Wednesday, May 18, 2011

10 days & Tips and Tricks

lagi sepuluh hari menjelang hari raya. berakhir lah puasa~~ eh2. kelaut dah. menjelang hari berbahagia ku. eceh! poyo je kan. lagi 10 hari. jantung laju dari biasa klau dok fikir pasal majlis. baik aku jangan fikir sangat. haha.

tapi saje nak bagi tips kepada bakal pengantin. (macam aku dah kawen kan?) bukan. ni jugak tips dari bekas pengantin yang bagitau saya. which is my fiance's cousin. dia bagi 2 tips yang berguna.

1. Jangan buat facial bila dah dekat-dekat dengan tarikh majlis
-sebab takot effect kulit muka. ada yang kulit menggelupas or jadi makin gelap lepas buat facial. tarikh dah dekat so tak dapat nak selamatkan dah T_T

2. Jangan buat manicure or padicure
-sebab takot nanti inai nak dipakai tak lekat dekat jari. dia bgtau la. bila dah tarikh dekat-dekat jangan pegi manicure. bio je kuku camtu. nanti pakai inai cantik la. hehe.

ahad lepas ada buat makan-makan dekat rumah kak hudah (cousin encik tunang) sebab dia akan fly pegi Indiana USA. husband dia sambung belajar so diorang move to stay US lepas ni. dan dia awal-awal dah bagi hadiah kawen untuk kami. hehehe.

our first wedding gift. =)

di sebabkan dia move to US. so dia nak tolak barang-barang rumah dengan harga murah. apa yang kami dapat? MESIN BASUH! hahaha. seriusly bersyukur sangat dapat dah mesin basuh Electrolux dengan harga yang memang murah giler. orang pindah jauh-jauh kita pon merasa untung juga. =)

4 comments:

asha said...

:))..dup dap dup dap..heheh..saya pon lagi 10 hari utk majlis saya.

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

ha3...hadiah yg sgt besh giler....
pernah request kat bos org bg hadiah mesin basuh...dan best fren suh bg hadiah tong gas...

alangkah seronoknye kalo dpt hadiah cam mimi...hehe

Cik Puan Mimi said...

asha; kta tarikh sama la ye? wee~ congrats to u. =)

Cik Puan Mimi said...

cik lijah; actually. the mesin basuh its not a present. tp ktorang dapat beli dengan harga murah.hehe.

tapi klau ada gak nak bg tong gas pon best gak.hihi