Wednesday, December 21, 2011

Shopping Survey: Tilam baby!

Assalamualaikum

arini saya buat survey2 tilam baby yang super adorable! >.<" comel nyeee! kepada mak2 yang nak beli tilam tu. baca sampai habis ye. *saya tukar promote barang orang tak berbayo* hehehe.

1. Junita Khalid. Click facebook JUNITA KHALID

hasil kerja tangan puan ni mmg cantik! tengok dari gambar lah. live belum tengok lagi. hehe. tapi yg puan Junita ni 1st choice saya la.



 comel kan? puan junita kate kain dia cotton. brapa percent cotton tu saya tak pasti lah. hehe. tengok pulak bantal karipap. awww. comelnyeee!! *ni ada yang mak berebut bantal dengan anak ni*

puan Junita ni guna tilam kekabu. asli rasanya. tilam kekabu ni bagus. ingat lagi dlu2 ada bantal kekabu. best gler tdo malam2. macam tak nak bangun. ok.over! ;p. harga saya dah tny puan Junita. a bit pricey jugak la. mungkin kemas dan cantik jahitan. tilam with 2 bolster dan bantal RM200. tak termasuk comforter. klau nak comforter tambah lagi RM65. Harga belum termasuk postage. :)



2. Mimi Alina. Click facebook MIMI ALINA

Puan Mimi ni pon cantik2 jugak tilam dia. :)


kain yang ni corak cantik!

tapi yang puan Mimi ni tilam dia bukan guna kekabu. dia guna fibre. alaa. tau tak fibre ni camne? gi google sendiri. hikhikhik. harga okay jugak. set tilam, bantal karipap dengan 2 bantal pelukRM130 termasuk sarung. :) affordable la. puan Mimi ni jual jugak klau kita nak beli tilam saje. kot2 nak jahit sendiri sarung. yang berangan macam saya ni nak jahit sendiri. kuang3. ntah jadi ke tak.

 tilam sahaja RM65. tak termasuk postage. harga postage RM35. mungkin beso kot nak mengepos.
3. Nor Mazrah Baharum. Click facebook NOR MAZRAH BAHARUM.

tilam puan Mazrah ni kekabu. katenye. cantik2 jugak. *aku ni semua cantik* 

baby girl

baby boy

kembar boy girl. lol. sbb color pink tapi mickey mouse. hehe

tilam kekabu betul. harga RM130 skali semua. tilam, 2 bantal peluk, 2 bantal tidur. kualiti kain saya tak pasti.


saya berkenan nak beli tilam saje. sbb dia kekabu kampung. konon berangan nak jahit sendiri lah sarung. tp kena fikir 80x. betul ke nak jahit sendiri. hahaha.
satu set ni rm100. belum termasuk postage. kekabu asli kampung. 




sape2 yang pernah beli kat tempat2 saya survey ni. sudilah kiranya comment dan gtau camne ek. puas hati ke tak. kain ok ke. hehehe. panduan masa hadapan. ;)

6 comments:

FieZaLieSa said...

dear, sy suggest kak junita...mmg sgt puas hati..sy penah order ngan die..yg kak mazrah, sy order tuk my baby, ok jugak la..tp better kak junita..=)

Mommy_Cha said...

fewit semua design cun2 comei belaka eh???bestnye! tapi dah ade satu set kekabu & satu set foam biasa dah..beli last 3months..hiks!

Kami said...

sy pon order dengan junita khalid ni.. cantik dan kemas.. tu br tengok dlm fb.. yg da siap belum lg.. btw, cantik la kain yg mimi tempah jd kn tilam tu.. =)

Kami said...

ingat kn mimi punye yg ijau tu.. hehe salah bace la plak.. btw junita khalid mmg terbaek!

CikNaa said...

cun nyeeeeee.. tapi mak naa dh belikan siap2..pastu hantar tempah jahit kat kg.. tak tau la rope nye cane :)

ayu yahya said...

Cantiknyaaa.....salam perkenalan jom singgah dan follow ayu di www.qaysaasupplement.blogspot.com