Wednesday, April 4, 2012

Hubs is awesome!

Assalamualaikum

Last few days saya mmg tidur dalam kepanasan. nak2 lagi rumah ktorang atas bukit. permandangan mmg cantik. tapi malam2 azabbb~! panas nk tdo okeh! so setiap malam saya akan mengigau *salahkan kepanasan* hahaha. husband slalu kejut. cakap saya membebel2. hahaha. di sebabkan saya selalu kepanasan. smlm husband balik kerja dan belikan ini! wuhuuuuu!!! ^__^

Thanks hubs!!! Love u to the max! se-max suhu yang ku tekan2 di remote ituww~

Portable air-cond!! weee~ smlm dua2 tdo masuk selimut. tak pernah2 okey masuk selimut. hahaha. tp bear in mind sape yang nak beli portable air-cond ni. die bukan macam cooler ye. cooler tu takde cerowong yang perlu sumbat keluar rumah sbb nk bg angin panas keluar. ini air-cond ye. so pandai2 korang la. macam sepandai2 hubs jadi engineer ada juga gunanya. lol. *pepatah baru*. memandangkan ktorang dok rumah sewa. tak kan nk tebuk rumah orang plak. ktorang just sumbat muncung tu ikut tingkap. dan tingkap tu ktorang buat lubang menggunakan kotak. aaa! susah nk cakap. hehehe.

saya mmg mengada2. tapi dengan husband je. orang lain tak berani. mak ayah pon tak pernah saya mengada2 camni. hehehe. awal tahun dlu. time husband dpat kerja baru tu. saya sedih sbb fikir die akan slalu tinggalkan saya kt rumah. smp skrg baru sekali je die tinggalkan saya kt rumah. haha. sbb kena pegi cameron. 5 hari gak la tinggal saya. pastu dlu, bertambah la sedihnye sbb saya takde laptop. takde pc. takde smartpong  yg boleh on9 kat rumah. then, husband tny. nk belikan apa? laptop or ipad or smartphone. memandangkan handphone ku sudah nazak. hidup segan mati tak mahu tu. saya nak smartphone. google punya google. choose between 4S or NOTE. saya pilih note. okay. husband belikan. *senyum* 

skrg plak!! kerja berlambak. asyik kena stay je after office hour. husband risau takot penat. then saya suh die baiki la pc die yg time belajar dlu. husband sebenarnya gembira jugak tu. elelele. boleh la main game balik kan? so husband baiki pc. total burn rm600++. T_T. bila nak kaya klau camni!! terima kasih husband! anda mmg baik hati. nanti blanja tutti fruitti okay! weee! 

p/s: birthday hubs June nanti. smp skrg tak kumpul duit lagi. wakaka. hadiah bby jela ye. duit takde. T_T

8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bestlah....
hehehehe

naseb bek umah ekin memg sejuk je....

Liyana said...

hasben yg sygkan isteri nye :)

Cik Puan Mimi said...

ekin; rumah sejuk xpe kin. ni rumah panassss >.<

liyana; Alhamdulillah :)

Nadya Zahid said...

mmg time preggy panas gile kan?nad pon kalau tido bukak aircond + kipas tau...setiap hari kene psg aircond kalau x rase nak pitam dlm bilik..heheehehe

norhidana said...

time peknen mmg kadang2 kite rasa bdn pns lain mcm...
best2 pasni tido lena lah yek

DianaSafri said...

Org pregnant mmg 'berdarah panas' kot sbb my fren pon slalu mgadu hal yg sama time dia preggy ni. Siap tdo atas lntai lg.

Apepn nice to know u Mimi..
weddingclosetbydianasafri.blogspot.com

Cik Puan Mimi said...

Nad; kannn. Same la. I pon bkk dua2. Hehe. Tamak betul

Hidana; lena dah skrg. Hehe

Leeza said...

waaa bestnye! bilelah si suami mau belikan, dah semggu 2 rase badan berbahang je.. T___T