Thursday, December 15, 2011

Lamanyaaa tak menulis

Assalamualaikum

lama betul tinggalkan dunia blog ni. seminggu dekat melaka terseksa! penat sangat kena jadi urusetia program. dah la bukan bidang saya nk urus2 training ni. wuuu! memang menguji kesabaran betul. tak pelah. tinggalkan jela masalah2 remeh temeh tu. kena fikir masa depan. dan perut yang semakin ke depan ni.

arini dah genap 12 minggu. yeay! dah 3 bulan. tak sangka. kejap je pulak masa berlalu. cewah. ayattt. skrg ni mak adik ada kat rumah. since arini saya dah masuk office. +_+ mls mls mls. nak bangun tdo lambat. diorang datang sini jalan2 cuti sekolah. aritu bwk pegi sogo. ada jugak lah jenguk2 baju baby. bila tengok baju baby terus rase nk terkucil sbb excited. korang pernah rasa camtu tak? wargh! tak aman nk memilih tau tak! tp saya memang tak nak beli lagi. cuma survey2 harga je. dengan kena prepare *kaching-kaching*.

tak tau la bulan brape nak start beli barang baby ni. ada orang kate awal lagi. ada orang kate beli awal2 nanti dah sarat tak larat nak jalan2. hurm.. bagi saya. tunggu ada duit dlu.hehe. saya ada list barang untuk di beli. nak share kat blog tak tau camne sbb file PDF. list tu mmg lengkap.

bila tengok2 list barang baby tu. saya dengan husband ada argue something tp last2 saya menang. yeay! husband nak beli baby bed. ala2 camni

alor2. comei nye. macam dalam zoo! ekeke. pastu saya gtau husband. mengikut firasat mak mengandungkan anak ni. anak tak nak tdo pon dalam benda alah ni. so jangan beli! membazir. dah la rumah "luas". makan space benda ni. hehehe *tapi klau ada orang nak bagi.kami terima.aww*

pastu beralih ke katil yang lebih besar sikit. ala2 macam ni.

pastu saya still cakap "ini dia 2 3 tahun boleh la nak tdo kat sini, pastu dah besar tak muat dah. pastu tak tau nak campak mane". okay terus tak jadi. hehehe. akhirnya! kami membuat keputusan. *yang dicadangkan oleh saya*

tadaaaaa!!

takde jiwa kanak2 betul lah. baru tau betapa kedekutnya mak ko ni. hehehe

so, smp ke besar pon still boleh guna katil yang sama. bijak tak idea i? hahaha. yela. ingat lagi dlu ayah saya belikan ktorang katil. second hand je beli. smp skrg masih elok. adik2 saya pulak guna katil tu. kan jimat tu. hehehehe


minggu depan dah nak pegi buat kad merah! eh buku merah. minggu ni tak sempat lagi nk buat. tak pe ke buat lebih 3 bulan eh? wuu. risaunye!

progress
week; 12 weeks
weight; 56 kg. T_T
total gain weight so far; 3 kg! T___T

tak pe ke wei naik 3 kg dalam masa 3 bulan je baru mengandung ni?

10 comments:

kaklong said...

tahniah cik puan mimi, kak long dah lama tak tgk blog u..

pe pun, semoga sihat selalu na....amin! :)

~ NANA ~ said...

mimi...nana pon kalo tgk barang baby mmg excited giler...comel2 semuanya kn? tp nana pon x stat beli pape lg...tunggu fahmy balik darat la br shopping...kekeke

btw nana insist nk beli baby cot tu my mom ckp xyah sbb x pakai sgt...haha

My Journey of Life said...

Wat mse ni xyah fkr katil..bli bile dia dh bsar je..nt dia tdo ngan kite especially klu dia bfeed memg xnk brenggangnye..sedap bau ketiak mummy tau..huhu

Lady Rina said...

memang eksaited time beli barang baby...congrats anyway...rajin2 update yerr...:)

Cik Puan Mimi said...

kak long; thank you kak long,hehe.xpe2~ :)

nana; x yah nana~ die bukan nk tdo dalam tu pon..hehe

my journey; hehe..betul2..ramai org cakap camtu..sbb tu x nak beli tu..last2 die tdo atas katil kte

rina; hehe.insyaAllah :)

cikpingu said...

tgk brg bby mmg excited... bru survey sorg2.. blm ngn hasben lg.. bru tgk shelai bju bby.. oo comel.. jln dpn ckit.. haaa.. yg ni comellll.. jln lg dpn.. ishh comel2nyeee... hehehehe...

seronokk!! kite dh 5bulan pun xde beli lg.. igt start bulan dpn bru nk g beli bju2 n brg2 lain.. :)

Cik Lijah said...

mimi tahniah....hehe....

sebaya la anak kite nanti....mm org pon da 3 bulan preggy...br naik 2kg...lg sgt2 risau...wuuu~

Cik Puan Mimi said...

cik pingu; kannn? betul2..naik juling mata..awal2 tu kena setting dlu barang apa nk beli semua

cik lijah; xpe kot..awal2 mmg xley naik sgt berat badan. nanti badan kta lagi cepat naik lepas ni.bby dah besar

Aimi Razman said...

Comel2 la katil baby ni. Anyways, good luck la in choosing the good one

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Haha cOmel je. Last2 katil org tua gak dpt ye nak kihkih. Rina suke yg mcm zoo tu :p