Wednesday, March 21, 2012

Kisah kaki bengkak dan pecah perut

tajuk tak ley blah kan? sape kaki die dah start bengkak?? sayaaa!! *vangga* tak best wei. nampak la lagi gemok kan. sob3. orang kate tinggikan kaki bila duduk dan tdo. smlm tdo lapik la bantal. bagi tinggi sikit. skali kremm!! adoiii. menjerit2 saya. naseb baik la husband ada. tolong picit2 betis gajahku. malam ni husband takdo. tdo sengsorang. camne klau krem lagi?? camne?? perlu tak tdo ngn mak mertua? lol.

ini bukan kakiku ye kawan2. ini kaki pinjam dari pakcik google. just nk tunjuk. kaki ku bengkak lebih kurang camni la. sob3

pastu nk cite yang lebih horror. stretch mark!!! okay, saya mengaku saya guna dah losyen prevent stretch mark Palmer's Cocoa butter. tapi hampehh. skrg baru 26 weeks dah ada ni nampak terbit sikit2 dari bawah perut. waaaa!! T___T ngeri gler tgk perut sendiri. hahaha. korang ada tak stretch mark? nak kate kulit perut saya nipis, sebelum pregnant saya dah buncit. cane? >.<" 

utk mengelakkan stress, jgn asyik tengok perut ye. huhuhu. buat2 macam tak nampak. time sapu losyen tu sedey gler. pastu ngadu kt husband. dah nak buek camno?? pastu skrg saya baru order sabun plak. haha. tak tau la menjadi ke tak. sabun tu saya baca dari blogger jugak. baca testimoni macam boleh hilangkan stretch mark. tak tauu ler. nanti saya pakai dlu.  *tak sanggup nk google gambo stretch mark, horror*

18 comments:

Wawa said...

hihi..seram kan tgk kaki bengkak...kaki sy da tk bengkak da skang...da nmpak tulang je cam zaman dlu kala...hihi...:P

LisaLisut said...

so far alhamdulillah i takde stretchmark lg. dh la pemalas nk letak lotion.kdg2 je i letak huhu.tp maybe org kata dh sarat2 nt ujung2 tetiba dia kuat tatau pulak i. time tu i nk mandi lotion terus hahaha.kidding

cikpingu said...

hoho.. kaki kite xde la smpi bengkak cm gmbr pkck google 2... kdg2 je nmpk cm bengkak.. kdg2 xpun.. elok selim melim..hehehe..

stretchmark kt prut sy xde.. tp kt peha.. bhgian blkg.. pastu kt blkd ltut..dh mcm kesan org kne cakor jek..hohoho.. sdeyyy.. kaki dh bruk..

Cik Puan Mimi said...

wawa; serammm! macam kaki gajahh..sob3

lisa; bestnyee tak pecah perut. hehe. i klau mandi losyen pon lisa belum tentu hilang. hehe

Cik Puan Mimi said...

cikpingu; heheheeh. i dah nk menghampiri dah kaki gambo pakcik google. takot tgk kaki sendiri. hehe

**kami~nak~tawen** said...

anis pun dh ada stretchmark...mang seram pun kalo tgk...berakar2 perut...sedey...anis ltk gak bio oil..wpun nmpk mcm nk menjalar lg stretchmark nih..xpelah.. :(

~ NANA ~ said...

mimi...terkejut nana tgk pic tu...ingtkn kaki mimi tadi! haha

Cik Puan Mimi said...

anis; kte genggg!! tp geng2 sedeyyy :(

nana; hahahahha. lebih kurang la. nanti mimi amek gambo kaki mimi

e k i n ♥ y u s r i said...

alhamdulillah ekin xde strech mark lg

CikNaa said...

muahaha.. 2benda ni mmg xdpt lari la. kalo ada perut yg tak pecah tu mmg sgt la bertuah. sy dh up 2x pakai minyak zaitun kt perut, tp sme je. pecah tetap pecah.. takpe la, bukti dah penah peknen.. bangga pe.. hoho :)

Cik Lijah said...

alhamdulillah...kaki belum bengkak lg...

tp stretch marks byk kat breast...hudus....kih3....
boleh try bio oil mimi....
setakat ni try bio oil, alhamdulillah ade perubahan.....lgpon mmg elok utk stretch mark & kulit kering...

Cik Puan Mimi said...

ekin; bestnyee!! ekin lebih kurang kte je pregnant kan..

ciknaa; hehehe..bangga2~~!! *menangis tgk perut*

cik lijah; haa.breast pon ada kan.. kte x nampak sgt..tp kat perut dah timbul2 dah..takottt

norhidana said...

simptom yg akan dilalui oleh sume ibu mengandung... rajin sapu losyen...
tp kalu ada jugak takpe... pas bersalin nnti bt lg... insyallah boleh hilang

sweetlavender86 said...

mimi akaknye stretch mark sgt horror ok.haha.bile branak kali kedua lagiii la teruk.mmg akak jenis klu pregnant stretch mark gile teruk sapu la pape pun tetappp xhilang.huhu.tapi mak akak yg beranak 5 tu perut mcm org xpenah pregnant cantik je licin.padahal xpenah pun sapu pape losyen.huhu..buat2 xnmpk je la.slalu komplen kat abg nas.haha.nasib baik die ckp xkesah la perut awk buruk ke ape janji sy tetap syg.biase la org dah beranak.hehe.ayat nk amek hatiiii kan.

miszatie said...

ooo cemtu eh..boleh blaja nih!!

folo n link u
http://miszatie.blogspot.com/

aTy _faRed~ said...

kaki saye bengkak dah..lagi2 petang lepas opis..mungkin sebab waktu opis banyak duduk jer..kelakar tengok..seram pon ade gak..huhu...selipau dah tak muat..tapi tak mo beli baru..sebab dah nak beranak..kot2 nanti kaki mengecut balik..kan rugi..;p

Hayati A.G said...

huhu ari tu ada beli losyen palmer jugak..tp husband kata, biarkan aje scretch mark tu, nanti ada bukti nak tunjuk kat anak2 bagaimana keadaan ibu mengandung...bagaiman susahnya mengahrungi 9 bulan..huhu

tp kita ni prp, mesti nak pakai lotion tu kan waluapun katanya betul hihi...

yatt said...

saya pakai strecth mark krim brand mother care.. so far alhamdullilah dah masuk 33 weeks perut still ok tak de pecah2 plak :)