Sunday, January 19, 2014

DIY Deco Baby Carrier (PATAPUM)

Assalamualaikum

Harini baru berkesempatan nak update cite pasal carrier yg aku beli aritu. Tetiba jekan decide nak beli carrier. Hehe. Kegunaan lama ni. Nanti adik adik rafif pulak pakai. Eh?! Haha. Sebab Amal gtau tinytapir ada buat promo cepat2 lah aku click. Lepas gtau husband, die ckp ok je. Murahh sgt! Harga dari rm280 kot, promo jadi rm120 gitu kot. Maunye aku tak rembat.

                               
Servis tinytapir sangatlah pantas! Arini byr esok pon ponn dah sampai depan rumah. Wow! Thumbs up!

Aku pilih color hitam, sebab konon nnt nmpk ilusi kurus. Lol!, takde lah. Sbb color lain tak minat sgt. Kot?! Tp patapum ni mmg plain je. Klau yg hitam ni, mmg satu color tu jela.

Jadi aku decided nak deco sikit. Design bhgn blkg tu. Actually, dah survey byk tempat boleh tak nak buat embroidery jahit atas tu. Tp sbb benda ni dah siap. Klau nak jahit embroidery kena design yg kecik2 tu boleh la. Pastu mcm fikir tak cantik la pulak klau kecik plus design kite tak boleh custom sgt.

Hmm, jadi aku dapat idea nk guna felt je design baby yoda. Beli felt kt daiso rm5 satu pack ada 5 color. Which is murah bg aku. 

                         

Bermula lah aktiviti gunting, tampal, gam, jahit. Huu. Part jahit tu paling sakit sikit la. Sbb kain carrier ni kan jenis mcm jeans gitu, tebal. Kite jahit pakai tgn. Mmg sakit la nak cucuk masuk elok sikit, grrr! Bertabahlah!

       
Aku design gambar baby yoda dgn tulis little padawan. Padawan tu maksudnya mcm ninja lah kot. Mcm pahlawan gitu. Hahaha! Baby yoda tu aku google je, ada design tu. 

                                      

Ni lah hasilnya!! Heheh. Bila aku pakaikan. Baby yoda tu mcm kena part bontot rafif la pulak. Tp ok je. Cuma nampak tenggelam sikit. Phew! Nanti bila aku pakai aku tunjuk gambar yg lebih proper ek. ;)

Disclaimer: sebarang cerita yang diupload tidak ada kena mengena dengan niat menunjuk, riak, dll. Aku berkongsi cerita berdasarkan kisah hidup, kalau tak suke jangan baca. Sila tekan X merah dihujung kanan atas tu ye. (Bukan apa, skrg ni mcm2 jenis orang yg berfikiran negatif--berkongsi gambar cerita tp disalah tafsir dengan benda lain). Baca atas tanggungan sendiri ye. Kang tak pasal2 mengalami masalah kemurungan--peace yo!! :)




5 comments:

Lady Zahira said...

Nice! baru je beli carrier 1 lg tp x de space nak design2 mcm ni hehehe..,

now i can your idea to somebody else.
thanks for the sharing!

fifi said...

Nyaris terbeli carrier ni tp x jadi..

~ NANA ~ said...

rajin sgt mimi ni! & sgt2 kretif

DYatie said...

Hahaha. Mi! Aku gelak part disclaimer tu. Huhu. Siap2 bgtau ye mi. Org negatif rasanya akan nampak semuanya negatif.

Hana Soffelia said...

gigihnya mu ni mimi. Design bagai. Aku x ajar Naurah pakai benda ni since baby. bila tengok mak2 yg keluar berdua dengan anak, alahai bestnya. Nyesal tak ajar awal2. mana dia nak duduk dh masa umur dia 7 bln tu. Untuk adik dia nanti, aku nak ajar since baby. Eh!