Friday, September 6, 2013

Outing with Rafif

Assalamualaikum

Haa. Bila dah ada anak ni nk keluar dah x mcm dulu la. Dlu sejam lah konon amek masa nak siap mandi solat mekap pilih baju iron. Skrg sejam gak. Tp sempat siapkan anak je. Maknye pakai jela ape yg sopan. Tudung main jenis crinkle jela. Wakaka.

Mcm i ni mmg selalu outing dgn anak berdua je. And i mmg keluar weekdays. Tak ramai org. Parking senang. And murah. Hehe.
Biasanya i pegi jusco dgn tesco je dr rumah ni dalam 5 minit driving. X sempat la rafif nk ngamok dah smp. Ehehe.

Klau mcm hari weekend mmg jarangg sgt pegi mall. Sbb i x suke cari brg masak waktu weekend. Kena berebut sayur sume tinggal yg dah x fresh. Kadang tu bghn ikan ayam kering wei. Sume dah kena rembat.

So td i keluar g jusco dgn rafif. Pertama kali x bawak stroller. Sbb kan da ada abah-abah. Bg die jalan jela. Hehe. Kemain seronok kau nakkk. Masuk mall terus lari. Tujuan utama nk beli sabun je. Sekali mcm2 aku beli. hahaha. Klau pegi jusco x sah klau x blanja rafif main kete bunyi.


Dr kecik lagi dah ajar naik kete ni. Padan muka aku. Asal lalu je kena blanja naik. Hahaha


Kemain eksyen kau nak. Amboi2. Tp abah2 jgn di lupa. Kena pakai. Sentiasa. Hahaha.

Pastu sesaje masuk popular. Adoii rafif sepahkan buku lak. Excited tgk buku. And rafif ni mmg suke buku. Sempat grab 2 buku utk die. Kemain ralit lah tengok buku rafif tu. Hehe. Harap suke lah baca buku ye nak. Jgn jd mcm mak. X brape minat buku. Ekeke



Bila bab bayar paling susah la bg i. Sbb nk queue i kena dukung die. Pastu die suke sgt lembik kan badan die nk turun. Nk jalan ke mana2 ntah. Adoii. Kena pandai amek hati die. Cite2 buat2 bunyi haiwan. Orang sebelah tgk pelik je. Wakaka.



Pastu bila dah nk shopping kt bawah. I dah surrender amek trolli la. Byk pulak brg i amek. Hehehe. Kate nk beli sabun. Pastu teringat dah xde roti la susu la biskut la softener la. Hahaha. Tp i rase dah biasa handle beli brg sorang2 dgn rafif. Kadang org tgk i kalut. Sbb nk pegang beg. Handle anak. Tolak trolli. Tp bg i benda tu dah biasa.



Biasa klau satu trolly tu biasa jela. Skrg hubs boleh senang lenang dah. Klau nk beli brg dapur die x yah g beli. Suke letteww.

9 comments:

Mimy Hamid said...

akak pun dah biasa berdua ngan fayel...memula tak stabil rasa renyah lelama dah ok...rasa best lak

nurul harnani said...

rafif semakin CUTE
:)

yUmiE AzuRa said...

kte serupa le mimi.dh biasa handle ank sorg2.kekdg beli brg dapur dgn ank je.cuma xbleh r nk beli byk2 sbb susah nk trn naik lift dgn iman.klu nk borong2 byk2 mmg kne tgu weekend g dgn husband.huhu

Mommy_Cha said...

anak sorang ok lagi mimi. kalo anak dua macmmicha...fengsannnnnn! hahahaha

Sarah Veelara said...

Ok.i kene blaja jd mcm u.i handle iman sorg2, i mengah nk kejar.

♥ ROS ♥ said...

Byk nyer shopping... Ros ni susah sikit nak kuar sbb ade sikecik tu..kikiki

as ♥ Leenda said...

huwaaaa..aku ckp siap2 la..tak boleh handle asyraf sorang2 kalau takde abah dia..kalau abah keje, kite duduk umah dendiam yer asyraf..tengok tibi je..hihihi..

UMIE SUE said...

NANTI BOLEH AJAK SUE.SU DUK KAT KAPAR JE..DEKAT DENGAN SETIA CITY MALL.
TAPI SU XDE LESEN MMG TAK DAPAT JALAN2 LAH..KN TUNGGU HASBEN LA..

KALAU MIMI NAK AJAK SU KUAR BOLEH JE..DATANG LAH UMAH SUE..HEEEE..

Chekgu Azrine said...

Akk kalau g giant ke care4 pun sllu g berempat..dgn anak2 la..jrg g ngan hubs..sbb hubs bz..haihh