Wednesday, September 4, 2013

Bermula episod Rafif berabah-abah

Assalamualaikum

Dulu kan waktu muda remaja bercinta dgn encik suami kan. Pernah tgk orang ikat anak bawak jenjalan. Mula tak paham hoi apekah main ikat2 anak ni. Dok berfikir sejenak baru tau ape fungsi benda alah tu. Rupanya tak bagi anak jalan jauh dari kite. Owh. Terus gtau husband. Waktu tu belom kawen. Awk tau. Klau kite ada anak kena beli benda ni. Sbb dah boleh agak anak kite camne. *sbb hubs bgtau die pernah hilang byk kali dekat mall time kecik2. Berjalan main redahh je* so klau anak ikut perangai bapaknye mmg kena beli la benda ni.

Rupanya2 rafif sebijik bapaknye. Jalan menentang arus. Lol. I jalan sini die ke sana. Adoyaii. Jadi td i pon beli la abah-abah ni. I cuak gak takot die x nak pakai. Tp 5 minit je die x selesa. Lepas tu ok la.







Yg i beli ni kecik omei je. Padan dgn badan rafif. Ada mcm2 jenis safety harness ni. Td tgk yg elmo. Omeinyeee. Tp agak loose dr rafif and try pakai rafif mcm rimas sbb die beso. Jd i beli yg paling murah and paling omei tecit je. Rm25. Hehe. Ada zip. Boleh la klau nk letak biskut die ke. Anything yg lite je.

Kt situ jugak cuba. Time i bayar. Rafif lari pegi kedai lain. Amboiii. Ni yg mak nk pakaikan benda alah ni. Skrg dah x boleh lari. Muahaha.





Hahahan kesian gak kena ikat. Tp i percaya benda ni boleh tolong kite dari anak berjalan tak tentu arah. Tp jangan cakap kite tambat anak pulak ye. Niat kite kena btul. InsyaAllah senang keje kite. Mula rafif x nak. Lepas tu distract dgn benda lain. Die x tau pon die pikul beg tu. Die ala2 beg je. Cuma ada tali.

Senang hati ibu. Yeay!

3 comments:

D Yatie said...

Wa.. mcm best jek!! Hewhewhew. Tp pernah nampak org pakai bnd ikat ni kt tgn budak. Dulu b4 kwen rs mcm ksian giler kt budak tu. HewHewHew.

♥ ROS ♥ said...

Untuk keselamtan jgak kan.. Ros xbeli bnda ni, asben xsokong jgak..grrr :(
Lastly dia sggup tolak trolley klu g supermarket..
Kalau xnak duk dlm trolley, dia pimpin tgn.. And sggup xbeli brg klu anak dia merayau..haishhh

Hana Soffelia said...

sama mimi. masa tu hana study kat UM selalu nau g lepak kat Midvalley kan. Pastu ada lah minah arab, orang cina kan duk ikat tangan, beg sandang blakang mcm ni.. memang kutuk2 jugak lah. hahaha yelah kan memang kita tak tau apa fungsi benda alah ni... bila ada anak ni br tau kelam kabutnya kan nak menjaga anak kt tgh2 ramai org. berguna btl..