Tuesday, December 10, 2013

Big bad wolf is here again!

Assalamualaikum

Dah few days x update. Totally lost bila mak aku datang kl. Aku bukan la busy sgt. Cuma nak take time menulis tu macam takde masa sbb aku fikir baik aku spend my quality time with family. So sekarang baru ada masa nak update. Hehehe. Mak dah selamat balik sabtu lepas. And ahad smp isnin semalam aku joint familyday-inlaw. Meriah klau ramai2. Tapi arini aku nak cerita pasal pegi big bad wolf.

Aku pegi first day bukak lagi. Jumaat lepas. Pepagi lagi aku dah bangun siapkan Rafif. Adik2 aku sume mandi siap terus gerak dari klang pukul 8 lebih okay. Sekali lah tu jam dgn org nak pegi kerja. Haish! T_T tsk!
Sampai je sane parking masih ada. Aku siap pegi makan nasi lemak dlu kt kedai bawah. Siap breakfast sume aku naik atas bg Rafif pegi main kt playground die ada sediakan. Mak aku tolong jaga Rafif. Kesian mak kena kejar Rafif lari2. Prrff!


Aku cepat2 turun pegi book fair. Orang ramai jugak tp dikatakan tak sesak sgt la. Aku siap bawak troli ko. Tak mampu la nak angkut. Buku kan berat. Aku main tolak je.


Aku dok sane tak lama sangat. Dalam sejam lebih je. Mula2 tu aku mcm pening mata sebab bookssss is everywhere! Pastu nak pilih yg sesuai tu lagi satu hal. Aku jenguk je dlu bhgn child's book. Pilih2 mane yg nak bg Rafif, Rania and Hannan anak sendawa aku dua orang tu.




Orang semakin ramai. Penuh setiap ruang. Naseb lah Rafif dok main kat atas. Senang aku nak memilih.



Dah pilih2 aku dok tepi jap before bayar sbb nak calculate. Hehehe. Kira2 ok lg. Tak lebih bajet. Pastu aku beratur lah bayar tak yah tunggu. Terus masuk lane bayar.



This is mine! Tapi sedih sbb tak jumpa chicken soup for the soul tuuu. Rase macam nak pegi lagiii jee.


Total damage rm132!! Murah kannnn!! Wuhuu. InsyaAllah klau sempat nak pegi lagi. Klau tak tunggu jela next year bak kate Leenda. Hehehe.

P/s: bebudak kalau boleh dok atas la bg die main. Tp make sure kids and guardian sock in. Rm10/hour. Or rm30 for the whole day. Datang pagi atau lewat malam. Tp aku check ig #bigbadwolf tu pukul 2 3 pg pon ramai orang wei. Haish lah!

12 comments:

Mimy Hamid said...

kakmi sanggup kul 3 pagi hewww

yUmiE AzuRa said...

mmg meroyan!!nasib budget dh abis.bahaha.
xpe tgu repeat thn dpn.stock buku iman dh ckp sethn mama borong.ekeke

Mommy_Cha said...

wah ni ku jeles semua update pasal ni.
haishhh!
bestnye BBW ni.
jahat tol wolf buat rege murahhhh!
nak pegiiiii!

ctmah said...

yang.tahun depan kita saving duit byk2 tuk bbw ni.. 500 pun i sanggup tau..berbaloi2..hehe

~YUN~ said...

yun pn xjumpa chicken soup for married life tu!ada sapa nk pegi,nk kirim!hehehehe

yun pn total damage around rm130+,bebaloi kan? =)

Shakina Farhan said...

harap2 next year mse bbw ade la kt smnjung..tp alhamdulillah ade kwn sudi tlg belikn..

Nurul Izayani said...

Banyk gitu rm132 jewwwwww? Mmg murah oiiiii..

~YUN~ said...

woww!bes kan shopping buku! =)

Dell said...

murah. tapi nak membaca tu ntah bila la kalo dell beli. hihi.. Selamat membaca babe !

Nor Ayuni Rosli said...

X pernah sampai lagi sini. Keinginan nak pergi tu ada tapi x sampai2 lagi.

Anyway, nak exchange link boleh sebab Ayu tukar URL. URL lama was bnsyg-stories.blogspot.com New URL would be ayuni-stories.blogspot.com
Let me know ya Mimi

Jumria Alimuddin said...

Salam...

bestnya shopping buku...kwn2 fb pn ramai yg upload pic g shopping buku...jeles :(

mrs kayrul said...

jealous tengok korang dapat g sana...aku beriya2 set date tue..sudahnya x pergi pun...huhuhuhu