Thursday, November 7, 2013

The city of LOVE, Paris!



Assalamualaikum

Tetiba sgt kan update gambar holiday. kahkahkah! Saje mengimbau kenangan. Aku kan ada blog lama tau. Tapi malas nk tulis sini. Sebab kelakau nau ayat aku dlu2. Ada satu entry tu, aku tulis tempat idaman nak pegi Paris! wow! tak sangka lak waktu tu tempat idaman aku Paris. hahaha. 

Sekarang dah jejak dan rase tak best mane pong Paris ni. Sebab aku feel unsecure je all the time. 
Plus aku tak reti bahasa die yang "fdfgsk754fw6*&*^&" 

Tapi jom lah layan picture.

Eiffel Tower. Terpegun jugak bila dapat tengok Eiffel tower depan mata ni. Kagum!

 Gambar kami bertiga depan Eiffel. 
Tourist dari US yang tolong snap. kah! senget sikit kak ko amek. tapi kira okay la tu kan kak oi.

Picture ni agak kuang asam sikit lah. Ko kat Paris, ko bawak payung i love london kan. kahkahkah!
Waktu ni berjalan dalam hujan nak pegi the nearest station dari Eiffel tu. Aku lupa dah nama metro tu. *salahkan beranak-sbb beranak mmg akan jadikan kite pelupa*. Aku tanya garbage man. "excuse me sir, where is the nearest metro station?". Dia orang hitam-bersemangat nak gtau aku kat mane station tu. tapi satu hape aku tak paham sbb die speaking france! tapi aku paham la tangan die tunjuk mane2. menuju jelah ke arah tu. btol ada metro situ. bagus bang!

Di kaki mu Eiffel. Aku tak naik pong. Waktu ni pagi sangat lagi. Orang sane tdo lagi ha. Orang Malaysia je dah keluar berjalan. hahaha. Aku nak cepat sebab nak pegi Disneyland pulak!

Disneyland! Picture taken by my Nikon D3100. Okay la jugak kan.


Aaah Disneyland ni besar sangat. Mane aku ada kudrat nak round sampai habis. Aku pulak tak bawak buggy (sebab masalah nak travel naik train. station tak mesra stroller. tangga bertingkek2)
Jadi aku tunggu je benda alah ni berlalu di depan mata.

Ni ktorang dalam boat dalam Disneyland itu jugak. Sume Disneyland ada. Sebab aku tengok Aaron Aziz pegi Disneyland Hong Kong pon ada benda ni. Erm. Boleh la. Seronok lah jugak.

Symbolize dari setiap negara. Tapi Malaysia nan hado! Thailand and Indonesia ada okay! Nak nanges!

Kedai souvenir yang aku paling kagum! Harga crystal ni hurm. lagi mahal dari tix flight aku ke sana. lol! Pecah yang ni mampos kau nak mengganti!



*Aku pergi Paris, aku tak pernah lepak kedai coffee, makan pretzel, atau makan macaroon. Sebab aku sebok dok kawal beg aku dari pencopet! boleh? Bagi aku Paris is not me. Aku bukan suke shopping barang branded pon. Tapi kat sane, mata ko tak habis2 akan tengok orang pakai coat ape. beg ape. kasut apa. Mata ko akan tertumpu kat depe je. Sedar tak sedar beg hilang! hahaha!- eh eh. tapi aku tak sempat kena copet okay! Aku berhati2. kahkahkah.


5 comments:

SweetLikeWhat said...

seronoknye mi..tah bile kitorang dapat sampai sana lak..

SweetLikeWhat said...

seronoknye mi..tah bile kitorang dapat sampai sana lak..

Cik Puan Rara said...

MIMI! paris tempat idaman aku.hope sempat pegi nanti.hehehe.mimi aku akan ingat tu bila aku g nanti.jaga beg duet.hehehe.weh bape masuk disneyland ni? aku penah g USS,tu pon xlarat jalan.kalau disneyland ni cane lah eh.

DYatie said...

Mi.. Paris ni pun tempat idaman iols.. hihihi.. tak tau bila nak pergi.. ckp kt husband nak kmpul duit, dia jawab 'baik kumpul pergi haji dulu pastu baru pegi negara2 lain'. errrr.

♥ ROS ♥ said...

Wah dh berdiri teguh kat sini.. Ros xtau la bila nak smpai..hehhehe