Monday, March 12, 2012

Hasil shopping on Saturday

Assalamualaikum

harini dah isnin. liat kemain kan nak bangun dari katil. huhu. dah la sekarang ni makin lama kaki saya makin sakit bila bangun pagi. macam di awan awangan. ok over. hahaha. sape pegi 3rd maternity expo aritu kt MidV? saya punya la semangat lepas subuh tak tidur tak tak? sbb dok rumah mak mertua. konon tunjuk rajin. lol. tolong2 buat air je. pastu terus siap2 nk menapak ke MidV. sampai sana around 11. masuk je terus pelikkk. aikk. kecik nye tempattt. ramainye oranggg!!

dalam hati mmg dah aim booth mamy poko je awal2 ni. sbb taknak beratur panjang. tempat nye sempit kottt! kali ni expo mmg MENGECEWAKAN! dah la tempat sempit. booth pon tak banyak yang best. lagi best kat klcc aritu. ade jugak la ruang nk berjalan dengan selesa. itu baru pkl 11 pagi. saya pegi beratur nk beli diapers bby. panjang dah waktu tu. tp bley consider lagi la utk beratur. dah alang2 beratur sy beli 4pax. 1 Newborn. 3 Small. pastu pusing2 kejap je rimass. sebab ramai orang. nk memilih susah. terus cancel nk cari BreastPump. pegi booth karangkraf je beli mag Pa&Ma. then g makan!! lapo. eii.tak suke la 3rd expo ni. tak best sgt. baju bby mmg dah tak sentuh. malas nk pegi berebut.


Pastu ktorang g carrefour je sbb nak cari barang2 basah sikit. beli la baldi. hanger. and clip hanger utk basuh baju nanti. itu jela shopping aritu. mesti husband seronok dalam hati. "yes. tak abes duit byk" hahaha. hanger bby beli dalam carrefour, rm3.90 utk 12pcs. baldi rm2.90. murah gler. huhuhu.

Orang lain sume dah beli breastpump. saya je belummm. sob2~ act, susah nk pilih breastpump ni. sebab........sebab.............ada lah sebabnye! hehehe.

9 comments:

Asz Miza said...

Sama la kita. 1st time g expo ni dah mcm bad impression je. Booth tak banyak n kecik. Sesak and sempit sesangat. datang awal pun sesak kan. Budget boleh la beli banyak benda tapi memang tak la. Compare kan dengan brg m2b lain beli kat expo klcc lagi murah sikit dr kat MidV ni. Kena looking forward utk next expo la plak.

~ NANA ~ said...

wahhh sempat jugak mimi grab mamy poko tu...nana x sanggup nk beratur so tak jadi beli! haha...x smpai sejam pon dlm tu then trus blah coz TAK BEST!

Cik Puan Mimi said...

miza; next expo Nov kan? time tu i ada anak kecik dah. so mungkin tak dapek nk pegi. huhu..

nana; sbb pegi pagi nana.nk beratur macam okay lagi la. ada la dalam 10 minit menunggu. huhuh

Nadya Zahid said...

mimi-nad gi ari jumaat pon mcm rimas..org dok langgar2 perut...last2 kiteorg dok dlm tu xsampai stengah jam pon..

Liyana said...

nsb baik x pegi hari tu, klu x memang keciwa gak, hoho...

ramai komplen x best, hee

Cik Puan Mimi said...

nad-tula pasal..dah tau ibu2 mengandung sume perut kedepan..buat la beso sikit tempat tu kan..huhuhu

liyana-aah.mmg tak best. tgk i borong diapers je. lain malas nk pegi. benciii

aTy _faRed~ said...

memang ramai cakap expo mid valley kali ni tak besh n barang pon mahal..adik saye yang pergi nak cari breast pump pon tak beli-sudahnyer beli kat kedai biase jer..die kate lebih murah..

Cik Puan Mimi said...

aty; mmg pon. medela je kot ada.. tu pon rasenye klau beli online lagi murah harganya.

adlyn833 said...

memang kecewa sangat.pusing dua kali dah hbs dah pun.macam tak berbaloi nak beli sebab mostly harga mahal n tak banyak choice