagus basuh awal..mcm kite aritu da sarat marat baru tekedek kedek nl basuh..sudahnye ase cm nk tecabot pinggang ni hah..pastu beg mak nye nk ke sepital..tangguh tangguh nk masuk dlm beg,smpai ke sudah da sakit nk beranak da kelam kabut bagai nk ribut baru siapkan beg maknye nk ke sepital..

Leeza said...

seronoknye!! xsaba mau shopping baju baby =D nnt hari2 boleh bau! ;p

zafairMAS_shakleeSITE said...

Salam perkenalan.. Hai.. Exsaitednye ngk da membsh bju bb ni.. Grm, smue comel2.. Kine prepare hanger byk2 la ni..