Wednesday, April 13, 2016

GBSB Fun Day Volume 2 (full entry)

Assalamualaikum

Bersiaran lagi kita sebab tengok semua dah sebok update blog. Ini tidak boleh jadi, aku pon kena bersemangat sikit. Okay kite go thru sekali harung jela ye. Sabtu tu aku ada nk pegi wedding dlu, so aku tak plan untuk pegi awal sebab aku  tau dah klau aku pegi awal, maka awal lah Rafif nak mandi pool. Sekarang cuaca panass. so aku x sanggup nak berendam lama2 dalam kolam. takpe ngam2 jela pegi. Yang si anez tu pulak punya lah datang dari jauh pkl 11 lebih die dah check in. akemahin dia tu. Over! semua dalam group menggelupur nak check in sama. hahaha. Aku mmg tak nak check in depan waterpark. because u know, klau check in depan sane. kang 2 minit skali budak kecik tu ajak pegi mandi kolam. adoihaii.

aku gerak dari meru dah pukul brape ntah. siap singgah jusco dlu tapaukan nasi rafif. beli snek sikit. hihi. sampai2 sane dah nak dekat pkl 3. skali btol aku tak dapat bilik ngadap waterpark, tp mak is okay sbb mak mmg tak nak! kikiki. oh lupa. kami booking atas egen jadi kami dapat harga bilik yg jauh lebih murah dari agoda atau web. klau korang nk plan buat family day kt gold coast morib ni booking la thru egent. kami dapat harga rm220 utk 1 mlm bilik. include breakfast dan 2 tiket waterpark. 

sampai2 anak bujang terus nak berendam dalam jakuzi. jakun nye ko nak. tapi takpe lah. baik die berenang situ dari dia ajak aku mandi pool panas2 tukan. Kali ni aku bwk baju ngam2. aku malas nk bawak banyak sbb tak nak beratkan bahu nk pikul segala mak nenek. 

dok sekejap si anez dah datang dengan hulubalang dia. alololo nampak dah perut anez. mak yong bakal anak 3 ni. sempat la menjemah dlu dengan anez tu.

dalam lepas asar je aku solat, pastu terus turun pegi mandi pool. time tu yg ada anez, rara, leenda, eira je stahu aku. yg lain dah puas main agaknye. 



semakin lama semakin ramai lah yg datang. pijah! ko tengok mana??

banyak sgt gambar nk di tempek. tapi takpelah kite tapis la yg mane boleh aje lah ye. time ni mmg x nmpk ciknaa, kak ami. pastu dah ptg sikit baru lah jumpa jasmin dan najmi mimi. org baru tapi bagus diorang ni. nak jugak joint family day kan.

pastu dah habis mandi manda. rafif pon dah kesejukan. naik lah atas nk siap2 nk pegi dinner pulak. dinner kt juvita seafood. aku ikut je kete aznor. agak jauh la bg aku kedai tu dengan hotel. 


aku orang yang paling awl sampai ke meja jadi ofkos aku pilih dok tepi dan dok tepi kipas. hahaha. tp aku rasa tempat tu sesakk. sempit dan panas. anak2 semua dah takde mood. bapak2 pon kepanasan. berpeluh2 makan. 

menu malam tu:
nasi putih, tomyan campur, pepahat, sotong celup tepong, kailan ikan masin dan telur dadar
air sirap berjug2. 

review makan kedai juvita seafood: bg aku makan die so-so je. idok ler sedap sgt. tapi kami deal dengan owner awal. siap mmg booking tempat siap2 dah. jadi pegi tu makan je. bayaran pon dah settle. aku duduk skali leenda and sue and husband. semua cukup makan meja kami. siap lebih2 lagi. haha. siap pass ke meja belah sane lagi ha. kami makan bayaran rm7 je per person sbb dah di sponsor separuh bayaran oleh my dan yatie.

Okay dah kenyang tu balik bilik. Rasanya pkl 9 tu semua dah chow. hahahah. aku balik la bilik. pastu continue jemah dengan anez and khai kt bilik. maklum la bilik aku takde laki. syok sembang smp pkl 11 lebih. berlari diorang balik ke bilik masing2. hahaha. 

Day 2

Hari ke dua busy and pack sebab nk main games dan banyak acara aritu. masa pulak setengah hari je. pkl 7.20 gitu aku turun dah pegi breakfast. siap bawak semua dah baju2. buat turun dengan beg2 dah sbb aku malas nk naik atas lagi. tinggal check out je. so pkl 8 gitu dah gerak pegi pantai. Dengan penuh confident kami semua berkumpul di bawah pepohon siap bentang tikar semua. skali tempat tu kena booking dlu dengan pihak hotel. ek eleh. takpe lah. kami bergerak je kedepan sikit dan alhamdulillah aritu mmg redup x panas sgt. jd senang la keje kami. semua dok setting tempat, dok bukak banner. kitorang tetiap tahun ada banner. mesti! wajib! sbb bila ada banner nampak la proper sikit kan family day kita tu. dan tema kite tahun ni color merah. kalu tahun lepas color biru tahun ni merah. tahun depan oren pulak lah! ke kuning ke?

okay aktivit pertama warming up ciken dance. diketuai oleh anak khairul. comei ngatt. rasa nak penyet2 anak ko khai. pandai sgt. aku bawak speaker tp x kuat sgt lah sbb dok open space camtu kan. tp still leh dengar dengan jelas. hahah. pastu aktiviti bergambar then bahagi hadiah tukar2 sbb anez tu yg datang awal smlm tu sebok nk balik awal  gak. eii. geram la die ni. hahah jom layan gambar jela ye



aku sebagai mc aritu agak kelam kabut la sbb takpernah2 nak jd mc tetiba kena menjerit2 tepi pantai tu. haha.



kita ada 21 family in the house yooo! havoc giler. alhamdulillah semua sporting. 

lepas dah menari ciken dance, kite ada exchange gift, pastu celebrate birthday anak2. pastu games dan penyampaian anugerah dan lucky draw last skali. tp bergambar kena first sbb sebelum semua ntah mane2 hilang baik bergambo dlu lah. 

Exchange gift min rm15 (sama je bajet mcm tahun lepas)
games ada - isi air dalam botol, bwk bola pingpong ayah anak, mok cun, suamiku pocong, permaidani ajaib, balang beracun, tiup belon smp pecah. ape lagi ntah.
anugerah ada 5 klau tak silap. semua hadiah ni disponsor oleh mak2 ni la. klau ada rezeki lebih sediakan hadiah dan boleh create 1 lg anugerah. gitu je. hadiah games pon semua masing2 nk sponsor. alah bukan hadiah mahal sgt. kite nk suka2 je. 







aku rasa permainan yg paling syok permaidani ajaib. pasangan kena stay atas kotak selama yg mungkin. x kisah la nk dukung ke angakt ke. janji kaki jgn lebih dari kotak tu. hahaha


tengok2 dah kt atas tu dah si rara ni. hahahahaha. obernyeee. ena menjadi juri.


lepas settle games semua dah kelam kabut nk naik bilik nk kema dan check out. masa tu lin baru smp bersama makan dia. hahah lin tq tau masak sedap2. aku mkn beriya sbb lapo. 

aku, khai dan lin org last keluar dari pantai tu kembali ke pangkal jalan. haha. semua dah say bai2. sedih pulak bila dah habis. alhamdulillah everything went well. kite semua bersatu padu utk jayakan family day kite. tq to all the sponsor. goodies byk sgt wat balik. hahah

tq utk semua niii. korang mmg the best. nnt next entry aku nk cite pasal sponsor pulak. tungguuu.

tak sabar nk next family day. kali ni nk 3 hari pulak sbb tak sempat hoiii 2 hari tu. sbb klau kira kita baru 24 jam je kt hotel tu. insyALLAH. mari menabung dr sekarang utk masa depan yg lebih cerah. hahahaha


9 comments:

safurara said...

Hahahahahahahaha. Mengah aku baca entry. Full terus. Terbaik! Sonang kije. Ermm rindu pulak tmpt tu. Tak puassss.

CikNaa said...

terbaik la 1 entry pulun semua cite..hehe.pape pun MC kite memang lawo aritu.. eh..hihi

umieshahidah anuar said...

Letih x jerit2.. haha.. tp ok la sbb gune speaker..
Next fam day msti lg meriahhh..
Game kali ni pun best.. yg suamiku pocong tu..main lompat2 pocong je ke..haha.. semangat habes sume seben2 tgk kt gambo tu..hehe

achiek anis said...

Makin meriah...rindu korang...mak ko maintain cun je kan wlupun laki tak join...

Erina Asmawani said...

Mari menabung! Kachingg! Alhamdullilah everything went well. Syukur. Best kan permaidani ajaib..sebagai pelopor game tu , aku pun suka. Haha..pelopor katanya. Dan aku jadi juri macam menari cakpong je tu ha. Rindu rafif..such a very goood boy! Cepat sikit jadi abang ok. Eh..eh :D

ameris said...

mimi dah full entry... tp x sampai pun 24 jam kita check in benornya mimi.
happening sgt kan.

mrs kayrul said...

game ena tue wajib jadi acara tahunan family day...jom menabung untuk tahun depan plak

Chekgu Azrine said...

Mmg happening...xd rezeki nak join sbb hubs sllu outstation..hmmm

Rafif Fakhri said...

tak sangka la nama kita sama :DD