Thursday, April 12, 2012

Belum apa-apa dah masuk ward

Assalamualaikum

Im back! yup. back to blogging and back to office. entry tak brape best nk update sebenarnya. sbb dah takde benda nak update baik saya update je. hehe. Mungkin ada yang dah tau saya terpaksa admitted dekat az-zahra because mak buyong ni berjalan lenggang kangkung smp masuk lubang!!

kejadian terjadi isnin malam. saya pegi Marriot Putrajaya sbb nak antarkan baju mak mertua. Flight ke Mekah delay. then lepas dari hantar tu. dah nak ke kereta. jalan bukan main suke skali. bedebukkk!! satu kaki masuk lubang. walaupon berlaku cepat gler. tp Alhamdulillah. masih lagi sempat fikir jgn drop punggong. saya tahan guna 1 lagi kaki. tapi still rase sakit bawah tu. menjerit saya sbb terkejut. bila nk bangun tu rase sakit. saya cuak! check ada keluar air ke tak. mmg takde. kering. darah? i dont know. kawasan public. tak check pon. masuk kereta i monitor pergerakan bby. takde any movement. im crying like hell! panggil bby. die still tak gerak. my husband pecut smp az-zahra. terus masuk emergency coz i dont feel any bby's movement. doctor plak takde pakar O&G. jumpa doctor biasa je dlu. nurse cakap doctor laki je ada. i dont care! saya nk scan dlu. masuk bilik scan. doctor bg tengok bby ada gerak. then lega bila nampak heartbeat bby.

tp saya sakit belakang, sakit tulang punggong tu. doctor suggested warded sbb nk monitor heartbeat bby. plus doctor suspek ada tisu tulang punggung koyak. T__T. takpe lah. kte tdo spital la bby ye.

 bermalam la ku disini satu malam. tak lena nk tidur. 1 sbb risau bby. nurse like everyhour datang check jantung bby. Alhamdulillah. okay. lega sangat! rase macam nk beli je alat dengar jantung bby tu.
smp ke pagi dok terkebil2 mata tak boleh nk lelap. nurse datang tny. "puan,. puan tak tidur ke?" hahaha. nampak sgt ke nurse oii..
pagi dah baru saya jumpa dr pakar. datang kejap je. die tak suggested utk amek any drugs sbb mmg akan effect bby. die just pesan, jalan pelan2. huhu. Dr cakap tulang punggung orang mengandung mmg akan jadi fragile sbb nk bukak jalan. tapi biasa nya akan dirasai oleh wanita mengandung bila dah nk smp due. but in my case. i have to face it now! until delivered. T___T


apa yang boleh saya cakap, saya tak suke hospital! one: kesian husband tdo bawah. *tp die siap berdengkur*, two; saya tak suke tengok orang sakit ditolak guna katil boleh bergerak tu. itu naseb saya dah dok sebilik sorang. klau dok ramai2. maunye aku meraung tgk orang lain. ok three; makanan tawar. *panggg*. 

so conclusion, dont jump to any hole dear mom to be. please take care of ur bby. and urself.

21 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

Ya Allah,naseb bek xde pape
jge diri dan baby bek2

CikNaa said...

fuh.. bahaya nya. syukur baby tak pape.. lepas ni lebih hati2 yea.. seram bace cite mak buyung jatuh2 ni..

misz anie said...

take care dear..

S.n.Fariza said...

dear, jaga diri baik2 ye. semga semuanya baik2. amin

MissRhana said...

tc dear..jln pelan2 :)

Cik Puan Mimi said...

thanks all =)
will be extra care lepas ni. huhu. nyesal2~

LisaLisut said...

oh gosh..seriau..huhu. ok lets take care ourselves all moms! :) take care babe.

Liyana said...

mlg x berbau kan.. alhamdulillah xde pape... take cre ye mommy :)

Ms. Fiena said...

mimiii seb baik baby ok. tp bab punggung koyak tu ermm, u ok x? mcm saket je dengar. nnt nk teran effect x? by the way asal lawak sgt bunyi ni - dont jump to any hole. haha

norhidana said...

aduh la... lps ni kene lbh berhati2 yek... jaga diri baik2 n baby jugak...

Cik Puan Mimi said...

huhu.mmg kena extra take care ye mommmy!!

fiena; hahaha..yela.jgn jadi macam i. suke suki je jump dalam lubang..wakak

Miss Sunshine said...

mimi.. kesian awak tau...
alhamdulillah baby ok...
lepas ni kita berhati2 sama2 ye..

Mrs Linda said...

Mimi..
mesti nak marah i kan?
1st i ketawa baca cerita u ni. tak tak mksud i the way u cerita tu comel.

2-mujur baby takde papa.oh i masih punya hati bile u said movement baby takde..risau jgk ok..
so takde pape kan?

extra carefull lah dear mommy.
haishh comel je jatuh lubang sbb i pernah jatuh longkang masuh satu badan ok... so tu ygketawa bile baca cerita u. terkenang... hehe

**kami~nak~tawen** said...

ish2...ati2 ye len kali..nsb bek baby ok...anis pun jln kne lbh bhati2 la gak..tkt jd camni...kdg2 nk tpelecok gak kaki nih tyme jln...

Cik Puan Mimi said...

miss; Alhamdulillah.bby okay so far

linda; hahahaha.. camne u boleh masuk sepenuh badan dalam longkang. hihihi..lagi horror cite u.

ati2 ye sume mommies!!

PUAN SUE said...

jaga diri tau..

cikpingu said...

take care... :)
nsib xde pape.. smoga tabah n bsmangat tuk ari2 akan dtg..

Puan Simply Syeeda said...

take care.. jaga diri baik2 k..

Lady Rina said...

take care dear..should be extra careful next time..:)

MimahAjil said...

uish bahayanye mommy jatuh...
take a good care ye...
perkara yg plg tkt jatuh time preggy ni...

sweetlavender86 said...

mimi hati2 okeh.!cepat beranak.xsbar nk tgk anak mimi pulokk.heeee