Sunday, December 25, 2011

Buku Merah!

Assalamualaikum
yeay. dah pegi buat kad merah or buku merah. smlm ada appointment dekat az-zahra bangi untuk buat kad. appointment pukul 10 tp pegi awal sikit sbb takot ramai orang..naseb baik takde orang. terus boleh buat check up. first time buat check up takot jugak la. karang doctor tny macam2.heheh. *penakot nak jumpa doctor*

smp clinic terus amek tekanan darah. urine. dengan berat. Alhamdulillah. tekanan darah okay. berat mmg berat. hahaha. masuk bilik doctor, ada scan baby lagi. sbb az-zahra mmg akan scan every time pegi checkup. dapat tengok bby membesar elok je dalam perut ni. doctor kate bby kecil lagi. perut pon kecil tapi saya tengok perut saya ni macam besarrr je. lemak agaknya. haha tapi dah nampak kepala tangan dia. hehe. dan nampak heartbeat dia lajuu. dan doctor kate perkembangan baby normal which is mmg dah 13 minggu. perkembangan selari dengan minggu. doctor takot bby terlampau kecik atau besar. doctor pesan dont eat too much since I have to gain 1 kilo per month. wuu! risauuu. doctor cuma bagi obimin dan pil kalsium. tp saya still continue jugak dengan supplement salindah.

4 comments:

Lady Rina said...

buku merah...kena simpan ni w/pun dah lepas deliver...utk rujukan akan dtg..:)

Syima Syaz said...

i takut makan pil la... mcm mane?

Cik Puan Mimi said...

yup..rasenye utk daftar anak sekolah pon kena guna buku pink ni

syima.jgn takot2.dah la pil besar gedabakkk..kita pon takot.telan jela..hehe

Ms. Fiena said...

mimi buat kat az-zahra ye. i buat kat annur. ngeh ngeh