Thursday, November 10, 2011

And the good news is.................

Assalamualaikum

here's the story. waktu habiskan masa raya aritu dekat kampung, tau lah saya ni jarang balik kampung. bila dapat balik, makan mmg tak ingat dunia. nak2 lagi waktu raya ni. saya makan makan dan makan ajee. but then, saya ni jenis orang ada angin. bila makan angin lah lepas tu. makan lambat sikit pon perut masuk angin. rasa loya, nak termuntah. pernah terjadi jugak before ni. tp balik kampung aritu dengan senang nye saya muntah2. saya pelik jugak la. tak kan angin smp termuntah2. tapi dengan lauk pauk yang sedap. saya makan lagi. yang tak best, lepas makan muntah. makan muntah. eh ape kes ni?

saya bgtau husband. ke saya pregnant? husband saya cakap. tak kot. sbb aritu saya ada bleeding sikit. tp sikit gler lah. saya ingatkan period lah. sbb mmg perut sakit senggugut. tak expect apa2 lagi waktu tu. then kuar pegi kb, saya singgah farmasi suruh husband belikan pregnancy test.

then esok pagi2 saya buat pregnancy test guna kit tu jela. malam before tu siap mimpi2 buat pregnancy test tp tak dapat bacaan sbb kit tu bengong. hahaha. siap kelip2 lagi. :))
dan bila ditest, result is

positive! :)

then terus jerit dekat husband. *time tu dia dalam toilet* abg, mie pregnant!!. terus kuar toilet laki aku.hahaha. tp kit yang first tu nampak samar2 je line die. husband suruh buat kali ke 2 sbb beli 2 kit tu. buat kali kedua dah jelas ada 2 line. *senyum* 

tapi that time. macam2 dlam kepala fikir. tp yg first fikir kena pegi jumpa doctor dlu. kena sahkan. then kena fikir nk teruskan or cancel our next trip. yes! we did plan to visit London and Paris next year. early next year. dan fikir samada nk teruskan atau cancel tunggu baby keluar dlu. takpe. whatever it is. must to check with the doctor first. 

kami bertolak dari kb ke bangi. terus heading az-zahra. chech buat urine test lagi skali. doctor sahkan im pregnant with 6 weeks. Alhamdulillah. doctor is the first person who congrats us ^_^. hepi, balik call both family. next year insyaAllah bertambah lagi ahli keluarga. 

dan skrg had to cancel plan trip to London and Paris. sbb saya morning sickness agak boleh tahan. sehari mesti muntah lebih dari 2x. waaaa. takpe. duit kte simpan tunggu bby keluar. hehehe. skrg dah mula survey clinic mana utk buat check up nanti dan bersalin. sbb klau boleh saya nak stick to 1 hospital je. dah survey az-zahra. tengok lah nanti camne. anyone yang tahu clinic mane okay?  


p/s: ada label baru which is pregnancy! :)

20 comments:

Hana said...

wah...congratulations puan mimi.bestnyaaa :)

Fariza said...

ALHAMDULILLAH :) suka

sue. said...

CONGRATULATIONS SAYANGGGG

sue. said...

CONGRATULATIONS SAYANGG..

~ NANA ~ said...

congrats mimi! sooo happy for u! anak kita sama umo la nnti...hihi

Zana Adieyza said...

congrats dear.. take care!

cik_azie said...

wah..congratz! besnye dh prgnant..nak jugakkk

asha said...

tahniah mimi:)

nuR izyan said...

tahniah sis :)

Reen Tart Nenas said...

alhamdulillah mimi. tahniah. tunggu turn saye plak nanti :)

Atiqah Ahmad said...

congrats dear. take care ok. :)

ifah said...

k.mimi,tahniah ye..tumpang trsenyum =)

Rina Hamid said...

congratsss dear :)

Aweyn said...

tahniahhh sis :)

Miss Sunshine said...

tahniah sis... ^_^

Mom's Paradise said...

Congrats Mimi... welcome to the club! :) take care of urself...

p/s: Anyway my baby is 1 year old today...11/11/11... :)

Cik Puan Nor said...

tahniah dear..so hope u can take care of urself & baby..early pregnancy until 5 months perlu banyak berjaga2..banyak bende kena pantang.makan/attitude/macam2.tak tahu boleh tanya family..hehehe..tumpang gembira jugak

Cik Puan Mimi said...

thanks to all~
insyaAllah mimi akan take care diri n bby ni..
hepi sgt ramai concern pasal mimi pregnant..rase diri disayangi sangat!!!

thanks again u guys. :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

bestnyeeee mimi!!!!

sweetlavender86 said...

congratz mimi!bru je ari tu duk komen2 kt status fb ieka.hehe.bagus2 usaha keras membuah kn hasil ;p take care.morning sickness mmg memenat kan.tapi xpe.it's normal for mommy to be.bnyak2 sbr keh ;)