Thursday, December 22, 2011

Rezeki baby?

Assalamualaikum

entry ni entry kegembiraan bercampur kesedihan. here goes, last 2 weeks. husband saya dapat interview remaco. remaco ni anak syarikat tnb. mmg husband saya keje tnb. dan dapat pulak interview remaco klang. time tu saya dah tdo, husband kejut cakap dapat emel interview. dia tny okay tak? sbb nama dah terpilih untuk interview. dalam beratus candidate PEP, 10 nama yang dapat. including him. I said, as long as u think okay. mie ikut je. mie okay.

then smlm, office hour husband call kate dah pegi interview. HR call dari office remind arini *smlm* interview dekat remaco klang. dengan kereta buat hal. naseb baik dah inform datang lambat interview (selamba badak datang lambat) haha. pastu interview okay je.

then malam tadi, saya dengan husband discuss la. kot2 dapat kerja remaco ni. apa plan kitorang. for those who don't know. remaco ni kerja dia tak duduk office. serata malaysia la pegi nye. so makna nya. klau dapat kerja ni. saya kena tinggal la sorang2 kat rumah. :((( (sedih!!) tp saya takde nak menaruh harapan tinggi pon. sbb 1 position je remaco nak ambil. change 1:10.

tengah2 discuss, husband panggil. "sayang, meh baca ni" mata sambil tengok laptop. saya pon pegi lah baca. TERKEJUT! husband saya betul2 dapat position tu. saya dan2 sebak. dan kepala otak ni fikir macam2. pasni dah kena tinggal. Ya Allah, sepanjang saya kenal husband saya ni. saya tak pernah nk berpisah dengan dia. ada satu waktu tu je. time praktikal. saya praktikal kt kb. husband praktikal kat kl. berpisah untuk 3 bulan. ala.time tu kan couple. takpe je.

saya fikir, boleh ke aku sorang2 ni. klau dia outstation? saya cuma berharap saya boleh jadi isteri yang kuat dan ibu yang cukup tabah. InsyaAllah. tp since 2007. saya kenal husband saya ni. saya dah dimanjakan dengan lebih2. saya jadi lembik sbb husband terlalu manjakan saya. saya tak pernah nak bangun pegi amek sudu klau makan kat foodcourt sbb bila nak bangun je. husband saya dah amek. saya tak pernah nak bawak kete klau keluar. sebab kunci dah mmg ada dengan dia. klau nak angkat barang2 ke apa ke. jangan tny lah. mmg dia akan bawak.

dan lepas ni, saya kena independent lah. hurm. tak pe. saya boleh! yakin! waa.. (menangis dalam hati.lol) saya kena fikir jugak. tahun depan family bertambah. insyaAllah dan jadi 3 orang. duit banyak nak pakai nanti. rezeki bby la kot husband saya dapat kerja ni. ringan sikit la belanja bulan2 tu. cuma saya je kena sabar.

husband posting 9 january 2012. klau ikutkan PEP37 tnb tamat bulan 4. Alhamdulillah kira husband saya confirm awal. wee! :) dannn. yang paling saya suke (selain gaji banyak.kuang3) husband saya posting remaco klang jeee. skrg husband saya tnb klang. dan tnb klang bakal di shut down in 2014. so semua staff akan posting tempat lain. saya dah risau takot dapat manjung ke paka ke. waaa~! jauhnye nak pegi mid valley. (itu je dalam otak fikir ;p) skrg dah tak risau lagi. remaco tak shut down pon. Alhamdulillah. takde lah kami ni berpindah2 jauh2.



*wah.panjang tau luahan perasaan arini, smlm tdo mata bengkak nangis husband nk tinggal kita. wuu :(*

tadi bangun pagi husband cakap nk kena pegi holiday awal takot nanti posting susah. yeayyy! double joy.

3 bulan lebih preggy boleh naik flight tak kawan2?

10 comments:

cikpingu said...

alololo... ikut sedey la bce entry ni..huhu..

sbr ek..cool je..
boleh je naik flight.. xbole naik flight after 35week..

aTy _faRed~ said...

memang rezki baby..alhamdulillah..:) tak digalakkan naik kapal terbang dalam mase awal pegnan ni..tapi terpulang pada 'badan'..adik saye 2 bulan pegnan gi bandung ok..tp ade kawan saye keguguran lepas tu[mintak dijauhkan]

Cik Puan Mimi said...

cik pingu; tula.cuba berlagak cool la ni.hehe

aty; mintak2 dijauhkan la ye. hurm. nk holidayyy

CikNaa said...

hope jgn la duduk jauh ek..sbb naa skrg mcm tula.. dr 2006 sampai skrg ni dh peknen pn still jauh lg.. sungguh tak best.. tp mmg smua kene buat sndiri.. at least, ajar budak yg dlm perot ni brdikari cket..hehe =)

Armi said...

nk apply remaco jugak la..hehe

Armi said...

nk apply remaco jugak la..hehe

~ NANA ~ said...

nnti mimi jadi mcm nana la selalu ditinggalkan...hehe

b strong k mimi (cehhh pandai je ckp kat org, diri sendiri pon x strong mana)

;p

sweetlavender86 said...

ololoo ciannyee.xpe mimi.rezeki baby tu.insyallah mimi bolehnye.nnti dah ade baby nk kene gune bnyak duit.just fikir ur future okies!akak tau cmne si ewock tu layan mimi.diee sgt gentleman ok!ngn kwn2 pun die mmg rajin menolong n soft spoken punye org.hehehe..3 month bleh lgi naik flight.tapi jage2 je lah.akak dulu dah 5 month pun naik lgi flight.gi lah bercuti duluu.nnti dah ade baby susah sket nk jln2.hehehe.

Gadis said...

cian...

maybe rezeki baby tu..
tahniah yer...

kalau preggy 3 bulan boleh naik flight...

jgn 7 atau 8..
rasenyer mmg x bleh..=)

Hidhir Shah said...

Salam kak mie..sy dapat interview remaco..bole x tny husband soalan ape yang die tanye..n ape yg perlu kite study..terime kasih yer kak