Thursday, November 17, 2011

There's something inside...........

Assalamualaikum

sori blog makin lama makin bertukar blog mom-to-be. weee. mesti lah. tak kan nak update cite kawen lagi. hehehe. tak pe, saya ada list mom-to-be kat sebelah kanan ni. insyaAllah akan makin bertambah sbb yg list bride to be 2 3 orang nak kena masukkan dalam mom-to-be. hehe. ;p

ok. gini ceritanye. half day office sbb pegi az-zahra untuk scan bby. ^___^" seronok okay! first time nak tengok bby dalam perut ni. tak sangka ada bby. sbb sebelum ni pon perut buncit jugak. ;p tapi sebab makan byk. hehe. bukan sbb ada bby.

masuk bilik doctor, macam biasa doctor tny lagi skali last day period. then kira DUE! waaaa. DUE nak same dengan my second's sister. hehee. my bby due 29.6.2012. kakak saya punya birthday 30.6. hehehe. sehari je beza. then doctor tengok calendar bulat die tu. pusing2. cakap "awak esok dah 8 weeks. maksudnya 2 bulan". wah? 2 bulan. yeayy.. dah tak lama. kahkahkah. 7 months to go. :) then masuk bilik untuk scan. doctor baik sangat. suruh baring. pastu die letak ape benda gel kt perut. sejukkk. pastu die gerakkan. nampak bby!!

there u are baby! 

doctor cakap tumbesaran kantung bby normal. da sebesar kotak mancis. *mula lah aku imagine ada kotak dalam perut aku T_T* dan saya nampak nadi si kecil dalam perut ni berdenyut. dup dap dup dap. MashaAllah waktu tu rase gembira sedih semua ada. tak sangka ada bby dalam perut makin membesar day by day. Alhamdulillah ya Allah. 

sebulan lagi dah boleh buat buku merah. bila dah 3 bulan akan start pegi monthly check up. doctor suruh continue makan acid folic je skrg. dan boleh start minum anmum. wahh. anmum okey! nak jadi mak dah aku ni. ok ok. excited! 

sori tak dapat nk state how much it cost for ultrasound sbb everything i get it FREE. no i mean saya pakai my husband's TNB panel. so saya mintak ubat byk2. sbb tak payah bayar. hehe. dlu saya isi TNB form tulis anak sbb guna ayah punya. skrg dah bertukar jadi isteri. turun temurun saya dapat panel tnb ni. hehehe. terima kasih TNB. :)

9 comments:

Kerry Mirza said...

wahhh excited nyaaa.
congrats k :)

Nur hidayah said...

Alhamdulillah..besh nye mimi,nmpk bby..huhuhu..=)..jge diri elok2,jgn wat kj berat2..wink3..

cheq sue dieyha said...

tahniah dear,sy dh setahun kawen blm dpt bby lg.sob sob:(
sy gugur mse 9w,smpai skrg x lekat2 lg.

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

untungkann dapat suami tnb? hehe :)

bestnye mimi..rina pun nak anak cepat2. eh kawin pon x lagi haha :)

smoge smuanya bjalan lncar aminn

FaRaLySsA said...

hye...:)

add la saye kat list mimi..
sy pn mom-to-be gk..hiihi...

http://kegembiraanygikhlas.blogspot.com/?zx=6c9c8acc301fc266

eMaH SoMeL said...

eeei..xsabar..mine nextmonth bru bole scan..ritu pegi doc ckp 3week scan xnmpk pa2 lgi..hehe..btw i pn xbt bku pink lgi.. :P

asha said...

:)..tahniah mimi..
asha kena tunggu hubby dapat transfer kot baru lah dpt baby..huhuhu...sedihnyer:(

MissRhana said...

waaa...bestkan perasaan time ni :)

Natasha Farina Arifin said...

Hi saye mommy cha @ tasha. And also will be mommy-to-be soon…insyallah!
Meh la join blog mommy cha eh…kita share any tips, story-mory and ape2 saje…
http://sharemyloves.blogspot.com/