Thursday, March 8, 2012

Finally!! my dear baby.

Assalamualaikum

cerianya arini. ceria sangat sbb hujan. pastu jalan jam. pastu kl banjir. ceria betul. hehehehe. semalam sempat la saya pegi scan bby for the 5th time. hehehe. selagi tak puas hati. selagi tu lah aku pegi scan. lol. semalam saya g clinic panel company ni je. Pusat Rawatan Mesra, Serdang. doctor mmg mesra sgttt. doctor Rahaya. baik nye. dah la comei. pakai tudung labuh. cakap lembut je. pastu cakap pelan. *ada gak la yang tak dengar. sbb pekak badak kan. hahaha*

masuk je terus macam biasa lah. cakap nk scan baby. masuk la dalam bilik scan tu. fuiyoo! mesin die canggih kot. compare tu az-zahra dan poliklinik medi-nur. tak perlu la ibu mengandung nak teleng kepala sbb nk tengok bby dalam computer ye. sbb ada dah kat atas kepala ibu mengandung. screen beso lagi. bagus! 5 bintang!

Macam biasa. doctor akan scan tengok keadaan baby la. saya sebok tak abes2 nak tau gender. "doctor, laki ke perempuan?".."boy ke girl doctor?". dalam hati doctor mesti berharap "jangan la die ni datang lagi clinic aku" hehehe. pastu doctor ukur kepala, badan, kaki. doctor cakap my bby a little bit small klau ikut kandungan. tapi die kate still normal. sbb baru 24 minggu. lepas2 ni makin besar dengan cepat. tp....saya dah gain weight byk ni. dlu time minggu ke 19 smp skrg naik dah 3 kilo. percaya tak? haa. nampak sgt aku gemok. tp bby tak gemok kat dalam peyot. hehe. pastu saya cerita la dengan doctor, "baca dalam internet kan, ada orang kate air ketuban sikit la. byk la. camne tu doctor?". pastu doctor ukur2. die kate "so far, normal". doctor tengok muka baby. doctor ni bagus. siap pujuk2 baby suh pusing. baby dengar cakap plak tu. die pusing. doctor check mulut takot sumbing. doctor kate. nampak takde pape. tak sumbing. saya dalam hati "alhamdulillah..alhamdulillah"

dan part yang di tunggu2 datang jua. doctor scan kat bawah tu. die cakap "nampak macam boy......hurm...tunggu die pusing2 kejap"....pastu lama doctor dok scan. "haa.nampak macam bebird dia la" pastu saya blur....mane satu niii??? doctor tunjuk kt screen nampak sikit la bebird dia. dalam hati............nak menangissss...waaaa!! teringat husband je waktu tu. sbb pegi sorang2. doctor cakap insyaAllah. ni boy la ni. saya tak abes2 bersyukur..act, tak kisah dapat bby girl or boy. tapi bila dapat tahu ni walaupon tak confirm sepenuhnya lagi. saya bersyukur yang amat. walaupon dapat tau bby boy. saya tetap tak boleh nk confirm. selagi tak scan 3d. atau selagi bby tak kua. hehe. yela. ni semua kuasa Allah. baru first time ni scan nampak. sebelum ni kemain guling bby.

masuk kete terus call husband..weeeee!!

so tema kita!

20 comments:

asha said...

huhu..baby boy ker?wah, tapi ader org cakap tak boleh pcaya jugak kat scan nih.tapi apa2 pon pray for u dear.hope mummy and baby sihat walfiat:)

Miss Sunshine said...

mesti lepas ni nak shopping baju2 lelaki ye... hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,dah nmpk
alhamdulillah

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,dah nmpk....
alhamdulillah

Cik Puan Mimi said...

asha; tula. i harap bby sihat. i pon sihat. nk tunggu delivered baru bley tau sebenarnya gender ape. hehe. cuma seronok bila konon2 dapat tau gender. nk tulis gak dalam blog. kenangan ni. hehe

Cik Puan Mimi said...

miss; hehe.baju dah beli byk ni. mungkin tambah2 sikit je lagi kot.

ekin; alhamdulillah. tak belum la confirm sepenuhnya kin. hehe.

~ NANA ~ said...

org selalu ckp kalau 1st time scan tu nmpk boy insyaAllah betol la tu...hehe...yeayyyyy blh geng la anak kita nnti

Nadya Zahid said...

nad memule doc ckp boy...pastu ckp gurl coz probably mase nampak mcm bebird tu tali pusat..so nad pon xtau yg mane 1 skang..nad pon xkisah..yg penting babies sume selamat kan?

Cik Puan Mimi said...

nana; hehe.tapi xley confirm lagi ni. ni baru scan 2d. nk try scan 3d and detail scan nampak ape plak

nad; yekeee?? alaaa.klau camtu susah la nk beli2 baju. hehee

e.t.t.y said...

mimi cakap nk nangis, kita dah pun bergenang air mata kt melaka ni haaa..... =))

Mr & Mrs Chenta to be said...

WAAAHHH... baby boy in da house.. hehee.. excitednye... smoga semuanya selamat. insyaAllah.. =)

CikNaa said...

finnaly..
tp jgn xcited sgt ea mimi. na ritu cmni la. doc cmfirm je ckp ppuan. bl dh scan 4d, lepas tu 2x pg scan biasa,nmpk clear boy.. tetiba plak betukar! haha.. so, beli jela baju2 unisex, slamat =)

LoVEaQshA said...

owh boy ke?insyallah hrp2 btulla scan yg 1st nie..~sonok kn bla da thu gender bby,berkobar2 nk g soping kn..(^__^)

Cik Puan Mimi said...

etty; jgn ler nanges etty..u dah tau belum gender bby???

mr&mrs chenta; insyaAllah boy la. tp x tau la klau bertukar plak lepas ni.

cik naa; mmg beli bju unisex sume ni.hehe.semoga semua selamattt.aminnn

aqsha; harap betul la. nanti pening plak dah beli macam2.ehhehe

aTy _faRed~ said...

heheh..sonok ek dah nampak gender baby..;) same geng ar nanti..:)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

rina cm nak mengalir air mata bace cte mimi ahahaha emo lebih. bestnye mimi! mesti gembira sgt2 kan :) semoga baby mimi mmbesar dgn sihat nanti :)

ReYNa said...

same geng!baby boy juge.hihi

Cik Puan Mimi said...

kak aty; geng bas sekolah ler kte. heheh

rina; alor. nanti rina akan tiba waktu itu..hehe..amin2..doakan semua sihat dan selamat

reyna; yeay! geng! high five

yusra humaira said...

Boleh tau scan 2d brape kat situ?

yusra humaira said...

Boleh tau harga scan 2d kat sane