Friday, September 11, 2015

Transformation Kitchen Cabinet

Assalamualaikum

Sebelum aku lupa semua benda baik aku cerita pasal kitchen cabinet rumah aku. Fyi, kc dalam rumah ni mmg dah siap sedia. Aku beli rumah ni mmg dah ada kc tu. Jd pasrah jela dgn kc yg sedia ada. Tapiiii. Kc yg sedia ada tu idok la buruk ke apa. Cuma color je old school sikit. Tapi takpe. Memandangkan die kayu so kite cat aje lah. Wee

Jom tengok transformasi dari yg dlu


Haa gitu. Gelap aje aku tengok kc ni. Tp semua dalam kondisi yg elok takde rosak apa. So its bonus for me. Sbb skrg nk buat kc besar ni skali dgn stove hob apa semua maunye cecah belas2 ribu. Paling murah 10k kot. Phew. Lega hati mak. Sbb mak cat baru jee. 


Setelah di cat baru. Weee~ aku pelik jugak color cat ni. Sbb seingat aku, aku pilih color pink putih. Tapi takde pink tu. Tinggal putih je. Kahkahkah. Perasan tak aku cabut meja kecik tu? Berbelah bahi sebenarnya nak bukak tp disebabkan peti ais aku beso gedabak, so kena let it go let it gooo jugak. Klau tak bukak meja tu maunye aku tak dapat bukak pintu peti ais. Hahaha. 


Haa amacam? Cerah sikit kan? Klau sape2 nk transform kc tu pegi la beli cat minyak. Color mcm2 boleh pilih. Haritu aku ada plan nak cat bawah tu grey gelap atas putih. Tapi memandangkan table top aku tu kepink jugak jd mari lah kite selaraskan aje semua putih. 

Jgn tanya aku berapa upah cat kc ni sbb aku mmg suruh contractor tu cat satu rumah, dari gate depan sampaiii lah de belakang. Termasuk pintu, grill, tangga, kc. Semua lah senang cite. Huhu. 

Skrg barang dah masuk nnt2 la gmbr kc yg skrg. Mcm huru hara lagi barang aku. Smlm dan harini contractor tu siapkan lagi window bench dalam bilik master dan store bawah tangga. Mmg aku puas hati! 

Till then...

8 comments:

nadiah hanum said...

Pandai mimi transform kc tu...berseri lepas cat..

ameris said...

naik seri bila cat putih kan mimi...

erin said...

lawonya..aku ni dh 4 taun berangan nak cat kc jugak, kc aku sama cam ko, kayu kaler coklat, elok lagi, tp burukss la oldschool sgt, aku nk kaler putih jugak, tp smpai skang x terbuat, cari org catkan lah cam ko cepat sket kan, ok nk kumpul syiling dari sekarang :P

humble.yat said...

wah cantiklah transformation..dapur pun luas je...:-)

anez zamri said...

aah lagi cerah dan berseri..kipidap mak!

ieza ashaari said...

Nk nmpk muda kata kau mak. Hahaha. Pe pun mmg cantik.

mrs kayrul said...

Berseri terus umah ko....terus nampak luas dapur tu

Chekgu Azrine said...

Cantik...sbb putih lg nmpk luas kan