Friday, September 13, 2013

Murahkan rezeki kami, Ya Allah.

Assalamualaikum

I ni ada satu perangai yg i belajar from the best which is my husband. Perangai suke beli2 brg kt orang. Ngee. Sejak ada anak ni mostly barang yg dibeli tu barangan bby la. So bila i beli brg Rafif, mesti teringat nk beli brg kt anak sedara skali. Sejak dr tu, kebanyakannya apa yg Rafif dapat mesti anak sdara ada gak. Biasanya i beli baju la. Klau benda mahal2 tu takdelah. Kite pon cukup2 makan je. Ekeke. 

Aritu Leenda ada upload gmbr bento Asyraf, terfikir nk hadiahkan Asyraf bekas makanan la. Yela. Rafif kan mane pegi taska, di bawah jagaan sendiri. So Rafif mane ada gadget2 bento yg lawo2 pon. Ada gak la beli2 utk die. Tp rasenye tahap Rafif skrg ni die x memilih. Makan je apa ada. Lain la klau die besar dan die picky eater. Mmg nk kena deco2 pancing bg die makan kan. Haha. So skrg ni Rafif makan dalam pinggan spongebob die je. Hakuu ni teringinn nk beli bekas makanan. Tp klau outing rafif makan pinggan biasa lak. Hahaha. Takpe, lepaskan gian tu, kite belikan utk anak org lain. Lol. 


Ini yg bg Asyraf, gambar di copy dr blog Leenda, haa kan ada watermark tu. haha. Harap Asyraf suke la. 

Waktu i pegi holiday aritu ada gak la teringat nk beli sikit2 souvenir utk anak kengkawan. Yg mane rapat tu dapat la. Esp mak etty. Akemahin kirim fm kann. Haha. Ibu belikan Umar tshirt jela. 


Hehehe. Tp takdo pong mak etty amek gambar Umar pakai baju ni. Sedih i tau mak etty. Ke ko x suke wei. Mesti ko harap aku belikan baju utk ko kan. Harapannn.. Harapan menjadi layuuu. Wakaka


Yg ni i belikan utk Ilman anak si Put tu. hehe. Sebenarnya i pinjam boba 3g put waktu pegi london aritu, i dok search org nk sewakan. Skali put yg baik hati ni offer bg pinjam je uolls. Semoga Allah balas jasa put. Mmg berguna sgt2 boba tu. Rafif like it alot. Next baby confirm aku beli dah. Sbb malu nk pinjam byk kali. Lol! Jadi org kate, orang berbudi kite berbahasa. I belikan souvenir la utk Ilman and mak die. 


Awww, so cute!! Aunty sukeee. Jawsomeee..


Ni pulak satu2 nye anak dara dapat dress dr Primark. Hehe. So cute la Chacha wearing red dress. 


Haa, yg ni jangan kompius, i bukan bg baju papa ayish ye. Baju ayish je i belanja, baju papa tak mampu sebab mahal. Hahaha. Shomell sgt ayish dgn baju yellow. This is how i role katenyeee!!


Yang ni waktu i pegi Edinburgh, Scotland aritu. Masuk kedai souvenir, nk belikan keychain utk adik. Adik i tu nama die Syalihah. Tp kawan2 gedik panggil Sally, mmg la ada. Yg sorg lagi adik i nama die Syafiza, mane ada nama Fiza. Haha. Marah btol die i belikan the world according to Sister. Hahaha. Pastu i terjumpa nama Hannah, teringat anak Lisa. (waktu tu i ingt nama anak anez pon hannah). I check it out dgn lisa kt ig. Die nk kirim. Hehe. Tp i belikan. Mmg dah niat. 

Bila i check2 sonok pulak wei bila tgk budak2 ni pakai brg yg kite bg. I rase happy sgt. Dah la omei2 sumenyee. Haritu dah teringat nk beli lagi for a few friends kt fb tu. yg dr group lama tu. Esp Dyll and Kina. Tp tak sempattt. Nnt ibu belanja for Aryan and Shahadah jugak ye. So soriii. :(

I tau dgn cara gini salah satu cara la utk rapatkan silaturrahim antara kawan2. Fyi, i ni tak keje, so kawan2 i mmg kawan fb je, kenal alam maya. Tp rasenye boleh lg rapat dr kawan lama. ( tetiba rindu kawan lama) and i harap Allah murahkan lagi rezeki kami sekeluarga. I nak ajar Rafif jadi dermawan. Walaupon kite ni bukan la kaya pon. Apa yg ada kite share sama2. 

(post ni takde niat nk riak atau menunjuk. Sila jgn salah paham)

Next baby yg i akan belanjaaaa.......hurmmmm.....

11 comments:

SweetLikeWhat said...

setuju..seronok kan buat kwn2 rase happy..moga terus dmurahkan rezeki mu mi..aminn

as ♥ Leenda said...

Asyraf pun ade dlm ini cerita..bukan asyraf je suke hoii..mami dia pun suke terkinja kinja..ari ni tak keja, tp tadi pun makan dalam bekas mikimos ni..dgn aku2 sekali makan dalam tu..rase makin sedap pulak sup sayur aku tadi..mihmihmih..
Thanks ekk mimi belanja bekas mikimos ni..huhu

veelara shamsyul said...

Wahhh.untungla baby2 yg da jd ank angkat ibu rafif ni.hihi

yUmiE AzuRa said...

bagus le mimi..
my mom pn selalu pesan xsalah kite bermurah hati dgn org.sbb nanti Allah akan lagi berlipat ganda murahkan rezeki kite..semoga rumahtangga mimi sentiasa dilimpahi rahmat dan rezeki.insyaallah.
abaikn kata2 org sekeliling.yg penting niat kite.

e.t.t.y said...

ya ampun...bukan tak suka. cuma tak sempat je pakai baju tu. okay okay, nanti aku pakaikan umar sebelum tang perut dia sendat. w akakakakak...

ah terharu pulak aku...keychain tu lah sumber inspirasi aku waktu meeting yg aku buat 3d tu tauuu...ingat takkkk???

ctmah said...

Alhamdulillah =)
semoga rezeki mu melimpah ruah mimi =)

hana yoriee said...

Bagus ibu rafif. Dermawan..

D Yatie said...

Semoga murah rezeki mimi.. :D

~ NANA ~ said...

Moga murah rezeki mimi n ewok, nana doakan..ayish dh byk kali tau pakai baju tu sbb nana mmg suka warna striking, sesuai sgt dgn kulit dia..hehe

Nana mcm mimi gak tak ramai kawan sbb kerja dgn family, x knl org luar sgt..byk kawan dgn blogger mak2 je la..harap2 ukhwah tu kekal sampai bila2 n takde gaduh..insyaAllah

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Bila la dareesa nak ambij buaian rafif ni kihkih..tali pusat rafif ade dlm simpanan lg ni ! :p

LisaLisut said...

:) aminnnn