Monday, January 3, 2011

Hi 2011

Salam Hi ;) fuh da cabut mata. eh silap. cabut lens. Pergh masuk air hujan dalam mata. pedih-pedih.

Haaa. Kawan-kawan. Ape azam tahun baru? cewahh. dah 3hb baru kau nak menanya mimi. Pooodah!! yela mesti la lambat sebab weekend saya memang senantiasa busy dengan agenda orang nak kahwin ni. Huhuhu.

Sekarang da masuk 2011. So, bermakna saya masih lagi ada 5 bulan sebelum bertukar status kepada isteri orang. Tak lame dah ni. Takotnya. >.<" Sekarang ni saya dah macam Akauntan tak bertauliah dah. Asyik-asyik tekan calculator, kira bajet kahwin. wuu. Orang lain tengok pon tension. Hari jumaat lepas, saya berkunjung ke Sogo. Mencari barang-barang kahwin saya. Hantaran untuk saya la. Sebab klau hantaran untuk die, memang saya takde duit lagi nak bli. LOL. Sempat dah bli 2 benda. Alhamdulillah.

Actually, saya memang jenis orang yg bli barang awal. For some people, dia kumpul duit banyak-banyak-banyak (maksudnya memang banyak la tu) baru diorang beli. Tapi saya tak, saya ikut ade duit bli, sebab saya takot nanti ble sume nak beli at the same time. Barang tak de lah. tak de sale la. Tak suka macam tu.

Pagi-pagi dah sampai Sogo. Bersemangat waja btol kami ni. hehe.  Layankan gambar jela

Panaskan hati. eh slah. panaskan enjin. Snap picture sekepam dua
Tunggu 'anak dara' bersiap. lol.
Sampai Sogo. en tunang ni nak main arked game la pulakk..adoi..biokan die lerr
Yeay! Masa untuk shopping! one of my hantaran; clinique skin care. Tunggu punya lama sebab ble pegi dekat counter clinique tu ade je orang. "Marilah kita duduk dlu dan mengumpat orang sebelah" kata saya kepada en tunang. hahaha. Dah ramai sangat orang, kita cari beg dlu la. Jalan-jalan kawasan carlorino punya beg. Damn! Beg same pulaakkkk..Malu mak nokkkss.. Naseb baik yg ni bukan sale. lol

Ini lah beg same itu. Cis bedebah macamane ko boleh ade lagi ni. bukan aritu aku da bli ke? ;p
Carlo rino aritu tak berkenan, pegi Guess tak nak, pegi Bonia, eyy makcik-makcik punya beg. Pastu tengok beg ni terus Oke je. Sembonia. Yeay! boleh jadikan sling bag. Sesuai la nak bawak ke aussie nanti. =)

 Kembali ke Counter Clinique. Lepas da test skin type ape jadah sume. Tunggu la amoi tu wrapkan cantik-cantik. encik tunang pon sebok nak cakap skin type die macamane plak. adoi. pening-pening. (harap-harap anak aku tak jadi perangai camni.lol)


Tunggu lame sangat.
 Lepas bayar, amoi tu suruh pegi buat Sogo Card, sebab nanti boleh redeem voucher rm30. sebab harga clinique da melebihi rm300. yeay! dengan penuh bersemangat la pegi buat kad tu. dapat la beg percuma ni.
Dalam hati da semangat cakap "yeay! makeup beg baru!!" sekali encik tunang cakap. "Haa.beg ni boleh letak Bloogie" cis! hancur bekecai beg makeup baru akuh..ggrrr



Lepas tu ktorang menjelajah ke MidV pulak. gara-gara untuk membeli ini!! 


Pesanan saya, sape-sape nak bli untuk kahwin nanti baik pegi awal-awal la bli. Tak kira la cincin ke, rantai tangan ke, rantai kaki ke, rantai leher ke. ape-ape lah. sebab emas sekarang mahal woiii. nanti akan lagi mahalll..sekarang da rm157 per gram. Pergh. Time saya beli cincin tunang aritu pon masih lagi rm130++. Cepat gler naik. kesian encik tunang da habis dekat 2k aritu. T___T" (nanti lepas kahwin mie topup ye ;p)

No comments: