Saturday, May 25, 2013

Gathering bersama ctmah dan shopping!

Assalamualaikum.

Tadi baru je balik dr Jusco Bukit Tinggi ni. Mula2 tu sebab nk tengok Aaron aziz. Huhh. Aaron aziz kemana. Aku kemana. Haha. Ok. Cenggini. Mula2 ajak je sape mommy dr group gojes tu gathering. Saje la nk jumpa. Pastu ctmah on je. Sbb dekat dgn rumah die. Eh? Dekat jugak dgn rumah i. So i keluar la pegi ngepos dulu sbb ada customer beli tudung. Ty! :) rupanya takdo org oi kt jusco pepagi. Amek no terus g post. Bagusss. Pastu i pegi tunggu ctmah dalam kidz art and fun tu. Lepas tu kejap je die dah smp. Pertama kali ni jumpa ctmah. Uii. Kurus nye uolls. Jadi la i mcm badak. Bawak anak die alisha. So ktorang ni same la xde laki keje. Haha.



Haa. Gambar mesti kena snap sekeping dua. Comei sgt la anak ctmah ni. Pipi pau die hoiii. Geramm. Tp senyap je. X mcm Rafif. Uncontrollable. Wahh. Tetiba dapat title tu Rafif oi. Tp rupanya alisha ni lg berat dr Rafif. Wuu. Segan i. Anak iolls mcm x cukup makan. Xpe. Aktif. Aktif. Jom kite layan gambar Alisha dan Rafif pasangan bercinta. Tettt. Overnye mak.


Comeinyeee dedua ni. Hai awakk. Kate Rafif. Mari lah naik kuda bersama sama. Okayy. Kate Alisha. Haha. Pandai je aku buat dialog.



Biasalah klau bercinta mesti bergaduh. Sedangkan lidah lagi tergigit. Inikan pula orang bercinta. Haha. Berebut kereta uolls. Brape kali Alisha jatuh tp rilek je x nangis. Bagusnyee. Sbb licin kot pakai stokin. Hehe. Rafif pulak tgk tangan Alisha mcm sedap je. Nganga. Haha. Rosak majlis la korang ni.


Rafif ni mmg aktif. Badan mmg kecik jo. Tp haa. Sekejap je klau die merangkak tu. Ctmah pon terkejut. Eh. Sampai sane daa. Haha. Sebenarnya masuk sana per entry rm10. Tp org kaunter tu tny. "ini budak boleh jalan ke belom??" tak boleh lg. "okeh. Free!" lepas ni klau Rafif boleh jalan pon aku nak dukung pura2 x ley jalan. Hahah. Kejiii. Pastu klau Rafif berjalan dalam tu. Die tny ini kenape dah berjalan. Cakap la wahh. Anak sy baru boleh berjalan. Hahaha. Kenape keji sgt ni mimi oii.

Okayy. Semalam pulak hari pegi shopping kt midv. Kesian husband die tersalah makan. Asyik nk membuang je. Ktorang dah lama gler x pegi midv. I ok je jarang2 nak pegi. Act. Nak cari baju Rafif la. And sweater or jacket. Tmbh lagi. I pon ada la shopping sikit2 barang i. I beli jeans Poney dalam Metrojaya. Sale 70% dapat rm38 je. Wuhuu. Pastu i terjumpa lah seluar color nak ala2 la seluar jeans Rafif yg i beli kt cotton on aritu. Ape lagii. Murah. Rembat la.


Hehehe. Same kee?? Lain sikit la kt luar. Dalam gambar nampak same pulak. Rafif punya skinny jeans candy beli kt cotton on aritu lagi. Dua helai rm99. I beli i punya dekat pdi. Selai rm39. Lagi muroh dr Rafif. Haha. I cakap. Bang. Kena pakai camni la sedondon. Whatt??!! No!!! Husband i x kan layan lah. Kompem! Haha.


Ni pulak i beli tadi kt padini concept store. Memandangkan sale. I rembat la tiga blouse. Boleh di katakan sesuai la utk breastfeed mom. Sbb die ada butang kan. Yg biru tu actually xde butang tapi boleh selak. I beli sbb senang nanti nak pakaikan dengan inner nursing. Sume color pastel. Cantik kan. Dan murahh. Sbb sale ni. Biru tu rm35 je. Kuning and peach tu rm45 gitu kot. Lupa dah. Haha.



Ni kasut holiday. Haha. Ya Allah susah nye i nak cari kasut. Disebabkan nak cari kasut yg mmg selesa nak mampos. I malas nk tny org sbb kasut ni kita kena pegi cari dan try dulu okay ke x dengan kaki kite. I masuk dah jusco awal2 tu. Tengok kasut karipap camel active mmg cantik. Dan comfortable. Bila tgk harga rm199. Ok mahal. Letak balik. Pastu hubs kate beli je xpe. Yg penting selesa. I kate xpe lah. Jalan2 dlu. Dulu pon masa pegi australia mmg i pakai kasut karipap. Selsa. Pastu jalan2 tgk crocs masuk kedai. X pasal2 rembat kasut ni dgn harga rm209. Hoii. Bukan lagi mahal dr tadi ke? Aku rase kedai crocs ni pakai mandrem lah. Barangsiapa yg masuk. Wajib membeli. Eii. Berantu. Tp kasut ni pon selesa dan ringan gler. Ok pass!



Ni shopping aritu dekat Mahkota Parade Melaka. Jaket Rafif tu i loikee. Petak2. Haha. Sbb poney ada rebate kan. So beli la. Jaket tu rm109 ke brape ntah. Pastu sales girl cakap klau rm120 ke atas tolak rm20. Ok amek la kemeja jeans tu. Rm89. Pastu die cakap lagi. Ni sikit lagi ni. Klau tmbh satu lagi tshirt bg cukup 240. Tolak lagi rm40. So beli lagi tshirt great holiday with poney. Mmg lah great! Habis dah 200 ni.

Lepas ni ingt nk gathering lagi la dgn mommies. Sonok tau. Tp td xde la lama sgt dgn ctmah. Sbb Rafif nk tdo. Merengek2. I pon balik je tanpa sempat tgk Aaron aziz. Huwaaa. Eh. Over lah! Ctmah x bawak stroller pon. Bawak ssc je. Patut la kurus. Aku je malas balik2 tolak stroller. Hahaaha. Adios!

14 comments:

UMIE SUE said...

HIHI..soping ye..besttttnye.nanti kite jumpe kat jusco ye..su pun org klang jugak..hihi

Cik Puan Mimi said...

Hehe. Jom ler su. Mimi bebila pon xpe.

Anak Lebah Comot said...

musim shooping baju anak!! baju mak biler pulak?

cikpingu said...

klu umie ade kt klang wajib dh g jmpe mimi..hahahaha...

Cik Puan Mimi said...

Itulahh. Musim shopping brg anak la skrg. Huhu

Cik Puan Mimi said...

Itu wajib umieee. Heheh

~ NANA ~ said...

oooo rafif ada date rupanya!
ahhh mimi! semalam nana terkejar2 pegi kuantan dari batu pahat konon2 nk g PDI sbb nmpk mimi update IG, and ada yg kata semalam last...last2 kedai dh tutup...frust!

Hana Soffelia said...

mimi, balik klate tu jom la jumpa.

ctmah said...

owh best2..nnt kita gathering lagi yek..pakat ramai2 jumpe, mesti lg best.pastu kita melepak dlm kidz art tu =)
kurus tp ada babat yg tersembunyilah mimi.haha!

Cik Puan Mimi said...

Mmg die sale 3 hari je nana. Mimi shopping jumaat lg. So barang byk lagi. Hehehe. Kesian nana x sempat nk rembat.

Cik Puan Mimi said...

Okie hana!! :))

e.t.t.y said...

ni entry date ng ctmah ke entry soping baju bajan?????????????

Cik Puan Mimi said...

Hahaha. Xde ponnn. Kurusss slim melimm

Cik Puan Mimi said...

Yelahhh. 2 in 1. Tak baca tajuk kewwww!!!!! Marah tau