Tuesday, April 3, 2012

Nama oh Nama

2 month pregnant!

List Baby Name;

Boy;
1.

Girl;
1.


________________________________________________

5 month pregnant!

Boy;
1.

Girl;
..........

________________________________________________

7 month pregnant!

Boy;
.........

Girl;
...........

*******************

hahaha. orang makin lame makin banyak list nama bby. tp ktorang dah terbalik. skrg ni satu nama pon belum dalam shortlisted. *macam interview okay* haha. Bila tau baby boy. ktorang dah tak tengok ler nama bby girl. klau tup2 keluar baby girl. mmg akan pakai je nama yg dipetik awal2 tu. skrg ni nama bby boy 1 pon takde dalam list. adoiii!!

bila nak bg nama ni. saya nk yang simple. senang orang nk tulis. paling pentinggg. maksud nama tu. dan anak lelaki mesti la ikut nama ayah. Huruf R. tp saya ikut nama ayah saya gak. Che Nurul Syamimi Binti Che Soh. seronok sebenarnya nama pangkal C ni. bila cikgu panggil, nama saya mesti kt atas2. so boleh balik awal. lol. nama saya mesti lepas nama Ahmad atau Abdul. tp time MUET paling tension. sume ngn geng2 cina. chiang la. chan la. gggrrr!! patut la MUET aku band 3. cis! *salahkan orang lain* hahaha.

Tadi dengar hot fm cite pasal segalanya tentang nama anda. Maksud nama saya, syamimi - keharumanku. tapi saya langsung tak suke perfume! wakaka. sbb saya ada migrain. klau hidung asyik berbau something je mesti pening. so tak semestinya maksud nama tu betul2 menggambarkan keperibadian seseorang.

ok.berbalik kepada nama bby. tak tau nak sama macam husband ke. 1 je. Ridzwan. atau nak 2. atau macam saya 3? no no no. mungkin tak 3 kot. panjang bebeno yeop! kesian anak aku nk menulis. aaa.. tak tauu!! tak tau nak pilih nama ape skrg ni. husband plak asyik ikut pilihan saya je. klau saya kate. name ni best tak abg? best2.. ni? best jugak. klau ni? besttt! *tak membantu*. hahaha. jadi saya dengan kata putusnya akan biar je husband pilih nama ape. sbb mmg kuasa memilih nama adalah jatuh kepada ayah. mak2 diam je okey. siap cari kt internet. print bg dia tengok. tp tak pilih2 gak! huhu. takpe. kte tunggu lagi. hehehe.

Saya selalu tengok sini http://namanamaislam.com

8 comments:

**kami~nak~tawen** said...

susah la nk cr nama anak nih..ingt sng je..huhu...pdhl buku nama dpn mata...yg susahnya nk wat keputusan..nak yg ini ke, yg itu ke..suma nama nak...skali gabung jd 3 4 5 pangkal nama..ish..xleh2..ksian kt anak lak naty..nak isi borang susah..hehe

Riny said...

yang penting maksud name tu baik utk baby kan......best nye nak dpt baby..:)

e k i n ♥ y u s r i said...

nk cri nama mksd yg bek...
slalu gaduh2 ngan suami
hehehehe

e.t.t.y said...

daku ni, baju tak beli lagi, nama anak pun tak cari lagi. ades..

LisaLisut said...

i beli buku aritu. dlm 2weeks + jugak la asik tak lena tidur nk pk nama anak.hahaha. last2 i come up dgn list 25nama, then husband i pilih. tp,lepas tu, i xpuas hati, i mintk pulak kwn2 i vote.last2 husband i buat satu syarat blablabla dh ade 1 name for girl.insyaallah. tetiba br ni i sj cr nama for boy.mana tau tetibe kuar boy xdela kelam kabut.haha.tp i jenis tamak.kalau bole semuaaa nama i nak haha.susah nk buat nama anak berangkai sebab husband pye nama dh panjang(19) huhuh...so kene cr pendek2 je nama anak.last2 berangkai gak ;p nsb u la anak.

suggestion: dlu kwn skolah i nama dia if boy Chyril Anwar hahaha.kalau girl i suka reka Carleysa/Charissa. ewahhh ;p

aTy _faRed~ said...

saye dulu kalau pasal name anak mesti ley bergaduh laki binik..be fair saye pilih satu name dan laki pilih satu name..saye dah tetap hati..tapi asben sampai sekarang masih nak tukar2 lagi...ggrrr...sedang nak beranak dah ni..huhu

~lonelyna~ said...

sama la...ni dah sampai due date dah pun...tapi nama still tak finalize lagi....huhu

MissRhana said...

my hubby decide nama baby mase dah dlm labor room.hehe.mase sy contraction pain. so yes kan jelah!!! x aci kan