Saturday, May 4, 2013

Al-fatihah untuk baby Aqil Hamzah

Assalamualaikum

Bangun pagi ni rase bengkak mata menangisi pemergian aqil. Sedih tak terkata. Walaupon aku hanya sekali je jumpa erina and aqil. Ye. Sekali tapi rase mcm dekat. Atau aku lebih emo sebab dah menjadi ibu ni. Susahnya nk telan perit dugaan besar Allah bagi ni.

Erina hanya sempat post di group gojes supaya doakan aqil sbb admitted kt ward about 3 days back. Semua berlaku dengan cepat. And kak mimy hamid ada kutip sumbangan. And aritu nak cari hp yg i guna utk request tac bila buat transcantion tu ntah nama letak. X dapat nk bg sumbangan aritu. Semalam zura nk pegi visit aqil lg. Sempat kirimkan sikit sumbangan. Itu dgn bantuan etty kamal. Lepas solat mgrb smlm aku doa. Supaya Allah pulihkan aqil. Pastu aku bukak hp. Check fb. Aqil dah takde..........dah pergi menghadap illahi. Ya Allah! Sekejap nye pinjaman mu Ya Allah. Aku terus cari mana Rafif! Aku peluk kuat Rafif. Aku berkata dalam hati. Rafif bukan hak aku. Rafif adalah hak milik Allah yg Allah pinjamkan utk aku. Ya Allah. Jangan kau tarik dia daripada ku. Aku belum puas berkasih manja. Tapi aku sedar.....bila Allah berkata. Kunfayakun! Maka terjadilah ia.

Damailah Aqil di sana. Arini aku tak pasti aqil dikebumikan di mana. Aku cuma berharap. Erina tabah menghadapi dugaan besar ni.

Aku nak share jugak simptom apa yg menyebabkan aqil demam. Tp aku ni tak arif bab penyakit medical. Mmg fail. Yg aku tau. Die mulanya demam on off. Pastu bila bawa g hospital. Dc kate ada masalah darah putih gitu la. Lepas tu virus dah masuk buah pinggang. Tak berfungsi. And aqil koma. Semua berlaku pantas. Penyakit apa tu aku susah nk cakap. Tp ada di sebabkan oleh virus yg merebak melalui tempat kotor gitu la. Sama mcm adik beradik penyakit kencing tikus. Aku dah la benci tikus.





Ni satu satu kenangan aku dengan aqil. Rafif mungkin tak mengerti. Tp bila aku gtau husband. Die pon turut sedih. Ya Allah. Damailah aqil disana menghadapMu. Erina, awk dah ada satu jaminan utk ke syurga. Aqil tunggu mama ye. :'(

Al-fatihah.

9 comments:

Cik Hazz said...

Al-fatihah..

LisaLisut said...

Could not imagine if i di tempt erina... :( alfatihah

malynd_anggun said...

sedih nye...al fatihah... :(

puansazusarin said...

Al fatihah

Linda Yusoff said...

Alfatihah. Moga keluarga Erina tabah.

e.t.t.y said...

aku nk pinjam umar raihan dengan lebih lama. aku doa sangat sangat...aku sedih balik!!

Wawa said...

al-Fatihah....

Ryn said...

al-fatihah..semoga erina tabah...

sweetlavender86 said...

sedih..al-fatihah..jumaat bru ni pun pakcik abg nas bru meninggal sbb kene demam virus..paru2 pun ade kuman.dah dekat 2 bulan die demam on and off.bahaya kn sbnrnye klu asyik2 demam.huhu..sedih2 sgt..dgr dua2 kes yg same.:'(