Monday, October 3, 2011

Melengkapkan apa yang tak lengkap

Assalamualaikum

orang kata kehidupan lepas kawen lagi banyak pakai duit. ye. btol. kawen dah sah2 la mmg banyak pakai duit. lepas kawen bg orang yang duduk asing dari mak ayah mesti serabut kepala banyak benda nak fikir lagi. (esp kami lah tu). so far rumah kami memang simple je. as simple as rumah orang bujang. lagi pon senang saya nak mengemas. (nampak sangat pemalas.haha) setakat kerusi kayu ihsan mak mertua bagi yg dari rumah dia. since dia dah beli sofa baru tu ada lah. carpet 2 3 keping.

lagi pon, ni rumah sewa je. nak beli barang beriya-iya sangat pon fikir ni rumah orang. rumah sendiri? hurm, rumah nama sendiri, joint nama husband ngn saya dah beli. tinggi lagi kau. 16 tingkat. ok over. Penthouse apartment tingkat 16. dah selamat menjadi nama kami. tapi saya mmg tak minat rumah tinggi2. maklum lah. saya ni orang kampung. sedap duduk atas tanah, bukan melangut tinggi ke langit. so rumah tu sewakan aje. mmg niat untuk sewakan je. :)

so skrg apa lagi yang tak lengkap? Rak tv! seriously, lama2 kesian je tengok meja kopi tu jadi tempat letak tv. meja muat2 tv je. nak letak remote control birai2 meja tu pon takot jatuh kebawah. hehehe. maklum lah. tv jenis box lagi. tak mampu nak beli LCD.wuu. hehe. *jangan demand sangat lah. tengok tv pon kadang2 je*

hampir dibeli.

cantik. harga pon agak cantik jugak. hehe.
IKEA kan dah keluarkan katelog baru 2012. mula lah meroyan tengok katelog tu. cari2 ilham, insyaAllah klau ada rumah betul baru seronok nak membeli. InsyaAllah. doa2kan murah rezeki kami.

haa. quick update cerita jumaat lepas. saya amek day off sbb ada hal nak uruskan. since banyak lagi masa yang terluang. saya decided nak pegi PADINI Warehouse sale. kt shah alam. ble tengok jalan, macam tahu. sbb menghala ke rumah bapa mertua saya dekat subang. so pergi lah. then sampai sana, cari gudang tu punya la jalan jam. naseb baik saya pegi pagi. kurang sikit. tapi still jam. nak masuk dalam gudang tu. mak ai. berhimpit2 semua orang. saya dah alang2 sorang diri. selit2 sampai nak patah tulang rusuk. dapat lah masuk.

masuk sana terus semua orang macam zombie. percaya atau tak. mmg tulah kenyataan. saya jadi confius. nak beli apa ni. semuanya rm5 je! and then saya grab la barang yang saya confirm akan pakai kemana2. baju pergi office saya amek over size. kot2 lepas ni pregnant saya boleh pakai. :) klau skrg nak pakai kena dengan belt sbb mengembung. hehe. Alhamdulillah. jumpa jugak lah barang yang nak. then bila saya nak pegi cashier tu. smpaikan staff die cakap. yang dalam gudang sila keluar. sbb ramai lagi nak masuk. hahaha. macam menghalau pulak orang nk membeli. ;p

antara yang sempat digrab. 5 baju + 2 seluar office + 4 kemeja husband. baru rm55. sebab semua rm5!
dah nak balik tu. ramai lagi beratur *actually, bukan beratur pon* macam zombie. bertolak2. saya jalan nak pegi kete tu, ramai yg orang lunch office hour nak pegi. saya dalam hati nak je cakap. tak yah la jadi zombie. eh salah. tak payah la pegi skrg. sbb confirm2. akan beratur depan tu for hour baru dapat masuk.

5 comments:

~ NANA ~ said...

mimi!! bestnye dpt shopping sakan...waaa jeles2!

Meey@ said...

comey la blog pn mimi.hehe. rumah sy pun cuma ada rak tv, rak kasut dan karpet.haha.sofa non ada..hihi.MIL pesan duduk rumah sewa jek takyah beriya sgt nak beli2 sofa bagai.haha=p

Cik Puan Mimi said...

nana; nana jom turun kl..lepas ni warehouse sale nose pulak.hehe

meeya; tula..nk beli beriya sangat pon ni rumah sewa. x semangat nk menghias kan?

~ mizzAmy ~ said...

bestnya dah ada rumah sendiri tapi tuh lah kan, mmg sebolehnya nak duduk landed house. much more selesa.

Cik Puan Mimi said...

amy; yup2~ landed house much better dari apartment. :)