Tuesday, March 13, 2012

When i start to sew again.

Baju raya tahun ni. Hahaha. Buat pola je sakit belakang. Belum potong kain lagi tu. Nk menjahit kejap je. Dok kat meja menjahit dah tak sakit belakang. Tahun ni kena cut bajet baju saya. Sbb nk hantar tailor baju husband. Plus baju budak tecik lagi. Klau betul anak laki nk anta tailor jahit baju melayu budak 2 bulan. Agak2 kena penampo x dengan tailor. Heheh. Tahun ni baju saya jahit sendiri. Jimat dah. Heheh. Aritu dalam ncol sape cakap hantar tailor omar ali dekat alamanda tu rm150? Klau betul nk hantar situ baju melayu husband. Sian die. Tiap2 tahun baju ready made. Tak selesa sangat la klau ready made ni.

Korang ble nk tempah baju raya? Hehe. Sape yg beraya bertiga tahun ni angkat tangannn!!


9 comments:

FieZaLieSa said...

angkat tangan tinggi2..hehe
boley bayangkan kecomelan baby 2 bulan berbaju Melayu..hihi
selamat menjahit..=)

ReYNa said...

sy beraya bertiga kali ni!huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

insyaallah ekin pon raya ber3 tahun nie....
hehehehehe

Baiduri said...

saye2 (sambil angkat dua2 tgn).... mcm xsabar gak nk beraya thun ni coz nk merasa beraya bertiga =)... sye pon jahit sndiri gak baju raya, time nk potong kain je sngkut ngn perut....huhu....sabow je la.... (^_^)

asha said...

wah rajinyer mummy nih:)
ala tak dpt nak angkat tgn still raya berdua..hehe
bln 1 dah antar baju kat tailor,semangat.:)

aTy _faRed~ said...

waaahhh..teror jahit ley bukak tuk tempahan ek..:) sy lepas beranak nanti baru tempah...eeerr...tak kot..beli jer siap terus..tak sempat..lepas abes pantang dah pose..kalau nak tempah sekarang memang tak boleh ar sebab badan ngah kembang sekarang..;)

Cik Puan Mimi said...

Fieza; hehe.mesti comel kan?? 2 bulan agak2 pakai lagi tak mittens and booties tu? tq~

reyna; yeay! high-five

ekin; hehe.same kte kin

bai; mmg tersekat kt perut.kena dok menonggeng baru boleh. klau x. kesian perut terpenyet,hehe

asha; takpe2.tahun depan ada lagi. =)

aty; adoi. tak bukak tempahan kot skrg. sbb baju sendiri pon tak terjahit lagi ni. huhuhuh

sweetlavender86 said...

mimiiii.jeless mimi pndai menjahit!bleh jahit baju design kesukaan hati.haha..akak setakat jahit seluar koyak boleh lah.haha..baju melayu bdk kecikk susah nk crikk ok!adoi.thn ni kene crik lgi bju melayu bdk laki lg sorg.dah la susah nk crik saiz paling kecik.slalu sold out.pastu mahal!

Cik Puan Mimi said...

Akak meh ler belajar menjahit ngn mimi. Free of charge. Hehehe. Tula. Klau anta tailor baju melayu kecik agak2 tukang jahit nk jahitkan ke tak. Haha