Wednesday, August 19, 2015

Store bawah tangga

Assalamualaikum

Harini nk cite lagi pasal tangga. Haih letih memikirkan tangga ni. Maklum la rumah skrg takde tangga. Rumah nanti dah kena memanjat lah pulak. Huhuhu. 

Memandangkan owner lama rumah ni tinggal gitu je. Takde buat pape bawah tu, jd aku plan nk buat store bawah tangga. Lagipon ruang lain dah takde tempat utk buat store! Nak tak nak kena buat bawah tangga tu. Ko x tau camane banyaknya barang kitorang yg perlu sumbat dalam store! Luggage kitorang pon ada brape byk jenis. Dr besar gedabak, sederhana besar, kecik, beg galas keras, beg galas kecik. Haha. Husband la ni suke beli luggage. Sbb die slalu travel. Mmg pakai semua tu. 

Ni lah ruang bawah tangga tu. Ruang tak berapa besar pon sbb tangga bukan naik straight gitu. Die naik belok naik belok. Pitams. Aku ni x biasa dgn tangga. Pastu rafif pulak ingt tu mainan ke apa. Dok turun naik turun naik. Eii geram btol klau bawak die pegi rumah tu. Blom pape aku dah pening. T_T

Aku dah mintak kontraktor yg sama jugak buatkan store bawah tu. Pakai playwood je. Yg paling muroh. Hahaha! 
Contoh tak menahan! Hahaha. Rumah omputis mana la aku amek contoh ni. Tp konon2 gini lah idaman hati tu. Pintu bukak keluar gitu je. Senang aku nk sumbat mcm2 dalam tu. Tong air pon situ jugak la aku sumbat. Huhu


Best giler kan yg mcm gini. Drawer gini. Tapi aku tetap tak nak buat sbb aku mmg perlukan ruang yg besar utk letak barang besar.


I like these too. Cantiknyee~ 😍😍😍


 Hehe ni lagi bagus ada toilet siap. Haha. Tapi serius aku ckp tak praktikal langsung klau nak buat. Kang dok berak org lalu atas tangga berbau. Hahahaa! 

Tak sabar nak tengok hasil store bawah tangga tu. Store tu pastinya akan di cat warna putih sahaja. Tak yah pening2. Huhuhu. Aku nk tgk rumah siap je dlu. Tak nak fikir nak tambah pape lagi. No more new furniture, no deco2, no! Nada! Bahaha. Aku pening nk pindah ni pon x habis lagi. Brape beso lah lori aku perlukan ni. 

Nanti dah siap insyaAllah aku akan share hasilnya. Err nk tambah satu lg. anak tangga tu skrg hanya tiles biasa, lantai atas bawah marble. Aku mmg suke marble tu, tp aku tak suke tiles tangga tu. Ingt nk pasang vinyl kat tangga, bila tny org buat die quote rm180/anak tangga! Oh mannn. Kite tunggu dlu lah. Duit banyak lagi nk pakai. Xpe dekat tangga kite bukan letak pape. So next time bila dah pindah pon boleh buat. (Sedapkan hati)

Oh tangga idaman~~ cat warna pemegang aku tiru yg ni. Pemegang dan tiang besar warna coklat gelap. Tiang kecik2 tu cat putih. Harapnya satu hari nanti boleh la pasang vinyl color sejibik camtu. Lawanyeee! 

Okay itu je baii~ 

11 comments:

CikNaa said...

cantik gilos.. semoga tercapai impian mu mak ;)

Zihan Zamberi said...

Zihan pun tengah pikir nak wat store bawah tangga...nak gune kabinet melamin or gypsum board tu...tgh cari lagi quotation murah2..huhu

Aeen said...

cantik2...best rumah ade tanga...rumah daku takde tangga..heheh...

DYatie ABakar said...

Cantik weh yg buat bwh tu home office. Best nya mi!

cik hani said...

elok kalau buat stor bawah tangga, sebab boleh sumbat barang2 yang jarang pakai. so, bilik takkan penuh barang.

macam kami, kami rumah setingkat takde stor, so barang kena simpan dalam satu bilik belakang. dah rugi satu bilik

SweetLikeWhat said...

wei cantiknye wei..!tak sabar nak tgk hasilnye!

UMIE SUE said...

tak sabr nk tgok umah mimi dah siap

ameris said...

lambatnya nak tunggu siap...

♥ ROS ♥ said...

Wah taksabarnya... ros plak excited..

Hamelia Hamid said...

Kena manfaatkan setiap inci rumah tu kalau x rugi kan..tu untung kalau ade tangga mcm tu

Masniza Ramli said...

cantik