Wednesday, November 30, 2011

Bahan Bacaan

*first of all, saya nak state kat sini. blog saya semakin bertukar tema pulak ye. tapi deep inside my heart tak de sikit pon perasaan nak menunjuk-nunjuk ke apa. sepanjang pregnancy ni saya akan share tips2 untuk wanita2 di luar sana. baik yang mengandung atau tak. sbb membaca ni tak kira masa. klau rajin byk la ilmu kita dapat. - yang baik itu datang dari Allah, yang buruk itu datang dari saya sendiri*


Assalamualaikum
hari ni saya nk share bahan bacaan untuk para ibu bapa. dan satu buku ni khusus utk ibu2. *bapak pon boleh baca.hehe*.

1. Si Comel Ku - Munirah Abdul Ghani
2. Diari Hamil - terbitan telaga biru


Dalam buku Si Comel Ku, byk doa2 harian yang boleh ibu2 mengandung amalkan. dan untuk doa untuk bapa pon banyak. saya dan husben pilih buku ni sbb lengkap dengan doa, nama-nama islam dan disertakan dengan surah-surah macam surah Yassin, Maryam, At-Taubah..byk jugak la. 
sabtu lepas after cousin husben wedding, pegi alamanda masuk mph tengok2 buku teringin nk beli buku bacaan. survey2 tengok buku Si Comel Ku ni paling saya suke sbb lengkap. dan saya terfikir klau masa nk bersalin masuk spital. buku ni boleh bawak klau terlupa nk amek Al-Quran. doa untuk dapat anak lelaki pon ada. =)


Untuk buku Diari Hamil ni sangat2 recommended. buku ni lengkap untuk di baca dari belum hamil sampaiiii la ke berpantang. bagus buku ni. byk tips2. doa.  ada part like diary boleh tulis2 perkembangan week by week. pastu ada gambo2 comel taw. siap ada tulis lagi bantal untuk orang hamil. *berangan nak beli satu, husben jeles* hehehe. dan last2 tu siap ada resepi untuk orang berpantang. wow~ lengkap!

harga untuk buku Si Comel Ku, rm15. dapat diskaun 20% jadi rm12 je! buku ni tebal okey. dan buku Diari Hamil rm26. boleh cari dekat kedai2 buku okey~ selamat membaca!

11 comments:

~ NANA ~ said...

mimi...hari tu nana cari buku diari hamil tu kat popular kemaman tp tak jumpe :(

byk review yg ckp buku tu bagusss

Cik Puan Mimi said...

oo.yeke?
aritu mimi cari kt mph tny counter naseb baik ada. xpe2~ nanti mimi share tips2 dalam ni ek~

PUAN SUE said...

su pun cari buku tu kat MPH xde jugak,,,nak jugak

Liyana said...

yeay! dah beli jgk diari hamil ni, tp si comel ku ni mcm best jgk, harus cari satu, ehe

Cik Puan Mimi said...

Puan Sue; MPH mane ek? klau alamanda mmg ada. side kanan. x pon pegi cashier je tny kt mane buku ni..hehe

liyana; ha..beli la si comel ku ni pon bagus gak. :)

asha said...

wah, best lah mimi dah nak jadi ibu:).sangat jeles..huhuhu tapi tak per belum lagi rezeki asha..
comel jer buku2 tuh tak sabar nak dapatkan satu tapi kena tggu mum to be lah kan.hehehe

Natasha Farina Arifin said...

hi mommy. yang diary hamil tuh mcm best..tapi time tuh tasha dah near 8months baru tau pasal diary tuh..so agak terlambat..insyallah next baby nak beli..hahah! gulp? next baby? yg first pon lom lepas nih..kuang2x

Cik Puan Mimi said...

asha; Alhamdulillah. rezeki. insyaAllah, nanti akan ada rezeki asha pulak ek.

natasha; xpe tasha. boleh beli lagi. a lot of tips lepas bersalin jugak.nenamakan bby. macam2. belum terlambat lagi.nanti boleh smpan untuk next bby pulak. hehe

FieZaLieSa said...

sy pun sme cam tasha..dah menjangkau ke 9 bulan, br tau pasal diari hamil ni..rugi2..hehe

Ms and Mr Red Ribbon said...

nak diari hamil tu!!!!

Kami said...

best kn diari hamil ni.. mase sy review other blog tgk ade yg ckp psl ni, blk trus g cari kt mph.. berbaloi, banyak info..