Wednesday, June 29, 2011

Bila saya semakin serius

Assalamualaikum

arini saya pagi dah online. bukak blog. update blog kesayangan. 
tengok tajuk macam serius sgt je kan? hehehe

ya! saya semakin serius sekarang ni untuk belajar asas solekan.
saya memang minat tengok perempuan-perempuan cantik.
mata menawan, bibir mungil (lain macam je bunyi) haha

and
after a few discussion with my husband 
saya decided untuk memulakan proses solekan ni.
makeup stuff sudah semakin banyak, 
duit pon mengalir je keluar sekarang ni dok beli barang.

tp tak pe. itu modal
orang kata nak buat bisnes ni kena berkorban dulu,
tak pe =)

sudah banyak tutorial dicuba, sudah banyak produk dibeli
Alhamdulillah, husband memahami bila isteri asyik dok meja solek je
masih lagi dalam proses belajar.
practice make perfect!


masih dalam proses belajar, 
so nak terima customer pon takot-takot lagi.
insyaAllah saya akan post 'before' and 'after' make over okeh!


6 comments:

sweetlavender86 said...

bagus la mimi!akak dri dulu minat nk gi klas belajar make up.tapi xberkesempatan.plus klu nk gi klas profesional tu mahal 10 kalu klas rm2k!pengsan mak.haha..nk blaja sndri kang xreti pulokk.klu ade org ajar yg mmg professional lagi bagus.bleh tau ilmu2 n tips2 dri diorg.hehe.

Cik Puan Mimi said...

hehe.mimi belajar dlu pelan2 akak.
sbb mimi mmg suke main mekap2 ni. just nk tambahkan lagi makeup stuff. pastu belajar bia khatam.hehehe.nanti boleh la buat side income =)

~ NANA ~ said...

wahhh mimi! cayalahhh...nana sejak keje ni langsung x make up, berbeza dgn time study dulu...kekekeke

luvira said...

hihi...ira memang tak suke mekap...malas nak belek2 muka kat cermin lelama...tapi adik ira memang hantu...minat gilew, sampai g kelas mekap...hihi..gud luck ;)

Cik Puan Mimi said...

nana tak per lah.dah cantikkk~
kulit tulus mulusss sajeee~ x mekap pon da cantek.

Cik Puan Mimi said...

ira; thanks for ur support! really appreciate it. baru nk berjinak2 ni dear~ maseh banyak kena belajar