Friday, March 23, 2012

Esok Solat Hajat! =)

"Ya Allah, jagalah anakku selama ada di dalam kandunganku dan sembuhkanlah dia, sesungguhnya Engkau adalah dzat yang bisa menyembuhkan, tiada ubat kecuali ubatMu yang tidak akan membawa penyakit...
 Ya Allah bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah iman hatinya padaMu dan utusanmu...
 Ya Allah keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat...
 Ya Allah jadikanlah dia orang yang sihat, sempurna, punya akal, cerdas, alim serta mengamalkan ilmunya...
 Ya Allah berilah dia umur panjang, badan sehat dan budi pekerti yang baik, dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik guna untuk membaca hadist dan Al qur’an dengan mendapat berkahnya nabi Muhammad SAW"


  act, plan nk buat doa selamat dengan semayang hajat bila dah masuk 7 bulan. tp buat awal 2 minggu sbb nk buat skali dengan doa selamat ayah dengan mama nk pegi mekah awal april ni. tak pe lah. buat awal sikit. dan yg seronok ni mak ayah, angah dengan abg ipar nk datanggg! yeay! lama kot tak balik kelate. ni ayah nk datang terubat rinduuu. huhu. mak siap nk bawak akar kayu. suh minum nanti dah masuk 7 bulan. mak cakap sume anak branak minum. so baiklah! kte berusaha, berdoa.dan serahkan kepada Allah swt. bg permudahkan semua. =)

6 comments:

aTy _faRed~ said...

eerrr..nak tumpang doa sekali ek..:)

CikNaa said...

sy buat malam esok kt kg..
insyaallah buat sekali ngan tahlil arwah atuk. kenduri doa selamat tuk ciknaa & baby sekali. mebi solat hajat utk memudahkan bersalin agaknye..

Cik Puan Mimi said...

aty; insyaAllah. nanti saya doa2kan utk semua. =)

ciknaa; maybe la kot~ kte berusaha je kan. mintak2 semua dipermudah.

CikPuan Fara said...

semoga semuanya dipermudahkan.. doakan kami semua jugak yer :)

ReYNa said...

semoga dipermudahkan:)

Nur hidayah said...

amin..moga selamat semuanya..=)