Wednesday, August 26, 2015

Zoo negara 2015

Assalamualaikum!

Gituw tajuk ada tahun tau. Hahaha. Maklum la ada kanak2 riang ni ntah2 tahun depan pegi lagi. Lol. Sebenarnya rafif dah lama berzikir nk pegi zoo kt aku. Ibu nk pigi zoo nk pigi zoooo~~ bosan aku asyik dengar. Akhirnya ahad lepas berjaya jugak bawak rafif pegi zoo. Ini semua salah anez zamri. Hahah! Ko la dok ngajak. Dah alang2 sebelum hubs ke os baik kite pegi. 

Maka ahad tu pegi lah aku dgn muka lebam2 sbb jumaat tu aku baru bekam kt muka. Kikiki. Best jugak berbekam ni. Kitorang smp sana dah nk zohor. Sbb pagi ada hal bereskan insuran aku. Tukar agen dan upgrade baru. Smp2 je zoo whatsapp anez dia kt mana. Nk jugak jumpa tu hehehe. Smp je ktorang terus ke butterfly park tu. Eh kenapa aku dlu x pernah masuk situ eh? Aku rase dah banyak kali aku ke zoo. Tp x pernah masuk situ. Huhu

Suke sgt la si kecik tu. Ibu2. Butterfly. 18x dok ulang ayat sama. Aku rasa rafif ni sesuai pegi tgk serangga2 je. Sbb klau smp kt singa rimau tu menjerit ko. Hahaha.

Berjalan lagi keluar pegi tengok zirafah ni. Hai kwang soo! Takde recording running man ke harini? Hahaha. Tinggi btol. Aku pon excited. Cis cakap anak. Rafif mmg duduk je dlm stroller smp ke sudah. Tak kuasa aku nk bg die jalan. Ntah mana2 dia lari kang.



Haa yg 3 ekor ni semua rafif menjerit. Kikikiki. Takutt takutt. Haha. Mak pulak yg  excited okay2 rimau ayah rimau. Singa ayah singa! Mesti laki aku stress ikut pegi zoo. Hahahaha. 

Pastu tolak pegi kt gajah. Kemain suke rafif. Apo ko ingat gajah tak bahaya ke? Sekali die naik gila habis lah. Hai siti! Gajah ni nama siti. Dato K mane? Hahaha. Rafif berkali2 mintak nk tgk elephant lagi. Tak kuasa lah nk tolak balik.

Yeay! Yg ni dinanti2 nak tengok. Panda! Dah jd ayah ko kan? Congrats tau. Kikiki. Yg ni la kena tengok. Kang dah balik ke negara asal susah pulak kami rakyat marhaen nak tgk makhluk bernama panda ni kan? Walaupon masa mula2 smp tidur je. Tp lama aku dok dlm tu sbb nk tgu anez zamri and the geng masuk. Diorng kena dgr taklimat dlu. Amek gmbo2 dlu. Best ler. Aku main masuk je. Ekekeke. 

Bila tunggu2 akhirnya Fu Wa ni bangun get ready nk makan. Hari jadi katekan. Masa ni seronok pulak tengok panda ni. Lagi 1 seronok sbb tempat ni sejuk. Hahaha. Dok la lama2 sikit. 

Yeahh. Jmp jugak korang. Dan jmp lg beberapa ketul geng gojes seperti myzatul, allene, kak diya. Yg lain2 x kenal. Hahaha. Tgk la anez zamri gigih dukung anak tdo. 3x dah aku petik nama ko ni. 

Hari jadi kan. Tp xde la nyanyi lagu pong. Kek pon buluh. Kesian ko panda. Mahal2 kami sewa. Eh? Haha. 

Dan kami pon nk keluar da. Mkn dlu pau panda dgn cupcake panda. Pau sedap tp cupcake keras. X sedap langsung. Huu. Si rafif tu sebok wow wow yummy! Makan nya idokkk

Lepas keluar panda tu kami gi la jalan kt orang utan pulak. Sebenarnya aku agak cuak nak lalu sini sbb kan dlu pernah ada kes org utan terlepas pastu gigit tgn budak. Tp kt zoo melaka kot. Ke mmg org utan tu bergayut kt public gitu rasanya lah. Eii cuakk. Cepat2 aku tolak stroller. 

Pastu pegi tgk zebra, badak sumbu, burung2. Pastu kitornag patah balik jalan yg sama sbb x larat nk round ke sebelah sana dah. Masa berjalan balik ke gate tu tepat time org zoo nk bg burung ni makan. Ya Allah cuak aku wei. Aku dah ckp kt laki aku. Jalan cepat sbb burung ni berak merata. Lepasa tu aku ckp papppp taik burung jatuh kt lengan baju aku. Huwaaaa!! Cepat2 lap pakai tisu. Pastu g surau solat zohor mmg menggonyoh la aku kt situ kejap. Naseb baik sikit je. 

Yg ni cantiknyeee! Aku suke tengok kulit dia. Perghh. Dok elok2 tau. Kikiki

Pastu dah jalan pegi surau solat pastu pegi naik train kate rafif. Kikiki. Rm5 utk dewasa, rm3 utk kanak2. Naik la skali lalu. Tengok2 yg sebelah sane yg tak larat nk berjalan tu. Bg aku skrg zoo dah okay dah. Dah cantik. Xde la mcm dlu masa dok construction rumah panda tu. Menyampah aku. Skrg dah okay. So korang boleh la pegi pulak zoo. 

Lepas tu kitorang pon menuju ke ioi city mall utk makan. Wah kemain jauh makan. Kiki. Laki mak la ni sebok nk makan korea. Aritu bawah rafif naik train dlm ioi city mall tu perasan sebelah district 21 tu ada kedai mkn korea. First time nk try situ. Sebelum ni kami pernah makan kt gangnam station, kt empire x ingt nama dah. Yg ni kedai dia nama sopoong. Mmg korea habis la. Yg amek order pon ahjummi x brape fasih bercakap omputis. Huhuhu. 

Ni makan berdua. Rafif tdo je dlm stroller. Kemain penat ko nak. Padahal tak berjalan pon. Pastu balik rumah x habis2 best zoo ibu. Best. Mmg la best sbb ko tak berjalan pon. Ktorang ni smp sakit2 kaki. T_T ni aku order makan. Yg mee kt atas tu nama die jjangmyeong. Rasa die macam mee kicap manis gitu je. Bg aku so-so je. Tak berapa sedap sbb tak pedas dan kurang rase. Dia dtg set dgn teobokki. Yg sebelah die tu. Itu rice cake, dan fish cake tp masak pedas gitu. Fav aku! Kadang2 teringin nk makan teobokki, dan utk aku, aku order dosirak. Nasi putih dgn kimchi, telur mata, sea weed dan telur goreng hotdog. Satu set dia ada steam egg. Sedap! Hubs order 1 lagi kimchi jigea. Sup kimchi. Itu jadikan kuah. Aaa sedapnye! Aku rasa selepas mknn thai aku suke mknn korea. Huhu. Terpengaruh tengok running man dgn k drama la ni. 

Lepas makan shopping kasut utk menjelajah negara baru next month. Yeay! Dan balikk~~ 

Ni kitorang menguji kekuatan stroller baru rafif. Hahaah! Kuat giler wei. Stroller yg diberi nama KIDOPOTAMUS! Hahahaha jgn gelakkan nama dia. Walaupon harga dia jauh lg murah dr babyzen yoyo tu. Tp sgt2 bersesuaian dgn kegunaan aku dan poket aku. Hahaha. Best2 

Okay itu je. Baii

4 comments:

SweetLikeWhat said...

hahhahahahaha..

tulah mak kan dah kena berak...die dgr la ko ckp die berak merata...wakakaka

safurara said...

Ok nama aku xde.

mrs kayrul said...

X jumpa ko pun kan...tmn rama2 tu baru la...sblm nie memang xde pun...kali nie mcm byk sikit binatang baru...dulu ada cik pig...skrg dah xde

Hunny Kitty said...

panda mmg comel..heheh spotted my brotha rite over the big ice