Tuesday, December 21, 2010

The Preparation; II

Harini memang update pasal preparation dinner je. Huhuhu. Takde bende lain dah nak buat. Sila jemu. ;p

Next topic is Makeup things. Since bajet saya bulan ni dah lari pecut, so I have to cut down all the preparation. wuuu. At first tu saya rasa nk pegi makeup kedai, dulu makeup dekat bangi untuk graduation dinner kena rm80. Pondan makeup, puas hati la. Cantik. Semalam ada kakak dekat office ni die cari orang makeup. ramai-ramai dapat la murah dalam rm35. Tapi saya terpaksa jugak cancel yang tu. sebab bajet makeup dah lari ke beli lens. huhu. But its okay! I'll make it up my self. cewah, bunyi macam pandai sangat nk makeup sendiri. Hentam saje lah labuuu.

Ahad lepas saya ade try makeup saje-saje. lol. boleh pulak kan makeup saje-saje. yelah. Practice makes perfect orang kate. Ini lah hasilnya. Agak-agak sesuai tak nak ke dinner? (please ignore the background my messy room.)



konon-konon nak smokey eyes la nanti.
Simple jela. Nanti nak tambah pakai fake eyelashes. Huhu. Karang tercucuk mata tatau. Memandangkan makeup sendiri, bedal jela apa barang yang ade.
eyeshadow ni jela yang slalu dok godek-godek.

kate nak wat smokey eyes. smlm terjumpa RANI KOHL ni yang mak encik tunang bg time die pergi Mekah dulu. Ini belum try pakai. tak tau camne. yg belakang tergolek tu liquid eyeliner by Etude House. tak suke! sbb bulu die nyot-nyet-nyot-nyet begerak. Habes besepah muka kau.

Ini pulak. krim asas, krim siang, BB cream, stick foundation yang bakal ku tonyoh di muka. lol.
Let's hope that my makeup hentam sajelah menjadi nanti. Hahaha. Ops. Lipstick lupa plak. Lipstick bagi saya paling best skali Revlon. Itu dalam gambar Revlon la tuh.

5 comments:

EB said...

Salam,
Hai I follow....
Sorry x dpt nak teriak kat kotak teriak...

p/s: Huuu nak kena sedia duet lbih ni.. Make up make up..

sue. said...

alahai..lawanyeee........

Nurul Syamimi said...

@eb; salam Hi! =) blog tak de kotak teriak

@sue; huu.tq sue sayanggg ;)

Aimi Razman said...

Hai dear, i pun guna yg you guna tu :)

Nurul Syamimi said...

@aimi; which one aimi? hehe