Tuesday, November 22, 2011

Perihal seluar tak muat.

Assalamualaikum

dah brape hari tinggal blog? hehe. takde ape menarik nak upload ni.

so, progress hidup skrg;............penatttt!! asyik penat je. balik office dah terbongkang penat. dan laparrr..sepanjang masa rasa lapar.wuwuwu..tak nak gomuk..tapi makan banyakkk T_T

bila makan byk. perut kedepan sikit. maka seluar yang sedia ada semua tak muatttt!! aaaaaaaa. tak boleh percaya semua seluar muat untuk berdiri je. bila nak solat. rukuk, sujud. adoiii.. ketattt..

dan bila husband ajak keluar. i keep telling him i dont have any pant to wear. hahaha ;p kejap2 gtau kejap2 gtau. mungkin husband mengerti ketidak muatan seluar aku itu. maka, kami pon pergi beli seluar maternity!

for the first time pakai seluar maternity..wow! selesanyaaa~ ari2 mau pakai. hehehe. ini pon beli sbb ada maternity and bby fair kt mid v. first2 nye nak beli seluar je. amek satu. baju kemeja satu. husband kate seluar beli la at least 2. boleh tukar2. ok. amek satu lagi seluar. then ada pulak promotion 5 barang dapat 35% discount on each barang. wee~ amek lagi satu baju. dan last2 saya amek kebaya!! kebaya okay! ko jangan ingat aku perut kedepan tak boleh pakai kebaya. hahaha. so, total damage baru RM190! for 5 items. murah gler. sonok sangat. sonok jugak sbb tak yah bayar. husband belanja. hahaha.

baju kebaya maternity ku itu. haha

jadi selepas ini. saya boleh la berlagak macam orang lain, pakai jeans, pakai slek. tapi hakikatnya. atas seluar tu. siapa yang tahu. haha. kedai mumdreams ni ada kat bangi. so lain kali pon boleh pegi. 

skrg kat rumah honestly saya cakap, saya dah tak masak. beli lauk je. masak nasi. pastu dah tak basuh baju. sebab semua husband buat. kemas rumah sikit2 je. sbb asyik nak terbaring je. siap ada tilam depan tv okay! senang nak baring2 smbil tengok masterchef. hehehe. husben Alhamdulillah bertambah rajin. pewitt. love u larh. tapi insyAllah klau dah abes segala mual2 muntah ni. saya akan kembali aktif di rumah. banyak benda nak buat. nak jahit langsir baru lah. nak perbanyakkan baju kaftan lah. dan saya pon takot jugak. klau malas sangat. nanti anak dalam perut ikut je aktiviti mak dia. klau mak dia malas. maka, malas lah anak dia. opss. orang tua2 lah kate. 

Progress;
Week: 8w5d
Weight: 55kg dah.waa T_T


p/s; congrats Harimau Muda!! smlm tengok sekejap je. sbb jantung bedegup laju. takottt. baik tdo! tunggu husben kejut je cakap. "sayang, Malaysia menang". Alhamdulillah.

3 comments:

~ NANA ~ said...

mimi...nana seluar jeans langsung x muat nk pakai skrg ni coz berat nana dh 62kg! waaaa gemok giler kn??? nana lebih selesa pakai long dress n plazzo...hihi

Natasha Farina Arifin said...

hi mimi. dulu awal pregnancy pon mcm takde choice nak pakai ape..nasib my mom belikan 3 skirt untuk preggie mom...mula2 mcm nampak aik? makcik2 sgt long skirt nih..dah lelama tuh perot makin ke depan rasa selesa yg amat sgt bila pakai...now dah add 2 more maternity pants..lagi selesa....! cuma tak sempat nak beli maternity jeans jela, belasah pakai suar slack for maternity tuh jer..hihihi..by the way pakai baju kelawar kat umah adalah paling HEAVEN kan? hahahahahah.....

Cik Puan Mimi said...

@nana; long dress mimi x byk sangat ada..wuuu~ sedey..palazzo mmg besttt...

@natasha; yup..baju kelawar mmg heavennn!! hehehe..