Tuesday, March 6, 2012

Surat untuk baby

Dear my little baby,

Ibu ada satu pertanyaan ni. yang memang dah lama Ibu dengan Ayah nak tahu. tapi tak tahu2 smp ke sekarang. Ibu nak tanya baby ni lelaki ke perempuan. Ibu ingat nak pegi scan lah esok. *wah. nk skip kerja la tu Ibu, bukan. pegi waktu lunch hour*. sbb Ibu tak menyabo2 nak tau. last Ibu scan baby 3 minggu lepas. Baby guling2 aje. takmo kasi tau lagi. penat la Ibu bangun pagi2. gagahkan diri menapak masuk bilik air. mandi dengan air sejuk. sbb Ayah tak belikan water heater lagi. lol. pegi clinic. scan aje. bby guling. susah la nak tengok gender baby. ce baby dok diam time Ibu jumpa doctor. >.<"

Ibu nak tau cepat2. sbb Ibu banyak plan ni dalam pale Ibu. Ibu nk search surah yassin untuk akikah baby nanti. pastu nk cari munge2 sbb Ibu nak DIY baby's cot. pastu Ibu nak tempah comforter pon Ibu risau. karang tempah pink, baby laki. karang Ibu tempah yang ade gambo2 kete. kua pompuan. Baby nk tilam tak ni?

Kesimpulannya, baby kena la tunjuk dekat Ayah ngn Ibu ek. haa. weekend ni Ibu nk perabih lagi duit Ayah nak beli barang bby lagi ni. baik baby tunjuk dekat Ibu. *nada tegas.lol*

Yang ikhlas nak tau gender baby;
Ibu. =)

13 comments:

Miss Sunshine said...

Ibu...
kita saje nak bagi suprise utk ibu...

Dari:
Anak ibu yang suka buat kejutan...


Hehe.. ^_^

CikNaa said...

sian ibu dia.. baby o baby, cecepat tunjuk kat ibu tu jantina awak tau. kalo boboy boleh main bola ngan anak ciknaa :))

Cik Puan Hafiza said...

cer try cakap dengan baby.

saya cakap dengan my baby kata mummy dady nak tengok, elok sampai klinik je, terpampang gender, takde kepit-kepit dah..

baru la mummy dady boleh beli baju renda-renda dengan rasa gembira..hehehe..

**kami~nak~tawen** said...

sama la ngn anis..dh 4 kali scan..xnmpk lg..baby asyik sujud, n tunjuk blakang die je..tp doc kata mybe laki..pastu doc kata beli la baju putih2 dulu..doc pun xkompom je..huhu..23hb ni ada date ngn baby..anis dh boking 4d scan kt vision colege..mtk2 baby xmalu lg...hehe..mood : xsbr nk dating ngn baby... :))

asha said...

hahahaha.:)
harap2 baby tunjuk gender esok yer.

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehehe
comel

Cik Puan Mimi said...

miss; hehehe.anak sy suke bg surprise2 lah.

ciknaa; yeay. ada kawan2 dah. dalam perut dah ade kawan2..heeh

hafiza; dh puas cakap dah..die guling jugak.hehehe

anis; waaa.dah nk pegi scan 4d..best lahh

asha; tula.berharap sgttt ni

ekin; bby ke ibu yg comel ni? heheh

ReYNa said...

hihi.sy pon gitu dulu.x mau tjk.tp bila dh gi scan 4d susah ler nk cover2.jenuh doc pujuk baby tjk gender.

adlyn833 said...

alloooloo...sian nye.sampai tulis surat.rasanya gegirl kot sebab tu dia malu-malu.try pujuk dia ye,insyaAllah dia tunjuk nanti.

n0rraslida alias said...

sweet ibu!!! ayat2 ibu buat readers cenyum-cenyum! untung bby...=)

Cik Puan Mimi said...

reyna; hehe. scan 4d mmg tak dapek la nk sembunyi2~ hehe

adlyn; dah scan ni..insyaAllah.boboi kot..tak ley confirm lagi

lid; hehehe.bby x mo tunjuk sangat..buat la surat.hehe

Aya said...

so sweet! excited je kn nk tau gender baby :)

Hazz Nieza said...

cute! ;-)